Pe cat de mic, pe atat de faimos, principatul monegasc detine multe recorduri - aici este cea mai mare speranta de viata din lume, cu aproape 90 de ani. Monaco are cea mai mica rata a saraciei din lume si cel mai mare numar de milionari si miliardari pe cap de locuitor, peste 30% din populatie este alcatuita din bogati care au conturi cu multe cifre, relateaza Stirile ProTV intr-un nou episod al emisiunii "Romania, te iubesc!", in care sunt prezentate povesti romanesti din Monaco, o tara minuscula de doar doi kilometri patrati aflata pe malul Mediteranei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intre cei 38 de mii de locuitori sunt si cateva sute de romani care au venit sa-si faca aici un rost si sa-si construiasca o cariera - doctori sau antreprenori care isi construiesc cu greu o afacere, dar si romani care au venit atrasi de paradisul fiscal pentru a scapa de taxele din tara, arata Stirile ProTV.

Aici nu se percepe niciun impozit pe venitul personal si ani de zile relaxarea cu privire la politicile de spalare de bani, inclusiv in faimosul cazino din Monte Carlo, au dus la presupuse infractiuni care nu au fost investigate corespunzator niciodata. Industria offshore a inflorit si a atras personaje controversate care si-au facut de multe ori banii in afaceri cu statul roman sau la limita legii si care au preferat sa-si doseasca aici averile in conturi anonime.

Citeste materialul integral pe Stirile ProTV