Jocul aliantelor.Deutsche Wellespune ca exitpollurile dadeau PSD castigator clar, duminica seara si, in ciuda avertismentelor unor observatori seriosi, liderul social-democratilor s-a grabit sa revendice victoria mult inainte de numaratoarea finala. Exitpollurile dadeau PSD castigator clar, duminica seara si, in ciuda avertismentelor unor observatori seriosi, liderul social-democratilor s-a grabit sa revendice victoria mult inainte de numaratoarea finala. Or, exista, cat timp rezultatele nu sunt definitive, varii calcule si posibilitati de articulare a viitoarei majoritati. Dar, chiar daca rezultatele prevazute de exit-polluri se confirma, unele concluzii sunt clare de pe acum.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Am votat cu dreapta, este titlul unui articol de laEVZ. Din 1990 am votat cu dreapta. Legat de cine este sau a fost dreapta romaneasca ar fi putin de discutat. S-a scris mult pe tema asta si nu mai insist, mai ales ca anumite aspecte nu se pot limpezi. Partidele nu au actionat conform doctrinei, statutului sau a regulilor interne. Recapituland putin, la alegerile din 1990 familia mea a votat cu PNL si PNTCD. In 1992, 1996 si 2000 am votat CDR format din PNTCD, PNL si alte formatiuni mici. In 2004 am votat Alianta D.A. PNL-PD. In 2007, 2009, 2012, 2014 am votat PDL, respectiv PDL-PNL pentru prezidentiale.

Se pare ca romanii vor inapoia puterea PSD.Euronewssubliniaza ca Liviu Dragnea, in campania electorala, le-a promis romanilor cu venituri mici conditii mai bune de trai. Tot Euronews subliniaza faptul ca Dragnea este condamnat la doi ani cu suspendare pentru frauda la referendumul din 2012 la demiterea presedintelui Traian Basescu.

Sustinut de un electorat rural si imbatranit. AFP relateaza ca "sustinut de un electorat rural si imbatranit, acest partid a profitat de pe urma unei campanii in care a promis mariri salariale si de pensii intr-o tara unde, in medie, un cetatean din patru e afectat de saracie".

Cateva constatari la cald despre votul romanilor din strainatate. Numarul romanilor din afara tarii care voteaza la aceste alegeri parlamentare este considerabil mai mare decat in 2012, inca mult sub cel din 2014. Numarul mic de parlamentari alocat diasporei, stabilit printr-o lege electorala contradictorie, genereaza o miza perceputa drept scazuta si, implicit, dezinteres din partea acestui segment de electorat. Pana la ora 16.30 votasera deja in sectiile de votare din strainatate peste 68.000 de romani, deja cu mult peste cei aproximativ 60.000 care votasera in total la alegerile parlamentare din 2012, scrieAdevarul.

Suntem la o rascruce istorica. Penalii din patrulaterul vargat ne vor duce la un dezastru national. Romania este la o rascruce de drumuri fara precedent. Intr-o parte este riscul iminent al unui viitor cel putin la fel de sumbru ca prezentul Ucrainei. In partea cealalta este continuarea traseului catre lumea civilizata. Ucraina a ajuns o tara sfasiata de razboi civil si usor de invadat de armata neconventionala a dictatorului Vladimir Putin, pentru ca a fost o tara controlata de politicieni foarte corupti. Romania va merge in aceasta directie, daca romanii vor face duminica o alegere care va aduce coruptii la putere, noteazaRomania Libera.