#Colectiv 1 AN. Banicioiu "aniverseaza" la plaja in Cuba. PSD ii mai da un mandat de deputat.Unul din principalii responsabili pentru drama de la Colectiv, fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu, va candida pentru PSD, pe listele de la Iasi. Deocamdata insa el aniverseaza un an de la drama de la Colectiv pe plajele din Cuba, sustine Realitatea Tv. La inceputul lunii noiembrie 2015, Banicioiu s-a opus public transportarii ranitilor in strainatate. "Chiar nu avem nevoie de nimic in acest moment. Medicii nostri pot gestiona situatia. (...) Franta, Germania, am primit din foarte multe parti astfel de solicitari. Momentan noi ne descurcam foarte bine. Ne descurcam foarte bine iar medicii nostri pot face fata cu brio oricarei situatii, da?", spunea Banicioiu, la 1 noiembrie 2015. Abia la 3 noiembrie, premierul Victor Ponta i-a cerut sa accepte trimiterea ranitilor in strainatate. "Vom accepta, de altfel exista deja oferte de ajutor din afara tarii, din partea catorva spitale din afara tarii. Oricine ne poate ajuta, este foarte bine. Ministerul Sanatatii, va rog sa tineti legatura cu toti prietenii nostri din afara care pot sa trimita medici sau care eventual pot sa preia din pacienti", a spus Ponta, potrivitRomania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Noul complex international de sanctiuni impotriva Rusiei, primul episod.Rusia si-a pierdut locul in foarte importantul Consiliu pentru Drepturile Omului al ONU (creat in 2006) pe care urmeaza sa-l paraseasca la finele acestui an. Decizie extrem de relevanta a delegatilor care, pentru zona Europei de est, au preferat Croatia si Ungaria. Este o decizie extrem de interesanta in sine, dar relevanta pentru ceea ce, in urma cu putin timp, va anuntam ca ar fi o posibilitate discutata la Bruxelles in ce priveste sanctiunile impotriva Rusiei. Va spuneam atunci ca este nu numai probabil ca cele de acum sa fie continuate si poate chiar dezvoltate, dar si sa se inceapa o actiune de penalizare sau chiar de izolare a Rusiei in marile instante internationale. Incepe astfel sa se formuleze primele consecinte practice ale deciziei ministrilor de externe din UE care au vorbit despre crimele de razboi ale rusilor in Siria, la Alep, solicitand masuri concrete. Inaintea votului la ONU, luni, mai mult de 80 de organizatii umanitare semnasera o scrisoare deschisa implorand Statele Membre sa nu accepte Rusia ca membru al Consiliului ONU pentru drepturile omului, invocand rolul jucat de Federatia Rusa in Siria. Printre aceste organizatii se numara Human Rights Watch, CARE International sau Refugee International. De unde reactia lor imediata de satisfactie, spuneAdevarul.

Care este diferenta dintre Clinton si Trump cu zece zile inainte de alegeri.Cu zece zile inainte de alegeri, Solidaritatea tot mai mare a republicanilor fata de Donald Trump l-a ajutat sa se apropie la o diferenta de doar un punct procentual fata de adversara democrata Hillary Clinton, in timp ce liderii republicani care l-au criticat au pozitii vulnerabile, potrivit unui sondaj Washington Post / ABC News. Majoritatea potentialilor alegatori au semnalat ca nu sunt influentati de hotararea FBI de a relua ancheta in cazul emailurilor private ale lui Hillary Clinton. Peste 60% dintre alegatori sustin ca noua investigatie FBI nu reprezinta nicio diferenta pentru ei, in timp ce 34% tind sa nu o mai voteze pe democrata, potrivit sondajului The Washington Post / ABC News efectuat in perioada 28-29 octombrie. La nivel general, Hillary Clinton este creditata cu 46% din voturi, iar Donald Trump s-a apropiat la doar un punct procentual, fiind la nivelul de 45%. Gary Johnson, candidatul Partidului Libertarian, are 4%, iar Jill Stein, de la Partidul Verzilor, 2%. In urma cu o saptamana, Hillary Clinton avea un avans de 2% in fata lui Donald Trump (47-45%). "Solidaritatea din ce in ce mai mare a republicanilor a contribuit la cresterea sustinerii pentru Donald Trump. In randul simpatizantilor republicani, Donald Trump are o sustinere de 87%, fata de 83% acum o saptamana, si comparativ cu popularitatea de 88% a lui Hillary Clinton in randul electoratului democrat", explica ziarul The Washington Post, scrieGandul.

