Masacrul de la Balc, in plina desfasurare. Zeci de mistreti ucisi de milionarii Europei. Milionarii Europei au ajuns, si in acest an, la cea mai cunoscuta vanatoare din Romania. Zeci de mistreti vor fi ucisi pe domeniul cinegetic de la Balc, detinut de afaceristul Ion Tiriac. E forfota mare in aceste zile in satul bihorean Balc. A devenit o traditie ca in luna decembrie milionarii Europei sa se intalneasca pe domeniul cinegetic detinut de afaceristul Ion Tiriac. Daca pana acum vanatoarea avea loc in weekend, de aceasta data ea se desfasoara in timpul saptamanii. Lista de invitati ii include nume sonore ale lumii economice si politice din Europa, dar si oaspeti regali, informeazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Firea l-a pus pe Armeanu, un manager PSD caruia justitia i-a interzis sa conduca un singur spital, sa coordoneze 19 spitale din Bucuresti, cu buget anual de un miliard de lei. Incompatibil pina pe 23 decembrie 2018, Eduard Armeanu a fost uns de primarul Firea ca director general interimar dupa ce fostul sef, Gabriel Botnariu, a participat la alegerile din 11 decembrie si va deveni senator PSD. Coleg de partid cu Gabriela Firea, Eduard Armeanu a fost promovat de doua ori in patru luni fara concurs! Din manager reclamat de angajati la Spitalul Judetean Ilfov, el a ajuns sa coordoneze cele 19 spitale ale Primariei. Armeanu raspunde de un buget de 220 de milioane de euro, ca si cum ar fi fost ales, la un loc, primarul Craiovei si al Pitestiului, noteazatolo.ro.

Viitorul premier PSD va taia panglici la proiectele incepute de Boc si Ciolos. 150 km de autostrada si cale ferata, dar si metroul din Drumul Taberei vor fi gata la anul. Fie ca se va numi sau nu Liviu Dragnea, viitorul prim-ministru pus de PSD va taia la anul panglici pe banda rulanta. Cele mai multe dintre proiectele care se vor finaliza in 2017 au fost incepute de Emil Boc si Dacian Ciolos. Cel care va ocupa fotoliul de ministru al Transporturilor se va putea lauda la anul cu finalizarea unor importante lucrari de infrastructura, atat rutiera cat si feroviara. Numai ca nu va fi nici pe departe meritul lui, deoarece cele mai multe proiecte de autostrazi si cai ferate pentru care va taia panglicile, evident alaturi de primul ministru, au inceput atunci cand la Palatul Victoria se aflau ori Emil Boc, ori Dacian Ciolos, anuntaRomania Libera.

Am intrebat tineri din Romania de ce nu au mers la vot si-am aflat ca nu e vina lor.Desi ai fi zis ca se vor linisti apele dupa furtuna de la alegeri, televiziunile, ziarele si radiourile inca bubuie de sondaje si statistici despre prezenta la vot, preferintele alegatorilor, fraude electorale, profilul alegatorului (asta m-a bantuit trei zile de dupa vot), si toate astea vor sa raspunda la intrebarea: De ce? De parca le-ar pasa cu adevarat. Prinsa in valul contemplativ, am mers prin cateva universitati si camine din Bucuresti sa intreb studentii care au absentant de la vot ce scuza au si cum vad ei toata treaba asta cu politica. Am vrut sa fac asta dupa ce l-am auzit pe sociologul Darie Cristea care a spus ca tinerii au "un interes foarte-foarte scazut pentru politica", anuntaVice.

