O serie de firme apropiate PSD au castigat in aceste zile contracte de cateva milioane de euro pentru deszapezirea unor sectoare de drumuri nationale si autostrazi, scrie Digi 24, care noteaza ca atribuirea a avut loc prin negocieri directe.

Deszapezire ianuarie 2017Foto: Hotnews

Este cazul firmei detinute de familia Cusa din judetul Giurgiu, de unde provine actualul ministru al Transporturilor, Razvan Cuc.

Gheorghe Cusa, actionar Anastamar Construct, este totodata si patron al unei alte firme celebre, Gecor, unul dintre marii asfaltatori din sudul Romaniei. Acesta a castigat un contract de 24,51 milioane lei pentru deszapezirea a trei loturi din subordinea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti si a altor trei loturi din autostrazile A1, A2 si A3.

Oferta Anastamar - Itaro a fost singura acceptata, celelalte doua oferte primite fiind considerate de catre Compania Nationala de Administrare a Infastrructurii Rutiere (CNAIR) drept necorespunzatoare, potrivit Digi 24.

Presa a difuzat recent fotografii ale actualului ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, impreuna cu George Cusa la o nunta in judetul Giurgiu de la care nu a lipsit cea mai mare parte a conducerii CNAIR.

Tel Drum, celebra firma din Teleorman, a primit doua contracte impreuna cu firme asociate. Cele doua oferte depuse de asocierea Fincondrum - Viabild Cons - Tel Drum au fost considerate singurele acceptabile in licitatiile corespunzatoare.

Valoarea contractelor primite de asocierea Tel Drum se cifreaza la 7,2 milioane lei, iar obiectul contractelor este deszapezirea a doua loturi din autostrazile A1 si A2.

Potrivit sitului romaniacurata.ro, firma teleormaneana Tel Drum a apartinut initial CJ Teleorman, dar a fost privatizata in 2001, la scurt timp dupa ce Dragnea a devenit presedintele Consiliului Judetean.