Zile negre in halate albe. Jurnal din camera de garda, prin ochii unui rezident: ce se intampla in cele peste 30 de ore petrecute intre pacienti.In vreme ce tot mai multi oameni se plang de cum sunt tratati in unitatile de primiri urgente, Diana Mihai, un medic rezident, povesteste intr-o postare pe pagina sa de Facebook cum decurge o garda, ce presupune munca de noapte intr-un spital si dedesubturi ale primilor pasi ai tinerilor medici in sistemul de sanatate. "Ce presupune o garda? Si cam ce se intampla acolo, "inside info". Pentru ca tot ma intreaba lumea cand spun ca sunt de garda: "aa, adica esti de noapte?" Nu. Garda incepe la ora 8 dimineata si se termina la 8 dimineata a doua zi, (24 ore), dupa care urmeaza programul normal in ziua respectiva, pana la ore variate, ora 13,14,15 (~30ore) si se poate prelungi chiar si pana seara, chiar si pana la ora 20 ni s-a intamplat sa ramanem in spital. Presupune internari, apoi fuga sus in sala de operatii, in pauza dintre ele, te imparti intre consulturi pe sectie, tensiune 18 care nu scade, sarcini extrauterine cu dureri abdomino-pelvine, gravide cu contractii, amenintari de nastere prematura, monitorizari fetale modificate, cancere care sangereaza, fa comanda de sange, fa medicatii la calculator pentru farmacie, intercalate cu consulturi interdisciplinare la terapie intensiva - gravida in coma, cu accident vascular, consult la neurochirurgie- gravida cu tromboza de sinus cavernos paralizata, si sa nu uitam ca mai exista din cand in cand si gravide intubate cu politraumatism rutier, infarct miocardic acut sau edem pulmonar acut, noteazaEVZ.

Contraatacul preotilor. Cine sunt cei mai aprigi contestatari ai lui Teodosie, oameni scosi din Biserica pentru ca i-au iesit din vorba lui IPS "Spagoveanul".De la instalarea sa din 2001 ca arhiepiscop al Tomisului, Inaltpreasfintitul Teodosie, poreclit "Spagoveanul", si-a facut o sumedenie de inamici chiar din randul clerului. Cei care il contesta au diferite culpe: de la neascultare pana la fapte savarsite "contra moralei crestine, ordinii publice si bunei-cuviinte". Punerea arhiepiscopului Tomisului sub control judiciar de catre DNA, pentru deturnarea a 1,4 milioane lei fonduri europene, a dat curs nemultumirilor continue din eparhia condusa de InaltPreaSfintitul Teodosie. Decizia DNA din 17 octombrie, stabilita in dosarul fermei de la Nazarcea primita cadou de la guvernarea Nastase, a starnit spiritele care cereau de ani de zile schimbarea contestatului ierarh. O scrisoare anonima, semnata "Pitirim Calugarul" (un nume desprins dintr-un cantec bisericesc care vorbeste despre un om lacom si rau), a fost trimisa Patriahiei Romane enumerand pacatele stiute si nestiute de mireni ale lui IPS Teodosie. Bani administrati prost, dupa criterii numai de el stiute, salarii neacordate, odoare din catedrala vandute pe bani grei, hirotoniri si doctorate pe banda rulanta, caterisiri dupa bunul plac, "cotizatii" consistente si multe altele erau acuzele aduse de semnatarii scrisorii, care precizau ca nu sunt "niste razvratiti", anuntaAdevarul.

Am vorbit cu o trupa rock care a supravietuit dupa Colectiv, despre cum muzica nu trebuie sa moara.Pe 30 octombrie 2016, baietii din trupa Up To Eleven au fost printre cei prinsi in haosul din clubul Colectiv. In acea vineri, solistul Mircea Petrescu, chitaristul Laurentiu Varlan, basistul Liviu Popescu si tobosarul Bogdan Molesag se aflau impreuna ca sa-si sustina prietenii din trupa Goodbye to Gravity. In acelasi club, isi lansasera si ei albumul de debut, cu un an inainte. Ii cunoscusem, tot cu un an inaintea tragediei, la unul dintre concertele lor din seria Nirvana Tribute. Si i-am tinut minte, ba chiar am glumit cu cei din grupul meu ca solistul lor, Mircea, nu doar ca e fantastic cand canta piesele lui Kurt Cobain, dar chiar aduce putin cu muzicianul disparut. Pe tobosarul lor, Bogdan, zis Bobo, il stiam doar ca jurnalist si coleg de trust. Habar n-am avut ca in spatele tobelor, in formatia aia pe care mi-a placut s-o ascult, este el, cameramanul TV din timpul zilei. A trecut un an de atunci si oamenii astia inca fac muzica. Am stat de vorba cu ei despre cum se vede seara aia de cosmar, la distanta de un an, despre cum o iei de la capat, cand totul pare pierdut si despre speranta, arataVice.