Publicatia online PressOne.ro l-a identificat pe cel care se ascunde in spatele pseudonimului Modeste Schwartz, semnatar al unor articole conspirationiste despre protestele din Romania, articole preluate de o puzderie de site-uri controversate precum Gandeste.org sau activenews.ro. Autorul real este Raoul Weiss, poet si traducator de origine franceza.

Weiss (42 de ani) traieste in satul Mera de langa Cluj si scrie constant pentru site-ul Gandeste.org, specializat in teorii ale conspiratiei apropiate de tezele emise de ideologul rus Alexandr Dughin.

Weiss a facut parte dintr-un grup de intelectuali de stanga care se adunau in jurul filosofului si eseistului Francois Breda la cafeneaua literara Insomnia din Cluj-Napoca, mai scrie PressOne, intr-o excelenta analiza a originilor si filiatiilor acestui personaj care face agenda pentru sute de mii de internauti romani care-i consuma productiile conspirationiste.

Weiss a avut legaturi puternice si Claude Karnoouh, unul dintre idologii gruparii de stanga din Cluj. Astfel, Weiss aparea in 2012 apare ca unul dintre cei trei directori ai unei mici edituri pariziene, Le Present Litteraire, alaturi de Claude Karnoouh si de Claudiu Gaiu.

Citeste aici articolul complet din PressOne.ro