Parchetul din Iasi a decshis un dosar penal pentru evaziune fiscala in cazul Vitalaire, filiala din Romania a liderului mondial de aparate de oxigen, scrie Tolo.ro. Potrivit sursei citate, multinationala pharma obisnuia sa incaseze bani si de la CAS, si de la pacienti, iar bolnavii cu restante erau "amendati" cu 73% pe an. Tolo.ro scrie despre cazul unei femei in varsta de 47 de ani, data in judecata de Vitalaire, cu toate ca CAS Valcea platise acestei firme toti banii pentru aparatul de oxigen al femeii.

Procesul a continuat timp de un an si jumatate dupa moartea acestei femei.

Procesul acestei femei este unul dintre cele aproape 3.000 pe care firma recunoaste ca "le-am deschis impotriva pacientilor rauplatnici".

Rugat de jurnalisti sa explice cazul decontarii si de la pacient, si de la Casa de Sanatate, directorul general Vitalaire, Lucian Bentu, a raspuns: "Am dispus departamentelor abilitate din cadrul societatii un raport asupra situatiilor prezentate de dumneavoastra."

Potrivit Tolo.ro, firma Vitalaire deruleaza contracte cu toate cele 42 de Case de Asigurari de Sanatate judetene.

Potrivit marturiilor din interior, citate de Tolo.ro, firma ii ia la tinta pentru a-i executa in instanta pe bolnavii cei mai vulnerabili: are aproape 3.000 de procese impotriva clientilor-pacienti.

Firma sustine ca "cei de la Casa de Asigurari poarta responsabilitatea pentru acest numar urias de procese".

Tolo.ro scrie ca are documentele de dubla contabilitate ale Vitalaire si a inceput publicarea lor.