Speranta "Dragnea-premier" primeste o lovitura crunta din partea Curtii Constitutionale.La o scamatorie te poti uita cu ochi de copil, care crede ce vede, sau cu ochi de adult: stii ca e o sarlatanie, dar consimti pentru placerea jocului. Cum manipularea si propaganda sunt intotdeauna mai spectaculoase, iar adevarul e adesea ceva mai posac, va invit sa privim cu ochi de adult ultima scamatorie politica: cat de neconstitutionala este legea care ii interzice lui Liviu Dragnea sa fie premier. Sustinatorii domnului Dragnea aduc cateva argumente in favoarea posibilitatii ca acesta sa poata ocupa functia de premier. In primul rand, sustin acestia, instanta care l-a condamnat nu i-a interzis nici drepturile electorale (de a alege si a fi ales), nici dreptul de a ocupa o functie publica. In al doilea rand, a fost condamnat cu suspendare, si nu cu executare, deci fizic are capacitatea de a-si exercita un mandat, scrieAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Dincu saboteaza ascensiunea lui Dragnea in fruntea Guvernului. O noua piedica pentru liderul PSD, din partea unui apropiat al partidului.Acest articol din initiativa legislativa pare a fi scris cu scopul de a-l impiedica pe Dragnea sa ajunga prim-ministru. In noiembrie 2016, putin inainte de inceperea campaniei electorale, cand se estima ca PSD ar putea castiga alegerile, ministerul condus de Vasile Dincu a postat pe site proiectul Codului Administrativ al Romaniei. La articolul 22 din proiect se afirma ca: "Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea, si nu se afla in vreunul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 45", precizeazaRomania Libera.

Ce scria doctorul Secureanu cand dispareau banii de la Malaxa: "Am intrat in cea de-a sasea lume a Mayasilor, vom trece dincolo de notiunea de bani".In lume au aparut deja cazuri de copii purtatori ai celei de-a treia spirale ADN - evolutii genetice atent monitorizate de serviciile secrete. Asta este una dintre teoriile publicate de fostul manager de la Malaxa, Florin Secureanu. Medicul sustine ca in momentul cuceririi romane, dacii se inchinau deja la Sfanta Treime, iar din acest motiv ar fi fost distrusa Sarmizegetusa. Brasovul va fi Noul ierusalim, a prevestit Secureanu. Fostul manager al spitalului bucurestean Nicolae Malaxa, Florin - Adrian Secureanu (52 de ani), a scris doua carti "Mecanismele reincarnarii" (2010) si "Universurile paralele si ierarhiile superioare" (2011), ambele sub egida Academiei Eliade - Scoala de doctrina hermeneutica, relateazaAdevarul.

Lista invingatorilor si a celor biruiti.Lista care urmeaza e cuprinzatoare, poate chiar globala. Completa insa nu-i. Concomitent, mai are un neajuns major. Doare. Pe mine, cel putin. Dar nu e un apel la pasivitate, depresie ori fatalism. Dimpotriva. Intrucat intre infranti este premierul celui mai bun guvern de care a avut parte Romania in ultimii ani, n-am prea mult timp si stare de liste exhaustive, de aiureala reeditarii razboiului dintre palate si de alte marafeturi asemenea. Nici de tabelul unui viitor guvern. Caci inainte de a-l stabili si comenta e bine sa privim critic catre ograda noastra proprie. Si catre a celorlalti. E timpul sa intocmim bilantul perdantilor si castigatorilor vizibili si mai putin vizibili ai scrutinului legislativ romanesc, inainte de a determina ce vom avea de facut, arataDeutsche Welle.

Ne macelaresc. Unde sunt musulmanii din intreaga lume. Trupele lui Assad sunt pe cale sa recastige controlul asupra Alep, dar incercarile prin care au trecut civilii prinsi intre cele doua tabere sunt de neimaginat. Reactia firava a comunitatii internationale transforma Alepul intr-o noua Srebrenita. Dupa ce s-a anuntat ca trupele siriene ar fi recastigat marti controlul asupra partii de est a orasului Alep, ar fi trebuit sa inceapa operatiunile umanitare. Initial, armata siriana a acceptat sa permita iesirea insurgentilor si a civililor care se mai afla in aceasta parte a orasului, dar s-a razgandit miercuri. Potrivit unei surse apropiate guvernului sirian, citata de France Presse, Damascul nu a fost de acord cu numarul mare de persoane ce urmau sa fie evacuate, informeazaEurActiv.ro.

Cum se vede victoria PSD din strainatate. The Economist: Lupta anticoruptie si-ar putea incetini ritmul. Lupta anticoruptie din Romania ar putea avea de suferit dupa alegerile parlamentare, scriu jurnalistii de la The Ecoonomist, care subliniaza faptul ca una dintre cele mai importante probleme si teme de dezbatere din politica romaneasca este coruptia si scot in evidenta faptul ca, in ciuda condamnarii liderului sau pentru frauda electorala, Partidul Social Democrat a castigat scrutinul la un scor zdrobitor. Asadar, PSD a intrat in cursa pentru scrutinul care a avut loc pe 11 decembrie cu ceea ce multi ar putea considera un handicap. Liderul sau, Liviu Dragnea, a fost condamnat in 2015 pentru frauda electorala la un referendum care viza demiterea presedintelui tarii, scrieGandul.

Dupa ce a castigat, Dragnea mai taie din promisiuni. PSD amana reducerea taxelor, dar promite tunel ca la elvetieni la Pietrosita. Printre multele gogorite vandute romanilor in campania electorala, PSD a atins apogeul in judetul Dambovita: un tunel feroviar pe sub munti, care sa lege Pietrosita de Sinaia. Intre timp insa, Liviu Dragnea a anuntat ca amana anularea unor taxe, promisa si ea in campanie. Elvetienii au inaugurat in acest an Tunelul Gotthard, cel mai lung tunel feroviar din lume - 57 km sapati in munte pentru a lega Zurich de Lugano. Pe modelul copy-paste patentat deja la PSD de fostul premier Victor Ponta, pesedistii damboviteni s-au grabit si ei sa promita, in campania electorala pentru parlamentare, un tunel feroviar pe sub munte, care sa faca legatura cu Sinaia, potrivitRomania Libera.

Din culisele "Scandalului Burnei": Chirurgului ii placea sa fie inovator si nu trimitea cazuri in strainatate. Cazul profesorului doctor Gheorghe Burnei tine cu sufletul la gura intreaga elita medicala si este privit cu mult interes de colegii cunoscutului chirurg. Printre acestia si profesorul dr. Mihail Jianu, presedintele fondator al Societatii de Ortopedie Pediatrica si seful Clinicii de Ortopedie Pediatrica din Spitalul Clinic "Grigore Alexandrescu". Profesorul a incercat sa lamureasca in exclusivitate pentru EVZ multe dintre intrebarile ce au aparut in legatura cu acest caz Ce s-a intamplat in cazul Amirei, pacienta de la care a pornit tot scandalul? "In acest caz, chirurgul ortoped a facut un implant de microceramica, care, desigur nu a crescut in acelasi timp cu osul, noteazaEVZ.