Tanara batuta cu salbaticie de doua surori gemene. Una dintre agresoare, repetenta cu nota 2 la purtare. Imagini socante, cu doua adolescente care bat o fata de varsta apropiata, au devenit virale pe Facebook. Din imagini se poate vedea cum agresoarele au pus-o pe tanara la pamant si au lovit-o peste fata. La un moment dat, victima este scuipata. ¬Eu nu iau bataie de la nimeni¬, spune la un moment dat una din agresoare, care are certificat de elev cu nevoi speciale si care a fost exmatriculata din cauza problemelor de comportament. Imagini de o violenta extrema au fost postate vineri, de un timisorean, pe reteaua sociala Facebook. Din imaginile cu un puternic impact emotional se poate vedea cum o adolescenta este batuta cu salbaticie de alte doua tinere. Conditiile in care a avut loc agresiunea nu sunt foarte clare, dar din imagini se intelege ca victima este batuta din razbunare, dupa ce una dintre agresoare ar fi fost batuta. Filmuletul a devenit viral pe Facebook, iar potrivit internautilor, agresoarele sunt eleve la Liceul Emanoil Ungureanu. Directorul liceului, Ioan Gheorghe Bandariu, a declarat ca a vazut imaginile si a recunoscut-o pe una dintre eleve, care a fost pana anul trecut eleva a Liceului Emanoil Ungurueanu, dar a fost exmatriculata dupa ce a incheiat anul cu media 2 la purtare, relateaza Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

O cadere suspecta a afectat serverele principale ale Autoritatii de Supraveghere Financiara, dar si cele trei sisteme de rezerva. Incidentul informatic care a sters la timp documentele ASF. Date importante ale Autoritatii de Supraveghere Financiara au disparut fara urma din sistemul informatic intern pe 28 octombrie. Incidentul vine intr-un moment crucial, iar printre actele ratacite s-ar numara dovezi care incrimineaza conducerea ASF, in frunte cu Misu Negritoiu. Parlamentul a demarat procedura pentru demiterea lui Misu Negritoiu de la conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pe 31 octombrie. Dar, cu cateva zile inainte de aceasta decizie care era anticipata, la ASF a picat, intamplator sau nu, tot sistemul informatic intern. Mai exact, serverele nu au functionat in zilele de 26 si 27 octombrie. Dupa ce a fost remediata problema, s-a constatat, pe 28 octombrie, ca ar fi disparut toate informatiile pretioase aflate pe acel dispozitiv, relateaza Romania Libera.

Relatia dintre Parlament si salarii. Ministrul Economiei a anuntat, in cadrul unei reuniuni la camera de Comert romano-germana (AHK), ca va sesiza Curtea Constitutionala in cazul in care legea majorarii salariilor va fi adoptata. De ce Parlamentul este preocupat, periodic, in perioadele electorale, de cresterea salariilor? De ce invoca mereu, "inoportun" si "rebel" propria suveranitate, in ciuda recomandarilor pe care le fac Guvernul si alte foruri cu competente economice? Se spune ca deputatii si senatorii sunt populisti, demagogi si ca nu au simtul responsabilitatii, dar acestea sunt mai curand caracterizari polemice, care nu explica mare lucru. Ca sa intelegem ce se intampla ar trebui in prealabil sa vedem ca societetea romaneasca este caracterizata de o majoritate care depinde fie de stat, fie de marile afaceri cu capital strain (vest-european in mare parte) si ca afacerile romanesti sunt de dimensiuni relativ mici si disipate, uneori depinzand ele insele de stat sau de mari firme straine. Asta explica de ce liberalismul romanesc nu este catusi de putin o forta, caci el nu reprezinta oameni cu forta de decizie in societate, nici macar atunci cand alegatorii PNL ar fi persoane cu venituri foarte mari. Cei care au o viziune mai simpla si mai clara asupra faptelor sunt inevitabil doar marii antreprenori si tot ei sunt cei care pot indica o anumita directie de urmat, nu doar in virtutea influentei, dar mai ales pentru ca au o imagine de sus a societatii si pentru ca stiu bine ce ii intereseaza, scrie Deutsche Welle.

