Decizia Mitropoliei Clujului in cazul preotului care a virat cu intarziere banii pentru o bolnava de cancer. Femeia a murit dupa ce suma a ajuns in contul ei. In urma cu doua zile, Adriana Buzan, o bistriteanca de 35 de ani murea rapusa de cancer, boala cu care se lupta inca din anul 2010, si care i-a rapit si mama in urma cu cativa ani. Pana in 2010, Adriana Buzan a avut o viata normala, era casatorita si avea un copil de 5 ani. In 2010, Adriana Buzan a fost diagnosticata cu cancer la san. In acelasi an, si mama tinerei a fost diagnosticata cu aceeasi afectiune. "In 2010 am descoperit ca aveam un nodul la san, iar medicii au constatat ca e cancerigen. Si mama a fost diagnosticata cu cancer la san in acelasi an", marturisea Adriana in luna august a acestui an, cand a acceptat in cele din urma sa isi faca publica povestea. Alaturi de mama sa, a inceput o lupta apriga cu boala. In 2012, Adriana castiga prima batalie si se intorcea fara sa ezite la munca. In doar 2 ani, in perioada 2012-2014, Adriana a primit lovitura dupa lovitura. A fost parasita de sot, iar la scurt timp, mama sa pierdea lupta cu boala, dupa ce cancerul a recidivat, relateaza Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Am intrebat politicieni romani cu probleme penale de ce candideaza, Doamne, de ce? Un joc destul de stupid, dar bun cand vrei sa omori timpul sau sa razi ca prostul, are o singura regula, care suna asa: un jucator spune un cuvant si un altul imediat spune primul cuvant care ii vine in minte. De jocul asta mi-am adus aminte in timp ce citeam un sondaj de opinie despre increderea romanilor in institutiilor statului, care insira cifre sumbre. Mai putin de 13 la suta dintre romani au incredere multa sau foarte multa in Parlament. Mai rau stau doar partidele poltice, cu doar 8,6 la suta. Cand citeam acelasi sondaj, ma intrebam cum gandeste un candidat la Parlament urmarit penal sau acuzat ca a incalcat legea. Mai exact, cum se raporteaza el la institutia in care vrea sa obtina o (noua) pozitie si la cei pe care urmeaza sa-i reprezinte. Asa ca am intrebat cativa de ce candideaza si daca au stat pe ganduri inainte sa faca acest pas, avand in vedere problemele lor cu legea. Ecaterina Andronescu, PSD, este urmarita penal pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. A ocupat un scaun de parlamentar in ultimii 16 ani si acum candideaza, din nou, la Senat, scrie Vice.

Caz revoltator: cati bani i-a cerut un medic unei eleve de clasa a VIII-a pentru a-i face avort fara stirea parintilor. Un medic ginecolog de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui a solicitat 700 de lei unei eleve de clasa a VIII-a, insarcinata in trei luni, pentru a-i face o intrerupere de sarcina, fara stirea parintilor. Pentru ca nu a avut banii, minora a venit la spital insotita de mama, chiuretajul ilegal, avand in vedere varta sarcinii, fiind realizat de un alt medic la jumatate de pret. Informatia a fost facuta publica vineri, 9 noiembrie, la Tribunalul Vaslui, in timpul procesului in care trei medici ginecologi de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui sunt judecati pentru fapte de coruptie, fals si sustragere de inscrisuri oficiale. O minora de 16 ani a fost audiata de judecatori, in calitate de martor, pentru a relata despre experienta avut in calitate de fost pacient a unuia dintre medicii inculpati in dosar. Minora a fost insotita la instanta de mama si de sot, fiind casatorita recent cu acordul instantei civile, scrie Adevarul.

Paradoxul chelului si teza Laurei Codruta Kovesi. CNATDCU admite ca 20 de pagini din teza Laurei Codruta Kovesi sunt preluate fara nicio avertizare din alte texte, dar, in ciuda acestui fapt, considera ca autoarea nu a plagiat. Cum se explica paradoxul? Subiectul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi ne evoca un rationament clasic: de la cate fire de nisip in sus putem spune ca s-a adunat o gramada? Exista si varianta chelului: Cate fire de par trebuie sa-ti lipseasca ca sa te poti numi chel? Paradoxul a fost formulat de filosoful grec Eubulide din Milet, care ar fi propus discipolilor sai urmatorul rationament: Daca admitem ca doi este un numar mic, atunci si trei este mic si pare logic ca, tot adaugand unu la un numar mic, nu putem obtine decat tot un numar mic. Asadar si zece, dar si o suta si o mie sunt tot numere mici. Ulterior a fost formulata varianta care a ajuns pana la noi: un fir de nisip nu constituie o gramada, adaugand un alt fir de nisip nu avem inca o gramada si, tot asa, constatam ca nu se poate, pur si simplu, constitui o gramada prin acumularea, unul cate unul, a firelor de nisip, relateaza Deutsche Welle.

"Nasul" lui Kovesi din teza de doctorat, avocatul profesor Radu Chirita a batut DNA intr-un mare dosar de coruptie. Avocatul si profesorul de drept, Radu Chirita, care a analizat teza de doctorat a procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi a repurtat in acest an una dintre marile victorii impotriva parchetului anticoruptie. Pentru cine nu stie, Radu Chirita este avocat in Baroul Cluj si profesor de Drept Constitutional la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes Bolyai, din Cluj Napoca. Radu Chirita nu seamana nici pe departe cu marea majoritate a avocatilor care sunt dornici sa isi prezinte victoriile in procesele in care sunt implicati. Mai degraba, Radu Chirita este tipul de avocat care fuge de presa si de ziaristi. Zgarcit la vorba, avocatul Chirita a reusit in anul 2016 sa intoarca pe masa procurorilor DNA, un dosar in care patru judecatori de la Curtea de Apel Oradea au fost acuzati de fapte de coruptie. Dupa ce a pregatit in mod temeinic apararea, marea majoritate a probelor au fost anulate de judecatorii de la Curtea de Apel Cluj si de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, anunta Evz.

"Mecanismele reincarnarii". Cariera literara a fostului sef de la Malaxa. Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, retinut vineri de procurorii DNA, a inceput studiile la Facultatea de Medicina a Universitatii Titu Maiorescu in 1992, finalizandu-le in 1999, iar pe durata facultatii a fost fiziokinetoterapeut la Dinamo, dar si supervisor la Panaceea Health Club Beirut (Liban), conform CV - ului sau in care sunt consemnate date abia incepand din 1992, cand avea 28 de ani. Documentul postat pe site-ul Ordinului Suveran al Sfantului Ioan de la Ierusalim, al carui membru este, dar si pe site-ul Spitalului Malaxa, mai releva ca Secureanu este acreditat in laserterapie si moxibustie si a scris mai multe lucrari de medicina, o carte intitulata "¬Managementul comunicarii in unitatile sanitare", dar si un volum intitulat "Mecanismele reincarnarii", potrivit Digi 24.