O investigatie realizata de Casa Jurnalistului arata povestea unei fete care, dupa 11 ani de operatii efectuate de ortopedul Gheorghe Burnei de la spitalului Marie Curie, prezentat de o parte a presei ca "cel mai bun doctor din Romania", "un sfant ajuns pe Pamant" sau "chirurgul ingerilor", de-abia se mai poate ridica din pat dupa ce doctorul a recurs la o "inovatie" - un implant din ceramica care se pare ca nu este omologat.

Totul a inceput cand Amira avea un an iar mama ei a aflat ca fetita nu are osul piciorului bine fixat in sold - luxatie congenitala. A fost trimisa la "cel mai bun doctor din Romania", Gheorghe Burnei, care "i-a crapat fetitei bazinul in doua si i-a pus un implant din ceramica", scrie ziarista Luiza Vasiliu, de la Casa Jurnalistului.

Gheorghe Burnei neaga neacuzatiile: "Acest implant BVC este un implant autorizat de Ministerul Sanatatii in urma unor experiente facute de domnul profesor Antonescu", a declarat el.

Acum, Amira, in varsta de 19 ani, "isi petrece zilele in pat. Iese foarte rar din casa, pe distante scurte si doar in cirje". Familia l-a dat in judecata pe doctor.

Gheorghe Burnei este sau a fost, de-a lungul timpului, sef al clinicii de ortopedie de la spitalul Marie Curie, fondator si presedinte onorific al Asociatiei Romane a Traumatologilor si Ortopezilor Pediatri, profesor si prodecan la Universitatea de Medicina si Farmacie, timp de citiva ani sef al Comisiei consultative de ortopedie pediatrica din cadrul Ministerului Sanatatii si presedinte al Comisiei de malpraxis pe ortopedie pediatrica din Colegiul Medicilor.

Intreaga poveste, pe Casa Jurnalistului.