"Tigrii" de carton ai lui Nicolicea. Ce ar insemna infiintarea Garzii Nationale - Armata subordonata Parlamentului. Colonelul rezervist Eugen Nicolicea suna mobilizarea. Deputatul vrea sa infiinteze Garda Nationala, structura militara paralela cu Armata, sub comanda Parlamentului. Cel putin asa prevede un proiect de lege semnat de Nicolicea care a fost depus, saptamana aceasta, la Camera Deputatilor. Analistii militari si de securitate, spun ca ideea in sine este buna, dar forma propusa de parlamentarul PSD are hibe in partile fundamentale. Specialistii spun ca daca proiectul ar fi adoptat, Parlamentul Romanei ar deveni primul din lume care ar avea in subordine o armata. Pe de alta parte, arata specialistii, daca Guvernul are fonduri excedentare, ele ar trebui dirijate spre unitatile militare deja existente, care oricum sunt subfinantate. In SUA, Garda Nationala este cea care intervine in caz de cutremur, de inundatii. Armata este ultima solutie, armata trebuie sa apere tara. Dar cu subordonarea in fata Parlamenului este o problema, scrie Adevarul.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

Trump, Clinton si criza democratiei. Ce poate depasi oroarea unui presedinte cu accese de intoleranta? O presedinta rasplatind o noua elita rinocerizata, care, spre a-l evita pe liderul populist, nu se rezuma s-o voteze, ci vrea sa desfiinteze democratia.Una din glumele cele mai amare facand haz de campania electorala americana priveste nu doar SUA, ci insusi sistemul democratic. Inversunati la culme, Hillary Clinton si Donald Trump se confrunta cu nabadai, in timpul uneia din dezbaterile lor tv. O poza larg vehiculata ii infatiseaza otarandu-se unul la altul, furiosi. In dreptul fotografiei importalizandu-le schimonoselile o legenda le recomanda evreilor de peste ocean sa tina cont de aceste "doua motive in plus pentru o emigrare in Tara Sfanta". Comentata recent in "Jerusalem Post", de un ganditor israelian, acest haz de necaz trimite la "tragedia celei mai bizare campanii electorale americane, care a sifonat dramatic imaginea SUA", scrie Deutsche Welle.

Afacere imobiliara de 1,3 milioane de euro cu o mostenire-fantoma. Sotul Corinei Cretu, jonglerie cu un teren din Baneasa. Intr-un an si jumatate, o suprafata de peste 4.000 mp din nordul Bucurestiului si-a schimbat proprietarul de patru ori. Printre detinatori au fost sotul comisarului european si mama acestuia. Tranzactiile realizate de-a lungul anilor de Ovidiu Rogoz, actualul sot al comisarului european pentru Politici regionale Corina Cretu par sa fie cel putin bizare, daca nu chiar penale. Despre "omul de afaceri" Ovidiu Rogoz, asa cum ii place sa i se spuna, nu se stie mai nimic: nici in ce domenii activeaza business-urile lui si nici ce cifra de afaceri si ce profit au companiile sale. A intrat in atentia presei abia acum patru ani, cand s-a casatorit cu mult mai vizibila Corina Cretu, pe atunci eurodeputat PSD, acum comisar european, scrie Romania libera.

Dan Adamescu, internat in rezerva de lux cu ajutorul unui specialist de la "Floreasca". Administratia Nationala a Peniteciarelor sustine ca detinutul Dan Adamescu s-a internat intr-un spital privat cu acordul autoritatilor si respectand legea. Omul de afaceri Dan Adamescu a fost trimis la spitalul "Maria Ponderas" de "un medic celebru" de la Spitalul de Urgenta Floreasca, in urma unui consult. Adamescu ar avea mai multe probleme locomotorii si din aceasta cauza trebuie sa slabeasca. Condamnat definitiv, in luna mai a anului 2016, la patru ani si patru luni de inchisoare, in dosarul in care a fost acuzat ca a mituit judecatorii care i-au dat solutii favorabile in dosare de insolventa, Dan Adamescu este cazat, de circa doua luni, intr-o clinica de lux, din Bucuresti, scrie EVZ.ro.

Noi dezvaluiri ale FBI starnesc revolta in tabara democratilor. Informatiile aparute despre Bill Clinton cu doar 6 zile inainte de alegeri. FBI a dat recent publicitatii documente vechi, de arhiva, referitoare la o ancheta care a vizat decizia lui Bill Clinton, care ocupa functia de presedinte al Statelor Unite la acea data, de a acorda gratierea unui om de afaceri care fugise din tara, informeaza Wall Street Journal. Democratii au fost, din nou, revoltati de aceste dezvaluiri, care vin la scurt timp dupa anuntul de redeschidere a anchetei asupra e-mailurilor din perioada cand Clinton era secretar de stat. Informatiile au fost publicate de FBI sub forma a 129 de pagini de documente, pe site-ul The Vault, folosit de Biroul Federal pentru transmiterea de datelor de interes public, potrivit gandul.info.

Biserica Ortodoxa Romana pregateste canonizarea lui Arsenie Boca. Cat de sfant a fost duhovnicul de la Prislop. Biserica Ortodoxa Romana nu se opune canonizarii duhovnicului, a afirmat recent mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, iar unii dintre preoti, cum este episcopul Daniil, al Daciei Felix, fost apropiat al calugarului, chiar o sustin cu tarie. Daca Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane va decide canonizarea lui Arsenie Boca si pastrarea ramasitelor sale in locul unde acesta si-a dorit sa fie inmormantat, atunci Mannastirea Prislop se va afla intr-o situatie deosebita. Va fi singura din tara unde vor fi celebrati doi sfinti ai ortodoxiei, care au slujit in asezarea monahala. Manastirea din Tara Hategului poarta si hramul Sfantului Ioan de la Prislop, canonizat in anul 1992, scrie Adevarul.