„E prea putin probabil ca Ramnicu Valcea sa fie capitala a ceva, dar acest oras obscur e un centru mondial al fraudei prin internet si cu carti de credit” – astfel descrie cotidianul Los Angeles Times capitala judetului Valcea, intr-un amplu reportaj din care reiese ca americanii trimit constant agenti in localitate pentru a-i dibui pe cei care le provoaca pagube de milioane USD.

In primul rand, firma cea mai pagubita, organizatorul de licitatii online eBay Inc. (cu sediul social in San Jose, California) isi trimite o angajata, numita Albena Spasova, care are inclusiv posibilitatea de a cauta urma hackerilor prin dosarele politiei locale.

Ea este insotita de agenti ai US Secret Service – agentia cu rol primordial in protectia presedintelui SUA si lupta impotriva falsificarilor de moneda si a fraudelor. Alaturi de acesti agenti (intre care s-a numarat si Kevin L. Sandlin, angajatul Ambasadei SUA care a produs un accident la jumatatea lunii), Romania ar fi tinta si a FBI-ului, si a Centrului National pentru Criminalitatea Gulerelor Albe (infractiuni nonviolente, dar foarte profitabile).

Integral in Gandul