The Guardian prezinta discutia telefonica dintre Francois Hollande si Theresa May in care liderul francez accentueaza faptul ca administratia britanica trebuie sa accepte conditiile Brexitului si apoi sa se concentreze pe viitoarele relatii economice dintre Marea Britanie si blocul european.

HotNews.roFoto: Hotnews

CNN descrie implicatiile legislative pe care le are Brexitul asupra cadrului juridic al Marii Britanii. Proiectul "Great Repeal Bill", propus de Theresa May va modifica o mare parte din cadrul legal, convertind prevederi europene in legi ale Regatului Unit si va abroga suprematia legislatiei europene.

New York Times accentueaza faptul ca semnarea Articolului 50 de catre premierul britanic nu creeaza efecte majore in momentul de fata, dar va pune, pe termen mediu, in pericol relatiile economice dintre Marea Britanie si restul blocului european, in special in zona comertului.

BBC prezinta declaratia secretarului responsabil cu Brexitul, David Davis, potrivit careia parlamentele din Regatul Unite, Tara Galilor, Scotia si Irelanda de Nord vor putea revoca, modifica sau imbunatati legile europene, in contextul proiectului "Great Repeal Bill"