Dupa ce “Atonement”, film regizat de John Wright, dupa romanul omonim al lui Ian McEwan a cistigat premiul pentru cel mai bun design de costume din 2007, publicatiile “Sky Magazine” si “In Style” au declarat rochia purtata de Keira Knightley in aceasta ecranizare drept cea mai frumoasa tinuta etalata vreodata intr-un film. Topul celor mai spectaculoase toalete din filme celebre reuneste tinute purtate de dive ale ecranului de-a lungul timpului, de la Vivien Leigh la Nicole Kidman.

Ultimul loc in clasamentul celor mai fastuoase zece costume ale tuturor timpurilor a fost rezervat spectaculoaselor crinoline purtate de Vivien Leigh in “Pe aripile vintului”.

Pe locul 9 a fost plasata rochia in care Cate Blanchet a incarnat-o pe regina Elizabeth, in pelicula “’Elizabeth: The Golden Age”, pe 8, ciorapii si jobenul manevrate de Liza Minnelli in “Cabaret”, pe 7, corsetul purtat de Nicole Kidman in “Moulin Rouge”, iar pe 6, vesta si cravata purtate de Diane Keaton in “Annie Hall”. Kate Winslet a adus rochia albastra purtata in “Titanic” pe locul 5, iar Olivia Newton John a fost votata pe locul 4 pentru aparitia din “Grease”, cu o pereche de blugi foarte strimti.

Integral in Cotidianul