Cei mai multi dintre bucurestenii care in noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie au pus mina pe telefon si au sunat la numarul de urgenta 112 pentru a cere ajutor politistilor au fost deranjati de zgomotul petardelor si de alcoolicii care au strigat prin blocuri, spun politistii.

In mare parte, cei care au apelat numarul 112 au fost batrini ori parinti ingrijorati din cauza ca micutii lor erau speriati.

Purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat pentru Cotidianul ca dintre cele 221 de apeluri directionate catre politie s-au confirmat 168, iar cele mai multe, 68, au anuntat scandaluri.

„S-a chemat ajutorul politistilor si pentru diverse petreceri, unii batrini fiind deranjati pentru ca muzica era prea tare“, a mai spus comisarul Ciocan.

Potrivit lui Ciocan, in noaptea de Revelion, cinci persoane au ajuns la oftalmologie, iar alte noua au fost amendate din cauza detinerii neautorizate a petardelor. Politistii de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei au retinut doua permise de conducere pentru ca soferii care s-au urcat la volan consumasera alcool. Tot in noaptea de Revelion, un bucurestean a chemat politia dupa ce a prins un hot in locuinta, iar pompierii au stins doua incendii.

Cotidianul