Pentru a scoate un profit cat mai mare, firmele care administreaza patinoarele din Bucuresti, inghesuie oamenii pe gheata ca sardinele. Lumea sfarseste prin a se calca in picioare, iar cei care sunt mai neatenti, si nu dau bine din coate, ajung chiar la spital.

Desi, in mod normal ar trebui sa existe un numar limita de persoane care au voie sa intre la un program, pe gheata, firmele care administreaza patinoarele, zic bogdaproste ca vine tot mai mult popor, ca sa-si umple buzunarele, macar in perioada Sarbatorilor.

Nu conteaza ca se pot produce accidente si nici faptul ca, fiecare bucurestean care merge acolo plateste 15 lei intrarea si inca 10 lei pentru inchirierea patinelor, si ca, de banii astia, ar trebui sa poata patina.

Culmea este ca, toate cele cinci patinoare din Capitala, respectiv, Cismigiu, Drumul Taberei, Unirii, Kiseleff si Titan sunt facute in parteneriat cu primariile de sector sau Primaria Capitalei, iar institutiile in speta, in loc sa apere interesele cetatenilor, apara profitul firmelor.

Mai mult, responsabilii din Primaria Capitalei spun ca, pe patinoarul din Cismigiu exista o restrictie in ceea ce priveste numarul de persoane care au voie pe gheata, dar aceasta este impusa de firma, nu de municipalitate. “Au voie sa intre pe gheata 1000 de persoane o data. Aceasta limita este stabilita de firma”, ne-au spus responsabilii de la Biroul de presa al Primariei Capitalei.

Integral in Gandul