Orgiile fostului SPP-ist Emanoil Petrea. Eleva: "Cand aveam nevoie de bani, pentru dulciuri sau mici nevoi personale, apelam la el si nu ma refuza niciodata". Fostul SPP-ist Emanoil Petrea, administrator la postul Romania TV, avea un plan minutios pentru a convinge tinerele din Vaslui sa-i trimita poze indecente pe internet. Unele fete spun ca barbatul ar fi santajat tinere cu inregistrari compromitatoare. Detalii stupefiante ies la iveala din dosarul lui Emanoil Petrea (49 de ani), fost ofiter al Serviciului de Paza si Protectie (SPP), in prezent angajat ca administrator la postul Romania TV, acuzat ca ar fi racolat mai multe fete, cu varste cuprinse intre 13 si 16 ani, pe care apoi le-a filmat facand sex. Barbatul a fost arestat preventiv, miercuri seara, pentru pornografie infantila., la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vaslui. Fost absolvent al Liceului "Stefan Procopiu" din Vaslui, Emanoil Petrea a intrat in structurile SPP la mijlocul anilor '90, dupa ce a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport, anunta Adevarul.

Virgula dintre gruparile organizate. Un batran a imbogatit, la 15 ani distanta, doua grupari penale cu legaturi in lumea politica. Prima data, omul a revendicat 9,8 hectare in Colentina si, pe acest teren, au facut bani Nicu Gheara si Dumitru "Niro", afaceristi controversati, ambii ridicati din lumea interlopa bucuresteana sub umbrela unui fost colonel de militie care a murit brusc. Asa a aparut celebrul complex Europa, un paradis al crimei organizate. Dupa zece ani si multe legi schimbate, acelasi batran uita ca a primit terenul si-l cere din nou. Spune ca a gresit o virgula si vrea acum de zece ori mai mult, dar se ineaca in birocratie. Intra pe fir Grupul de la Monaco, prin rechinii imobiliari Dragos Dobrescu si Elan Schwartzenberg, care-i cumpara drepturile litigioase si conving autoritatile sa retrocedeze a doua oara. Mai mult si mai bine. Generalul Gabriel Oprea este unul dintre beneficiarii finali ai retrocedarii in doua acte: un teren a ajuns si la el pe semnatura colegului de partid, primarul Neculai Ontanu, arestat si judecat in acest dosar. Generalul insusi este cercetat de procurorii anticoruptie. Azi, partea lui Niro din bazarul Europa este sub sechestru. La fel si parcela lui Oprea, scrie Rise Project.

Din biblioteca omului de stat Lazar Comanescu. In manualul de "Economie mondiala", ministrul roman de Externe citeaza din Ceausescu, Marx, Engels, Lenin si programul PCR. In anul 1981, actualul ministru Lazar Comanescu semna cartea "Relatii internationale, documente. Romania si noua ordine internationala" care continea 500 de citate din Nicolae Ceausescu. Opt ani mai tarziu, manualul de "Economie mondiala" semnat de Lazar Comanescu continea 65 de citate din fostul dictator, dar si altele din Karl Marx, Friedrich Engels, Vladimir Ilici Lenin sau din programul Partidului Comunist Roman. "Economie mondiala" este un manual pentru studentii de la Academia de Studii Economice si a fost editat de Ministerul Educatiei, in urma cu trei decenii. La acea data, Lazar Comanescu era lector universitar la catedra de "Relatii economice internationale". Lazar Comanescu sustine ca a scris doar capitolele din manualul "Economie mondiala" care se refera la organizatiile internationale si ca a cautat sa limiteze la maxim citatele din Ceausescu, iar in cazul paginilor redactate de el acestea sunt putine si succint. Nicaieri in acesta carte nu se specifica exact contributia fiecaruia din cei cinci autori ai manualului, relateaza Romania Libera.

Romani care au ajuns sa se incalzeasca cu balega de vaca. Tizicul, combustibilul unic in Uniunea Europeana. In nordul Romaniei, in judetul Botosani, satenii se incalzesc cu un combustibil unicat in Uniunea Europeana. Poarta numele de tizic si este facut din balega de vaca amestecata cu paie. Acest compus este folosit de generatii intregi din cauza saraciei si a lipsei lemnului. La 60 de kilometri de municipiul Botosani,in satele nord-moldave, lemnul este la fel de pretios ca aurul. Codrii ramasi inca in picioare se afla in proprietatea satului, iar oamenii prea nevoiasi sa-si permita un camion cu lemne pentru a se incalzi sau pentru a gati sunt nevoiti sa improvizeze si sa puna pe foc ceea ce au la indemana. La Vorniceni saracia si lipsa lemnului a dat nastere unui combustibil unicat in Uniunea Europeana. Poarta numele de tizic sau "tezac" cum ii spun oamenii locului, un amestec folosit pentru a incalzi sobele sau cuptoarele, cunoscut si drept lemnul saracului. Nu exista taran din nordul Botosaniului care sa nu stie cum se face sau care nu foloseste tizicul, anunta Adevarul.

Ce nu se spune despre cazul copilului cu ADHD din Pitesti pus la zid de colegi si profesori. La inceputul saptamanii, o institutie de invatamant din Pitesti ajungea la stirile de pe fiecare post de televiziune. Elevii clasei a VII-a B de la Scoala Gimnaziala "I.L. Caragiale" au refuzat, timp de cateva zile, sa intre la ore. S-au facut cereri catre conducerea scolii si Inspectoratul Scolar sa transfere la o alta scoala un copil diagnosticat cu ADHD, pe care copiii protestatari si parintii acestora l-au acuzat ca ar fi agresiv cu colegii si i-ar teroriza. Intre timp, doleantele le-au fost satisfacute. Copilul va fi mutat in alta institutie de invatamant, restul elevilor s-au intors la ore. Mass-media a fost satisfacuta si ea (apropo, respect Realitatea TV!, post care, in primele doua zile in care a acoperit cazul, l-a prezentat pe pusti ca fiind ¬un copil violent", fara sa zica o vorba despre ADHD). Dupa cum te-ai obisnuit deja, internetul romanesc s-a rupt in doua, pro si contra. De-o parte cei care-i tin partea copilului, de cealalta cei care considera o astfel de situatie extrem de periculoasa si sunt de acord cu eliminarea pustiului din clasa, relateaza Vice.

Spionajul german a primit licenta de supraveghere. Increderea germanilor in serviciile secrete este ca si inexistenta. Doua legi noi sunt menite sa schimbe aceasta stare de fapt. Dar criticile nu mai contenesc. Printre turistii care se fotografiaza in fata Portii Brandenburgice din Berlin si un grup restrans de kurzi care agita steaguri abia se pot identifica joi seara ceilalti demonstranti sositi in piata Pariser Platz. Pe pavaj se afla o gramada de pancarte pe care scrie: "Sfera privata este un drept al omului" sau "Nu vrem un NSA german". Un demonstrant tine deasupra capului ceva ce seamana a camera de supraveghere din carton, cu inscriptia BND (Bundesnachrichtendienst - serviciul german de informatii externe n.red.)Langa pancarte se afla Lena Rohrbach, responsabila pentru "drepturile omului in epoca digitala", in cadrul Amnesty International. Impreuna cu membri ai altor organizatii pentru drepturile omului, ea demonstreaza impotriva legii BND, adoptata o zi mai tarziu de Bundestag. Reforma aduce atingere drepturilor omului, declara ea pentru DW. Legea nu este altceva decat "lumina verde pentru intruziune in sfera privata a tuturor", scrie Deutsche Welle.