De ce nu reusesc parintii sa schimbe sistemul de invatamant din Romania. Diriginta intra in clasa cu catalogul sub brat si striga cateva nume. E lista cu rau platnicii clasei. Ii mustra pe elevi, le spune sa le ceara bani parintilor si sa aduca fondul clasei cat mai repede. In Romania, colectarea fondului clasei si a fondului scolii e interzisa, dar nu ilegala. Acum i se spune donatie, cotizatie, colecta, sponsorizare, necesitate. In esenta, bani pe care parintii, beneficiarii secundari ai educatiei, ii investesc an de an in invatamantul de stat gratuit. Nastasia, o fata marunta, are planul facut pentru restul zilei: sa stea in casa, cu cartea de biologie in brate. S-a intos de la scoala si e chitita sa invete. E panicata, a doua zi are un test si asta ii scoate din cap orice gand de joaca. Ii e rusine de doamna si restul colegilor - daca nu stie? Mama ei o priveste ingrijorata, din spatele ochelarilor cu rame subtiri - stie ca are nevoie de o pauza si o trimite sa se dea un pic cu rolele. Fata isi asculta mama, dar cand se intoarce in casa, panica creste. Nastasia plange cu manualul in mana. Lectia cu iepurele, din care are test a doua zi, se intinde pe mai multe pagini si pare in chineza: "Sistem locomotor, sistem circulator, niste notiuni de care nu am auzit in viata mea, de anatomie, medicina veterinara anul I", isi aminteste mama, Daniela Prahoveanu, scrie Vice.

Cum sa scapi de inchisoare intr-un dosar de coruptie. Ghidul Mihaielei Cordos, sotia de senator care vindea posturile de asistenta cu 1.500 de euro. Sotia senatorului PSD de Cluj Alexandru Cordos, Mihaiela, a fost condamnata cu suspendare pentru trafic de influenta, deoarece a "vandut" timp de trei ani posturi de asistente, economisti, referenti si chiar de profesori suplinitori la diferite institutii publice. Judecatorii au decis suspendarea executarii pedepesei, avand in vedere cateva aspecte ce tin de atitudinea in fata judecatorilor si de starea de sanatate a inculpatei. Banii se aduceau cu plasa la Mihaiela Cordos, sotia senatorului Alexandru Cordos, care activa ca referent la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta la serviciul Resurse Umane. In motivarea hotararii prin care Curtea de Apel o condamna, saptamana trecuta, definitiv si irevocabil, la 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare, apar toate cele 26 de fapte de care este acuzata, anunta Adevarul.

Un barbat din Cluj a sunat la TelVerde anuntand ca se sinucide. Dupa 8 ore, femeia care i-a raspuns a inchis telefonul. Un barbat care a sunat anul trecut la Telefonul Verde Antisuicid si care intentiona sa isi ia viata a vorbit peste opt ore cu un voluntar, iar la final a fost convins sa renunte la gestul extrem. Doina Cosman, presedintele Aliantei Romane de Preventie a Suicidului, asociatie care gestioneaza TelVerde Antisuicid, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, presei, ca a constatat o crestere a convorbirilor la aceasta linie gratuita, la cateva apeluri in fiecare noapte. "Linia telefonica TelVerde Antisuicid, singura astfel de linie la nivel national, functioneaza la Cluj-Napoca zilnic din 15 iulie 2013 intre orele 19 - 7, iar in aceasta perioada de activitate s-au receptionat 5.357 de apeluri, din care 992 de apeluri au fost interventii in criza suicidara. Am observat o crestere a numarului convorbirilor, daca anii trecuti aveam cateva convorbiri pe saptamana, acum avem mai multe convorbiri in fiecare noapte. Cel mai lung apel a durat peste opt ore si a avut loc anul trecut, regula fiind ca trebuie sa se vorbeasca in mod continuu cu persoana care suna. A fost un barbat aflat pe malul unui rau, langa un pod, era in criza suicidara, cu impulsuri de a se arunca in apa. O persoana intelectuala, cultivata, cu o meserie de top si care a fost salvata in urma convorbirii cu voluntara care a raspus la telefon", a spus Cosman, citata de Gandul.