Cand toata tara se pregatea de inchidere, seful politistilor de frontiera de la Stamora Moravita a avut o curiozitate. S-a urcat intr-o masina particulara, a luat cu el un luptator din trupele speciale de la Timisoara si a plecat, duminica, sa arunce o privire prin vama. Cand a ajuns, era ora 1 dupa miezul noptii si, imediat, a inceput circul.

Spre surprinderea tuturor, seful PCTF Stamora, subinspectorul Cezar Merticaru, a aparut in zona exact in momentul in care un Opel si un Wolksvagen terminasera „formalitatile” cu vamesii nostri. Imediat dupa bariere, politistul le face semn sa opreasca. „Ne-ati prins.

Acum ce sa mai facem?”, se lamenteaza soferitele in timp ce privesc triste spre banchetele din spate ale masinilor, transformate in depozite ad-hoc pentru cartusele de tigari din duty-free-uri.

Conform „protocolului”, marfa e acoperita cu prelate negre. Masinile sunt oprite la doar cativa metri de la intrarea in tara. Dincolo de bariere, creste tensiunea. Trei limuzine incearca sa scape plecand in marsalier, cu scrasnit de roti, din fata gheretei vamesilor.

Fara a le pasa de camerele de supraveghere, soferii incearca sa se piarda in intunericul dintre duty-free-urile romanesti si vama sarbeasca. Dupa o alergatura sanatoasa pe pista, subinspectorul si luptatorul de la „mascati” reusesc sa-si mobilizeze colegii si sa blocheze masinile. Cele trei vehicule sunt readuse pe pozitiile initiale si incepe jocul de-a soarecele si pisica.

PSD vrea sa-i ia CNSAS dreptul de a mai da verdicte de politie politica

Senatorul PSD serban Nicolae a depus ieri la Camera superioara o initiativa legislativa care propune schimbarea competentelor Colegiului CNSAS. Astfel, daca legea va trece, institutia abilitata cu deconspirarea Securitatii nu va mai avea dreptul sa dea verdicte de politie politica, ci doar va vota daca, in cazul ofiterilor sau al colaboratorilor, se impune sau nu publicarea dosarului pe site-ul institutiei sau in Monitorul Oficial.

Integral in Gandul