Un grup de nationalisti rusi a complotat sa-l asasineze pe premierul Muntenegrului. Un procuror care investigheaza un complot privind alegerile parlaentare din Muntenegru, care au avut loc luna trecuta, a afirmat ca un grup de "nationalisti rusi" ar fi planuit sa il asasineze pe premierul Milo Djukanovici pentru a aduce o formatiune de opozitie la putere, scrie Reuters. "Organizatorii acestui grup criminal sunt nationalisti rusi a caror premisa initiala a fost ca guvernul muntenegrean condus de Milo Djukanovic nu poate fi schimbat prin alegeri, ci ca trebuie schimbat cu forta", a declarat Milivoje Katnici, procuror specializat in lupta impotriva crimei organizate. Scopul operatiunii lor ar fi fost sa il asasineze pe premier si sa ajute un partid din opozitie sa preia controlul in parlament. Katnici nu a precizat si numele partidului, informeazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

3.000 de conationali se afla dupa gratii in Peninsula. Infractorii romani ocupa golurile lasate de mafia italiana. Timp de un deceniu, pana in 2015, Romania a ocupat primul loc in ceea ce priveste numarul infractorilor straini din Italia. Am cautat sa intelegem de ce-a fost asa si cum se schimba lucrurile in ultimii ani. Romanii pleaca intruna din Ro-mania. Cu apro-ximativ trei mili-oane de oameni in alte tari UE, avem a doua cea mai mare populatie de migranti de pe continent, dupa Polonia. Potrivit statisticilor oficiale, in jur de un milion de romani traiesc in Italia. O mica parte dintre acestia, aproape 3.000, se afla dupa gratii in Peninsula. Cifra reprezinta cel mai mare numar de migranti UE aflat dupa gratii intr-o alta tara a Uniunii. Timp de zece ani, pana in 2015, romanii fusesera si cei mai numerosi straini din puscariile italiene, scrieRomania Libera.

Declaratia saptamanii: a mintit Liviu Dragnea cand a spus ca PSD nu a contestat candidatura USR-ului. In rubrica asta saptamanala analizam declaratiile oamenilor politici. Invitati permanenti sunt expertii in administratie publica si legislatie de la primul site de fact-checking din Romania - Factual (gestionat de organizatia civica Funky Citizens), si compania de cercetare a comportamentului uman, Human Behavior, care analizeaza in softul Facereader reactiile si expresiile faciale ale alesilor. Invitat in emisiunea "Sinteza Zilei" din 1 noiembrie, de la Antena 3, presedintele PSD Liviu Dragnea a negat ca partidul pe care il conduce ar fi contestat candidatura formatiunii USR, anuntaVice.

Primele 100 zile la Casa Alba. Cum arata America lui Clinton si America lui Trump. Hillary Clinton si Donald Trump si-au evidentiat, de-a lungul campaniei pentru prezidentiale, planurile pe care le-ar pune in aplicare in primele zile la Casa Alba. Saptamana trecuta, mai exact marti, candidatul democrat la presedintia SUA le-a transmis simpatizantilor sai, reuniti la un miting electoral in Florida, ca nu va putea sa isi duca la indeplinire promisiunea de a crea locuri de munca, de a face colegiile mult mai accesibile si de a investi in infrastructura daca nu vor iesi pe 8 noiembrie la vot. "Vreau sa ma asigur ca fiecare votant din Florida isi va petrece urmatoarele sapte zile gandindu-se la care este miza acestor alegeri. Sunt pregatita sa va slujesc daca imi veti acorda marea onoare de a va fi presedinte", a spus Hillary Clinton, citata deGandul.

"Statele Unite nu se vor izola". Planurile economice ale lui Donald Trump irita inclusiv companiile americane din Germania. Un interviu cu Bernhard Mattes, presedinte al Camerei Americane de Comert din Germania si director general la Ford Germany. Deutsche Welle: Domnule Mattes, pe care dintre candidatii la presedintia Statelor Unite ii sustine American Chamber of Commerce in Germany? Bernhard Mattes: AmCham ramane fidela prioritatilor ei. Indiferent daca Statele Unite vor fi conduse de o presedinta sau de un presedinte, pentru noi este important ca aceasta persoana sa ofere orientare din punct de vedere politic. Este important ca economia, inovatiile si comertul transatlantic sa se dezvolte in continuare, noteazaDeutsche Welle.

Sefii de la Drumuri inca nu stiu cum vor deszapezi: "Ne-om descurca noi, imprumutam sare si utilaje de la unii la altii". In prag de iarna, sefii CNADNR spun ca nu sunt contracte pentru toate sectoarele de drumuri, asa ca vor alerga cu frezele acolo unde ninge mai tare Desi nicio autostrada nu are contract de deszapezire la aceasta ora, seful Companiei Nationale de Administrare a Drumurilor (CNAIR), Catalin Homor, este optimist si sustine ca se va descurca, chiar daca maine va fi cod portocaliu de ninsori. Intrebat de reporterii EVZ cum, acesta a replicat: ne imprumutam de la vecini. "Nu avem licitate toate loturile, dar ne descurcam. Avem posibilitatea de a muta utilajele dintr-o parte in alta. Astfel, daca va ninge, lucru pe care il vom sti inainte cu cateva zile, vom putea stabili unde este nevoie de utilaje, relateazaEVZ.