Cheloo a recunoscut in fata procurorilor ca s-a drogat. Solistul trupei Parazitii si-a negociat si pedeapsa penala. Catalin Stefan, solistul trupei Parazitii cunoscut sub numele Cheloo, si-a recunoscut faptele in dosarul de trafic si consum de droguri in care este anchetat de procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Ploiesti. Surse judiciare au precizat ca artistul a facut un acord de recunoastere a vinovatiei, procedura care ii permite sa-si negocieze pedeapsa. Cheloo, solistul trupei Parazitii, si-a recunoscut faptele in dosarul de trafic si consum de droguri in care este anchetat de procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Ploiesti. Surse judiciare apropiate anchetei au declarat ca artistul a facut o cerere in vederea unui acord de recunoastere a vinovatiei, o procedura recent introdusa in Codul Penal, care permite persoanei pe numele careia a fost pusa in miscare urmarirea penala sa-si negocieze pedeapsa cu procurorul de caz, daca isi recunoaste faptele, relateaza Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Realitatea dramatica a unei Romanii care nu va mai fi niciodata la fel. Un an de la #Colectiv: 64 de morti, niciun vinovat. La un an dupa ce in noaptea de 30 noiembrie 2015 un incendiu a cuprins clubul Colectiv, ucigand pe loc 26 de persoane iar altele 38 murind ulterior in spitalele romanesti sau din strainatate, din cauza arsurilor suferite, in Romania nu pare sa se fi schimbat mare lucru in materie de pregatire a autoritatilor pentru a preveni, a interveni sau a face fata urmarilor unor astfel de tragedii. Au existat unele modificari legislative, regulile anti-incendiu au devenit mai clare si mai puternic ranforsate de pompieri (puterea de a inchide direct firmele care nu respecta legile anti-incendiu, interdictia de a mai functiona in cladiri cu risc seismic), insa imaginea in mare arata ingrijorator. In prezent, in Romania nu exista o sectie sau o unitate de spital specializata in marile arsuri, care sa functioneze la standardele care se regasesc in UE, iar marii arsi pot fi tratati intr-o masura si mai mica decat era posibil acum un an, cand si asa s-a dovedit ca sistemul medical, in ciuda batailor cu pumnul in piept, nu a putut face fata unui val de victime de asemenea magnitudine, infectiile nosocomiale transformand intr-un cosmar recuperarea ranitilor care au fost tratati in Romania, anunta Gandul.

Greselile majore din dosarul Revolutiei. Culmea este ca musamalizarea anchetei a fost rasplatita prin avansarea generalului magistrat Gheorghe Cosneanu. in cauza modului defectuos de lucru al generalului magistrat Gheorghe Cosneanu, seful Sectiei Parchetelor Militare, Romania risca noi condamnari la CEDO. Generalul de briᅡgada magistrat Gheorghe Cosᅡneanu (foto), seful Sectiei Parchetelor Militare, a inchis dosarul Revolutiei din 1989 cu exact un an in urma, invoᅡcand o multime de texte de lege, dar si argumente de genul "fapta nu exista" sau "nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea". Pentru procurorul militar, uciderea prin impuscare a aproape 1.000 de oameni si ranirea prin impuscare a altor peste 1.800 de persoane nu exista. Cand a clasat dosarul, generalul avea functia de sef al serviciului urmarire penala care trebuie sa supravegheze ancheta. Dosarul Revolutiei a fost clasat in 2015 chiar daca Romania era deja condamnata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) in mai multe dosare pentru ca victimele din decembrie 1989 nu au avut parte de proces echitabil, scrie Romania Libera.

Complicitatea dintre pompieri si patronii Colectiv: "Nu are cine sa vina in control, ca noi suntem de la pompieri" Capitanul Radu Antonina (ISU) a corespondat pe e-mail cu unul dintre patronii clubului Colectiv, Paul Catalin Gancea, cu doar doua zile inaintea producerii incendiului, potrivit unor surse judiciare. Ofiterul s-a oferit, contrar atributiilor de serviciu, sa intocmeasca in numele clubului mai multe acte pe linia securitatii la incendiu. Detaliile apar in ancheta in care procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a fostilor angajati ai ISU Antonina Radu si George Petrica Matei, acuzati ca au facut verificari in Clubul Colectiv fara a lua masuri. In cauza s-au constituit parti civile un numar de 248 persoane care cer despagubiri de 212.474.000 de euro si 51.240.315,8 de lei, anunta DNA. Potrivit sursei citate, Paul Catalin Gancea i-a trimis ofiterului ISU la data de 28 octombrie 2015, un e-mail in care erau fotocopii ale cartilor de identitate pentru sase noi angajati si functiile detinute de acestia, anunta Adevarul.

Povestile stewardeselor din Romania: pasageri aberanti, sex in toaleta avionului si aplauze la aterizare. De cate ori zbor pe undeva, iar echipajul de bord incepe acel dans cu mainile, pe care ei il numesc instructaj pentru situatiile de urgenta, sunt fascinata. E interesant sa studiezi oamenii in uniforma, aia care dau toata sarea si piperul unei calatorii cu avionul si chiar fac ca timpul sa treaca mai repede. Iti dai seama cine este nou si cine este seful, cine cu cine flirteaza, cine are dexteritate in asezarea bagajelor, cine deschide mai repede o cutie de suc si cine nu s-a enervat dupa ce-a fost frecat la icre tot zborul, de diversi pasageri. Am vorbit cu trei foste sterwardese despre cum este de partea cealalta si despre cum se vede un zbor atunci cand porti uniforma si trebuie sa-i raspunzi unui tip absurd cu cel mai frumos zambet al tau, desi tot ce-ai vrea e sa-l vezi zburat pe la prima iesire de urgenta, relateaza Vice.

Moldova, intre alegeri geopolitice si antioligarhice. Pe ultima suta de metri, confruntarea dintre principalii oponenti politici s-a radicalizat, aceasta fiind bruiata de dezvaluiri socante despre conexiunea principalului decident politic de la Chisinau la grupari de crima organizata implicate in asasinate, atacuri raider si spalari de bani. Vineri seara, o emisiune televizata a fost scoasa subit din emisie. Aceasta continea un interviu amplu cu liderul ¬Partidului Nostru¬, Renato Usatii, care s-a retras la Moscova, cu putin timp inainte ca pe numele sau autoritatile moldovene sa emita mandat de arest. Emisiunea a aparut ulterior pe pagina de Facebook a lui Renato Usatii. In cadrul interviului, acesta a facut publice mai multe inregistrari telefonice care ar proba, pe de o parte, implicarea controversatului oligarh Vlad Plahotniuc, care controleaza astazi puterea in Republica Moldova, in tentativa de asasinat a unui bancher rus, iar pe de alta parte - legatura dintre acelasi oligarh si capul lumii criminale stabilit la Moscova, Grigorii Karamalak, alias ¬Bulgarul¬. In primul caz, din inregistrarile prezentate de Usatii reiese ca killerul Vitalie Proca, aflat in arest acum in Romania, ar fi dispus sa prezinte probe privind implicarea oligarhului moldovean in tentativa esuata de omor a bancherului Gherman Gorbuntov, aflat acum la Londra, scrie Deutsche Welle.