Scoala profesionala, revolutionata la sat. Cum reuseste un liceu din Bistrita-Nasaud sa instruiasca meseriasi pe banda rulanta.Un liceu de la sat, infiintat acum 16 ani, reuseste sa ofere forta de munca calificata pentru firmele din intreaga zona. Acest lucru a fost posibil printr-o colaborare permanenta cu agentii economici, care preiau absolventii, dar si printr-o serie de dotari, care i-au atras pe tinerii absolventi de clasa a VIII-a. Liceul Tehnologic "Ion Caian Romanul" este printre putinele din Bistrita-Nasaud, situate in mediul rural, care nu duce lipsa de elevi. In 16 ani de la infiintare, sub conducerea aceluiasi director, liceul a crescut constant, iar de cativa ani si-a mentinut numarul de elevi din ciclul liceal, desi populatia este in scadere in regiune. Unitatea de invatamant a fost infiintata in anul 1999-2000, ca o extindere a scolii gimnaziale deja existente in Caianu Mic. A inceput timid, cu doar o clasa de profil economic, pentru a veni in sprijinul celor peste 300 de IMM-uri din zona, noteazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum a devenit o studenta din Marea Britanie promotoare pentru ISIS.Transformarea Toobei Gondal in Umm Muthanna al-Britannia. In martie anul trecut, cu mai putin de doua luni de a pleca in Siria, Umm Muthanna al-Britannia a postat pe Twitter o poza cu ea purtand o burqa si un AK-47. Descrierea era: "Traiesc viata adevaratei libertati." Dar, cu putin timp in urma, ea se bucura de o alta libertate, complet diferita: se intalnea cu baieti, se machia si posta online activitatile ei preferate. Numele ei adevarat este Tooba Gondal, o femeie pakistaneza de douazeci si doi de ani, nascuta in Franta si crescuta in estul Londrei. Pana la sfarsitul anului 2014, ea studia Engleza la Universitatea Goldsmiths. Astazi, ea e in Raqqa si vaduva unui sot care a murit anul trecut pentru ISIS. Tatal ei, Mohamed Bashir Gondal, a spus jurnalistilor ca fiica lui este in Siria si traieste, dar altceva nu a mai specificat si a refuzat invitatiile de interviu pentru acest articol, scrieVice.

Povestea a doua femei, aruncate in puscarie pentru gloria unor procurori. Ghita, Coldea, Kovesi sunt personajele momentului. Cu totii citim, urmarim la televizor si comentam tot ce are legatura cu acesti oameni din cele mai importante structuri ale statului. "Bombele lui Ghita" au ridicat cortina de pe multe lucruri despre care presa a scris in ultimii 15-20 de ani, aducand si confirmari pe care noi, jurnalistii, nu le-am fi putut proba vreodata. Astazi, vreau sa scriu despre alte personaje ale momentului, readuse in atentie in urma dezvaluirilor lui Ghita. In totala discretie, ele isi traiesc in continuare drama in care le-a impins viata si niste oameni de stat, care au profitat ca sa-si cladeasca niste cariere fulminante. Din cauza acestui troc criminal, nu trebuie sa tacem, sa trecem impasibili mai departe sau sa politizam tot ce are legatura cu justitia. Pentru un jurnalist e o enorma greseala sa refuze sa priveasca spre cazuri de erori judiciare, doar pentru ca unii formatori de opinie (mai mult sau mai putin interesati) promoveaza teoria ca aducerea lor in atentia publicului se va solda cu o lege a amnistiei si gratierii, pe care o pregateste PSD ca sa-si scape penalii, relateazaEVZ.

Campanie electorala in context de nesiguranta interna.Partidele au iesit la incalzire. Campania electorala este una dintre cele mai dure din ultimele decenii. Sa vorbim mai intai despre cei care asteapta cu entuziasta nerabdare alegerile. Liberalii, caci despre ei este vorba, sunt, in clipa aceasta, foarte relaxati. De ce? Pentru ca albastru-galbenii sunt, deja, la pamant. Prin urmare, nu au nimic de pierdut. De patru ani stau pe bara si se uita, de afara, la Bundestag. Chiar si asa, liberalii sunt insa luati in seama. Cel putin unul dintre ei, Christian Lindner. El este FDP, altii practic nu conteaza. Prin Lindner, care tocmai a implinit 38 de ani, partidul se reinventeaza. Trecute sunt vremurile in care membrii lui ieseau in evidenta. Acum, liberalii par umili, rafinati, calmi si obiectivi. Partidul are puterea de a trece pragul electoral, in special pentru ca, inca de la inceput, nu au fost incantati de alfuxul necontrolat de refugiati care au ajuns in Germania, informeazaDeutsche Welle.

Ghita - Coldea, o amicitie periculoasa. "A dovedit o lipsa totala de respect fata de autoritatea judiciara si fata de dispozitiile date de aceasta", arata Curtea Suprema in motivarea mandatului de arestare emis in lipsa pe numele fostului deputat Sebastian Ghita. In urma dezvaluirilor facute de acesta, adjunctul sefului SRI a fost suspendat din functie. Fostul deputat PSD Sebastian Ghita (38 de ani) a ignorat cu buna stiinta obligatiile impuse prin controlul judiciar pe cautiune, arata magistratii Curtii Supreme in motivarea mandatului de arestare preventiva emis in lipsa pe numele fostului parlementar. Masura a fost luata pentru buna desfasurare a procesului penal si impiedicarea fostului deputat de a se mai sustrage de la judecata, mai arata magistratii, care subliniaza ca mandatul de arestare a fost emis dupa ce Ghita nu s-a prezentat la Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul Politiei Prahova pe 29 decembrie 2016 si la data de 3 ianuarie 2017, "fara a anunta daca se afla intr-o imposibilitate obiectiva de prezentare", arataAdevarul.

Scrisoarea doctorului Bogdan Andreescu, cel care a reanimat Spitalul Colentina, catre fostii sai colegi. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis, acum o saptamana, pe managerul Spitalului Colentina, acuzandu-l ca si-a tinut pacientii in frig si ca nu a facut revizie la punctul termic. EVZ a demonstrat, insa, ca vina si responsabilitatea apartin RADET. Pentru prima data de la declansarea scandalului, dr. Bogdan Andreescu explica ce au insemnat pentru el Spitalul Colentina si angajatii sai. Va prezentam, integral, mesajul sau Dragii mei colegi, dragul meu echipaj, va multumesc pentru toate gandurile voastre! Citindu-le, cred cu tarie ca Enterprise nu va muri! Dar ce este cu Enterprise? Voi stiti, pentru ca v-am vorbit de multe ori despre asta. Pentru ca va scriu public se cuvine, insa, sa explic si celorlalti, precizeazaEVZ.