UE extinde cu sase luni sanctiunile economice impotriva Rusiei. Sanctiunile vor expira la mijlocul anului viitor, dupa extinderea decisa de Consiliul European. Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord joi dupa-amiaza cu privire la extinderea pentru o perioada suplimentara de sase luni a sanctiunilor economice impotriva Rusiei pentru anexarea peninsulei Crimeea si finantarea insurgentei proruse din estul Ucrainei, transmite news.ro. Decizia a fost luata in cadrul summitului Consiliului European de la Bruxelles, unde participa si presedintele Klaus Iohannis. Diplomatii au precizat ca noile sanctiuni economice vor expira la mijlocul anului 2017. Decizia era una asteptata, dupa ce presedintele Francois Hollande si cancelarul Angela Merkel au anuntat ca sustin prelungirea sanctiunilor impotriva Rusiei pana la implementarea completa a termenilor acordului de la Minsk, noteazaEurActiv.ro.

Fara dispute la summitul UE - acesta este planul. La summitul dinaintea Craciunului nu se vor mai tine sedintele nocturne de dupa. Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, este o persoana matinala. El vrea ca toate temele sa fie discutate in timpul zilei. Razboiul din Siria Cancelara Angela Merkel si presedintele Frantei, Francois Hollande, au descris situatia de la Alep drept "sfasietoare". La summitul european va fi din nou vizibila neputinta politicii externe comunitare. In proiectul de declaratie comuna de dupa summit se spune neconvingator ca se iau in calcul "toate optiunile disponibile" in acest dosar. Se vor mai adauga cu siguranta aici niste cuvinte mai percutante, dar realitatea este ca liderii europeni sunt simplii spectatori ai dramei siriene, informeazaDeutsche Welle.

Omerta. Colegiul Medicilor pune botnita doctorilor dispusi sa sesizeze nereguli de genul celor reprosate chirurgului Burnei. Abuzurile medicilor precum cele care ar fi fost comise de chirurgul Gheorghe Burnei vor fi si mai bine ascunse, dupa ce Colegiul Medicilor din Romania a decis sa le puna oficial "botnita"doctorilor care ar vrea sa sesizeze autoritatile cu privire la astfel de cazuri. Mai exact, in urma cu putin timp, Colegiul a decis modificarea Codului deontologic. Printre altele acesta prevede ca medicul se va feri sa-si denigreze colegii. "De-a lungul intregii sale activitati, medicul isi va respecta confratii, ferindu-se si abtinandu-se sa ii denigreze", arata Codul deontologic. Concret, "medicul care ia cunostinta despre fapte care, in opinia lui, ar putea constitui erori profesionale, va informa prin scrisoare medicul autor al faptei, anuntaAdevarul.

Nici vorba de experiment! Materialul "socant" folosit de "Macelarul de copii" a fost omologat de Ministerul Sanatatii in urma cu 22 de ani.EVZsustine ca azul renumitului chirurg Burnei este departe de a fi lamurit.Documente noi date publicitatii demonstreaza ca o parte din informatiile care au circulat in presa, in ultimele zile, despre "ororile" infaptuite de Gheorghe Burnei sunt false Suspectat de experimente neautorizate pe copii, profesorul Gheorghe Burnei are parte de o sustinere neasteptata, chiar din partea unui urmas al inginerului care a inventat biovitroceramica(BVC), material compozit despre care s-a spus ca nu este omologat de Agentia Nationala a Medicamentului.

Sanatatea a pierdut 50 de milioane de euro pe mana lui Banicioiu, bani primiti de la UE, pe care nu mai trebuia sa-i returnam. Romania a pierdut banii europeni nerambursabili, pentru ca pesedistul Nicolae Banicioiu nu a fost in stare sa semneze un document. Este vorba despre strategia de gestionare a deseurilor medicale, document existent in Ministerul Sanatatii cand acesta a fost instalat ca ministru. Doi ani de munca la documente necesare primirii a 50 de milioane de euro, finantare nerambursabila de la UE, s-au dovedit inutili dupa instalarea ca ministru al Sanatatii a lui Nicolae Banicioiu. Proiectul dotarii cu echipamente de neutralizare a deseurilor rezultate din activitati medicale a 300 de spitale a fost, practic, stopat de ministrul PSD. Tot ce trebuia sa faca Banicioiu era sa aprobe "Strategia si planul de gestionare a deseurilor medicale, la nivel national". Lucru care nu s-a intamplat, potrivitRomania Libera.