Surse judiciare: Sebastian Ghita a fugit din Romania. Fostul deputat a aparut ultima data in public pe 19 decembrie.Surse judiciare implicate in cautarea omului de afaceri Sebastian Ghita, care nu s-a prezentat miercuri, 21 decembrie, la sediul DNA Ploiesti, sustin ca fostul deputat a fugit din Romania. Sebastian Ghita a fost dat in consemn la frontiera si este cautat in continuare de autoritati. Daca nu va fi gasit, procurorii DNA pot cere mandat de arestare in lipsa, informeaza News.ro. "Conform procedurii, l-au cautat la domiciliu si in alte locuri cunoscute ca fiind frecventate de catre acesta. Il cautam in judetul Prahova, iar IPJ Prahova colaboreaza cu toate celelalte unitati din cadrul IGPR, carora le-a fost comunicat acest act procedural. Cautarile continua si, in momentul in care se considera ca nu a fost gasit la locurile de interes, se intocmeste un proces-verbal care este adus la cunostinta emitentului de indata", a declarat, miercuri seara, purtatorul de cuvant al IPJ Prahova, Marian Popescu, citat deAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cand Securitatea lui Ceausescu impartea haine pe strada.Cativa ani buni dupa 1989, nu a existat mare diferenta intre felul in care se imbracau SPP-istii, insarcinati cu paza lui Iliescu si a celorlalti demnitari, si securistii lui Ceausescu. Aceleasi costume lalai, ponosite, asortate dubios, aceleasi camasi cu gulere labartate in jurul cefelor bronzate, tunse pierdut, "a la tractoriste". Desi civili, ii cunosteai de la o posta, mai abitir decat daca ar fi purtat uniforma. Insa erau posibile si confuzii. Un amic mi-a povestit cum, pe la jumatatea anilor 1980, o cunostinta a lui, om simplu de la tara, a venit la Bucuresti cu niste treburi si a profitat sa viziteze si el "centrul". Asa s-a pomenit pe Calea Victoriei, taman la ora la care trebuia sa treaca coloana lui Ceausescu dinspre Primaverii catre CC. Evident, "traseul" era intesat de securisti, care pazeau trotuarele, dispusi cam la cate cinci metri unul de celalalt, puncteazaEVZ.

Reactiile dupa atentatul terorist din Berlin iti arata unde se indreapta lumea.Masina "a intrat" direct in oameni, cu o viteza de 40 de kilometri pe ora, "nu era aproape de drum si nu a avut nicio tentativa de a frana." Cand am ajuns la o ora dupa ce camionul a intrat in targul de Craciun de la Breitscheidplatz, din centrul Berlinului, politia deja restrictionase zona. La momentul ala, nimeni nu era absolut sigur daca accidentul chiar a fost un atac terorist, desi semnele indica asta. Un martor britanic de la fata locului a scris pe Twitter ca masina "a intrat" direct in oameni, cu o viteza de patruzeci de kilometri pe ora, "nu era aproape de drum si nu a avut nicio tentativa de a frana." Din ce in ce mai multi spectatori si jurnalisti s-au adunat in jurul zonei imprejmuite de pe Budapester Strasse, noteazaVice.

Masini transportate cu trenul, solutia CFR impotriva traficului de cosmar de pe DN1. In timp ce autostrada spre Brasov se lasa asteptata de ani buni, iar aglomeratia de pe DN1 a devenit cosmarul soferilor, CFR vine cu o solutie inedita impotriva ambuteiajelor: masini transportate cu trenul. Astfel, puteti ajunge din Capitala la Brasov, cu tot cu masina, in doar doua ore pe "autostrada" pe sine. Ministerul Transporturilor vrea sa descongestioneze traficul pe DN1 si ar putea experimenta transportarea autoturismelor, pe cale ferata, pe ruta Bucuresti - Brasov. Conform proiectului, masinile sunt amplasate in vagoane speciale, iar, pe toata durata calatoriei, soferii se pot relaxa in vagoanele pentru calatori, informeazaLibertatea.

Marturie de chirurg: "Prin analizele din Cehia, Statul roman recunoaste ca si-a imbolnavit si chiar ucis pacientii, folosind dezinfectantii ineficienti Hexi in sute de spitale"."Cind am folosit produse Hexi, noi, chirurgii, am operat ca acum 150 de ani, inainte de Pasteur". Medicul spune ca statul a esuat in a-si indeplini o parte a obligatiei din Constitutie de a asigura sanatatea cetatenilor. E ca si cum oamenii ar fi platit cu bancnote false o parte din taxe! "In acelasi timp, faptul ca statul recunoaste prin aceste analize de la dosarul penal ca produsele sint ineficiente ma face sa simt ca, dupa multa vreme, avem in stat un partener", spune chirurgul. "Nu credeam vreodata ca Romania va admite asa ceva! Faptul ca ne-am infectat pacientii este groaznic. Dar faptul ca statul recunoaste imi reimprospateaza speranta ca n-am ramas degeaba sa operez, sa-mi cresc copiii aici si sa incerc sa-i invat medicina pe rezidenti", relateazatolo.ro.

Premierul Mos Craciun. Garantat Dragnea. Pentru Dragnea, poporul consta, de fapt, intr-o colectie de infantili la cap care pot fi mintiti ca Mos Craciun exista, dar se arata numai o data la patru ani. De data asta, apare azi, la Cotroceni. Iar cand se infatiseaza, in sfarsit, vorbeste cu vocea lui Liviu de la Teleorman si face cadouri din programul de guvernare al PSD, indiferent ce nume e cusut pe ecusonul de pe costumul de Mos Craciun. Dragi copii cu drept de vot, e momentul sa primiti vestea devastatoare care sa va transforme in adulti responsabili: Mos Craciun nu exista. Sigur, tutorii vostri politici au facut tot ce trebuie ca sa va asigure ca Mosu' nu doar ca traieste, dar mai si lucreaza pentru voi si numai pentru voi. Ultimul dintre tutorii astia, Liviu Dragnea, v-a descris in detaliu lista de cadouri cu care fostul Mos Gerila si-a umplut sacul, scrieRomania Libera.