Subiectele zilei: Izvorul tamaduirii de la Colibasi. "Noi si mancarea o preparam cu apa de aici, fasolea fierbe mai usor"; De ce tot mai multi tineri aleg tehnologia in detrimentul familiei: "Am vazut copii care se uitau in gol la ecran"; Protectie pentru infractori, pensii speciale si cadouri pentru bugetari. Legislatura dominata de USL a fost una dintre cele mai controversate din istoria postdecembrista
De ce tot mai multi tineri aleg tehnologia in detrimentul familiei: "Am vazut copii care se uitau in gol la ecran". Daca acum 20 sau 30 de ani copiii puneau accent pe jocurile in aer liber, astazi tehnologia detine suprematia. Acest lucru cauzeaza, in randul a tot mai multi copii, frustrari, stari depresive si anxietate. Specialistii cred ca parintii petrec tot mai putin timp cu copiii lor, iar acestia ajung sa se inchida tot mai mult in ei. ''Pentru a nu se simti vinovati de situatie, multi parinti au tendinta sa dea vina pe tehnologie pentru introvertirea copiilor lor, pentru lipsa lor de interactiune. In realitate, lucrurile stau total pe dos. Folosirea in exces a tehnologiei este doar un refugiu al tanarului din ziua de azi, el sperand ca prin aceasta metoda isi poate satisface nevoia de comunicare. Dependenta de tehnologie este doar un efect, nu un factor declansator, dar, din cauza premizei gresite de la care se pleaca, multi parinti recurg cateodata la gesturi extreme, rupandu-i total pe copii de tehnologie", declara psihologul Nicoleta Burlacu, citata de Gandul.
Protectie pentru infractori, pensii speciale si cadouri pentru bugetari. Legislatura dominata de USL a fost una dintre cele mai controversate din istoria postdecembrista. Modificarea Codului Penal in favoarea suspectilor, amputarea legii ANI, salvarea colegilor de cercetarile procurorilor, traseismul pe scara industriala sau votarea de megapomeni electorale au caracterizat legislatura 2012-2016. Noua din zece romani nu mai au incredere in Parlament. Ultima sedinta a Camerei Deputatilor inainte de vacanta electorala s-a soldat cu un scandal urias. Social-democratii au votat majorarea salariilor din sanatate si educatie, pretinzand ca exista cvorum de sedinta, fapt infirmat de constatarile ziaristilor aflati in sala si de filmarile PNL. De fapt, mandatul parlamentar 2012-2016 s-a incheiat in aceeasi nota in care s-a desfasurat timp de patru ani, scrie Romania Libera.
Dupa alegerea lui Donald Trump, studentii se confrunta cu spatiile nesigure din scoli si unversitati. Donald Trump s-a angajat sa fie un "presedinte pentru toti americanii", in discursul acordat dupa victoria de marti seara. Doar cateva zile mai tarziu, tara pare sa fie mai divizata ca niciodata. Sute de mii de oameni au iesit pe strazi, intr-un val de proteste din toata tara, pentru a afirma ca Trump "nu este presedintele lor". Informatiile despre incidente rasiste si infractiuni motivate de ura au aparut in primele zile de dupa alegeri. Putine locuri au fost mai divizate ca scolile si campusurile universitatilor. La Universitatea de Stat San Jose, studenta in anul doi Esra Altun mergea sa-si ia sora cand, spune ea, cineva i-a apucat hijabul de la spate si i l-a tras pe gat, sa o sufoce, relateaza Vice.
Cat castiga un parlamentar si ce beneficii are. Ca sa faca legi si sa-si reprezinte alegatorii, deputatii si senatorii au parte de mai multe beneficii. Salarii, transporturi, cazari - toate cheltuielile sunt suportate din bugetul de stat. Iata care sunt veniturile lunare ale unui parlamentar. In acest moment, in Parlament, mai sunt 508 deputati si senatori. Fiecare ales primeste o indemnizatie lunara care pleaca de la 5.400 de lei. In cazul in care parlamentarul are functii in comisiile de specialitate sau in conducerea Camerei din care face parte, odata cu responsabilitatile, creste si salariul. Ajunge pana la aproape 16.000 de lei, in cazul presedintelui Camerei Deputatilor si al Senatului. Ca sa ajunga la Bucuresti, deputatii si senatorii alesi in circumscriptiile din tara au trei variante, potrivit Digi 24.
Principalii martori DNA din dosarul Sova-Ponta, sunt hartuiti de politistii lui Oprea. Din prostie, incompetenta, rea-credinta sau toate la un loc, Politia terorizeaza fizic si psihic un cuplu de martori esentiali pentru Directia Nationala Anticoruptie. Culmea absurdului, rolul oficial al politistilor este sa-i protejeze pe cei doi, considerati "martori amenintati" de catre procurori. In ciuda faptului ca inclusiv Corpul de Control al Politiei Romane a confirmat abuzurile, politistii "protectori" continua hartuirea. Romania libera l-a intervievat pe martorul principal, Alin Brincus, "protejat" prin teroare zilnica de catre politisti de 15 luni incoace.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
Cum am renunțat la viața de ONG-ist boem care credea că Bucureștiul se salvează prin povești. Interviu cu Edmond Niculușcă, primul om pe care Nicușor Dan l-a angajat când a venit la Primărie
Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă