Subiectele zilei: De ce nu poate Liviu Dragnea sa fie premier in Romania rosie; Toate reactiile romanesti care au inundat Facebook-ul dupa victoria zdrobitoare a PSD-ului; Gheorghe Burnei a recunoscut ca a luat spaga de la parintii copiilor operati
Toate reactiile romanesti care au inundat Facebook-ul dupa victoria zdrobitoare a PSD-ului. A castigat PSD. Sunt socat, nu ma asteptam deloc la asta dupa rezultatele uimitoare pe care le avusese PNL in vara. Alina Gorghiu chiar parea un lider politic de exceptie, nu stiu cum de a pierdut alegerile la un scor atat de umilitor. E vina celorlalti, desigur. A lor si a celor care au indraznit sa-i voteze. De asemenea, tin sa precizez ca am fost de-a dreptul uluit de faptul ca saracii si pensionarii au votat PSD, e un moment fara precedent in cei 27 de ani de democratie. Poate intr-un univers paralel, in care exista o dreapta romaneasca respectabila si bine organizata, toate chestiile de mai sus chiar ar putea reprezenta un soc pentru un cetatean al universului respectiv. Dar nu, traim in universul asta, in care PNL a fost condus pana recent de o incompetenta penibila. Sau in care PSD-ul a beneficiat dintotdeauna de un electorat loial, scrie Vice.
Gheorghe Burnei a recunoscut ca a luat spaga de la parintii copiilor operati. Celebrul medic ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul Marie Curie din Capitala, a recunoscut, in fata judecatorilor care au decis plasarea sa in arest la domiciliu, ca a primit mita de la parintii copiilor operati. Seful Clinicii de Ortopedie a Spitalului Marie Curie din Capitala, profesorul Gheorghe Burnei a recunoscut in fata instantei care a decis plasarea acestuia in arest la domiciliu ca a primit mita de la parintii unora dintre copiii pe care i-a operat. Procurorii au gasit la perchezitiile facute in biroul si la locuintele doctorului peste 13.000 de lei, 5.000 de euro si 750 de dolari. Mai mult, anchetatorii si-au bazat acuzatiile pe inregistrari video in care se vede cum parintii ii dau bani chirurgului, anunta Adevarul.
Va supravietui PNL sau nu. Alina Gorghiu a demisionat din functia de presedinta a PNL, iar in locul ei a fost numita ca interimar, Raluca Turcan, gratie rezultatului electoral obtinut la Sibiu. Se asteapta organizarea unui congres. PNL ne oferise o situatie nemaiintalnita. Dupa ce liderul ei (el insusi de data recenta) a parasit partidul, a fost "aleasa" ca presedinta fosta purtatoare de cuvant. Dar cu ce se ocupa, de regula, un purtator de cuvant? El nu e chemat sa reflecteze si sa ia decizii, ci sa prezinte publicului, cat mai convingator, deciziile luate de ceilalti, de forul de reflectie al partidului. Ca atare, intreaga lui inteligenta si energie se consuma in elocinta si in ceea ce se numeste public relations. Ne este limpede, totodata , ca purtatorul de cuvant nu are exercitiul deciziei politice care nu este o sarada sau un simplu calcul de oportunitati, ci un act de implicare morala totala, informeaza Deutsche Welle.
Tipul asta a convins din greseala Internetul ca Finlanda nu exista. Profetul teoriei e un tip de 22 de ani pe care-l cheama Jack si care-si spune Raregans pe Reddit. Ca orice bun profet, Jack a invatat teoria de la ai lui. Ei i-au dat o explicatie alambicata care implica rute de pescuit ale japonezilor, telefoane Nokia si linia de cale ferata trans-siberiana, care, la urma urmei, dovedeste ca Finlanda nu exista. In locul ei nu exista nimic - doar oceanul rece si singuratic. "Aveam vreo opt sau noua luni si au adus-o pur si simplu in discutie intr-o dimineata cand ne uitam la stiri si-a venit vorba de Finlanda", a declarat Jack pentru VICE. "Nu-mi amintesc exact care-a fost formularea folosita la momentul respectiv, dar ideea principala era ca Finlanda nu exista. Atunci nu mi s-a parut mare lucru, pentru ca atunci cand esti mic tot ce zic ai tai e sfant", arata Vice.
Fermierii au la dispozitie peste 266 milioane de euro din PNDR pentru dezvoltarea fermelor. Fermierii pot depune cereri de finantare din fonduri europene, cu valori cuprinse intre 100.000 si 2 milioane de euro, incepand din aceasta saptamana. Fermierii, inclusiv cei de nivel mic, vor putea depune cereri de finantare intre 100.000 de euro si 2 milioane de euro, pentru dezvoltarea fermelor, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, scrie StartupCafe. Sunt disponibile fonduri totale de 266,333 milioane de euro, in submasurile 4.1 - Investitii in exploatatii agricole, 6.5 - ferme mici si 16.4/16.4a - pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol, informeaza EurActiv.ro.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU