Omul care nu a facut nimic. Povestea romanului care a schimbat 17 joburi si a invatat opt meserii: Mi-e frica sa nu fi trait in zadar. Povestea unui roman din Canada, care credea ca si-a irosit viata intre 16-17 joburi si 7-8 meserii. Isi invidia fostii colegi de facultate si de liceu, ramasi in tara. Dar, de fapt, nu si-ar da propria viata pe a niciunuia dintre ei. Barbatul de dinaintea mea ofta adanc: "Sa stii, nu ma tem de moarte sau de boli, prin alea toti trecem. Nici de saracie. Ma tem insa de un singur lucru. Mi-e frica sa nu fi trait in zadar". Stateam pe terasa unui restaurant din Montreal. Ma uit la el. Usor trecut de 50 de ani. Parul albit, ridurile de pe fata, mainile aspre, totul tradeaza o viata intensa, framantata. "De ce spui asta?", il intreb. Isi toarna un pahar de vin. "Stii, am fost vara trecuta in Romania, de unde am plecat acum 20 de ani. M-am intalnit cu colegi de facultate si de liceu, oameni pe care nu ii mai vazusem de multa vreme. Am stat la masa impreuna, asa cum stam acum, eram vreo 20, si am depanat amintiri. La un moment dat, cineva a propus sa povestim in cateva cuvinte despre cum a decurs viata noastra, cu ce ne ocupam, ce meserie avem, scrieRomania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

NATO isi deschide birou de contraspionaj la Bucuresti. Ce spun specialistii.Un Detasament de Contrainformatii NATO va fi infiintat la Bucuresti daca solicitarea trimisa de presedintele Klaus Iohannis Parlamentului va fi aprobata de Legislativ. Potrivit specialistilor, aparitia unei asemenea structuri este necesara in contextul in care Romania se afla in apropierea unor zone de conflict si trebuie sa faca fata ofensivei razboiului hibrid al Rusiei. Pesedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului, prin intermediul unei scrisori, sa aprobe infiintarea pe teritoriul Romaniei a Detasamentului de Contrainformatii Bucuresti, structura NATO care isi va desfasura activitatea pe langa Comandamentul Diviziei Multinationale de Sud Est din Bucuresti. Discutata initial de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, solicitarea a fost trimisa Comisiilor de Aparare de la Camera si Senat, unde va fi discutata si votata, potrivit Legii 291/2007 privind intrarea, stationarea, desfasurarea de operatiuni sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei, anuntaAdevarul.

Am fost la un workshop care-i invata pe barbati cum e sa nasca.In era asta noua de transcendenta spirituala, orice e posibil. Stau picior peste picior intr-o camera despotic de calda si astept sa vad cum opt barbati o sa nasca. Ca sa fiu clar: asta nu e un experiment stiintific incredibil, care a reusit sa impregneze cu succes barbatii. E o sesiune meditativa conceputa pentru barbati pentru a simula experienta unui travaliu, ghidandu-i prin procesul asta pana cand reusesc sa scoata un bebelus din imaginatia lor. Suntem la cursul de "Travaliu Masculin" de la festivalul Really Good Sex din Sydney. Participantii stau pe jos in cerc. Unii par ca mediteaza si ocazional se ating intre ei. Toata lumea din camera zambeste foarte senin. Christine, instructoarea daneza a cursului, ia loc pe o perna in cerc si incepe sa introduca conceptul participantilor. Ea mediteaza asupra diviziunii sociale dintre sexe, felul in care ne luptam constant pentru a obtine stabilitate in vietile noastre, o aventura pe care ea o defineste ca fiind neproductiva, atunci cand "avem atat de putina stabilitate in propriile corpuri", noteazaVice.

Melescanu, la ordinele lui Erdogan: Autoritatile romane au retinut abuziv pasaportul unui cetatean turc.Pasaportul unui cetatean turc aflat pe teritoriul Romaniei a fost retinut abuziv de Ministerul roman al Afacerilor Externe, care s-a comportat ca un curier ce transmite si pune in aplicare o comanda venita din partea autoritatilor de la Ankara. MAE nu a prezentat decizia unei instante romanesti, pe baza careia sa poata retine pasaportul unui cetatean strain. In iulie 2016, in Tucia a avut loc o lovitura de stat esuata. Dincolo de controversele autenticitatii acesteia, evenimentul a prilejuit regimului condus de presedintele Recep Tayyip Erdogan sa accelereze epurarea si chiar arestarea simpatizantilor clericului musulman Fethullah Gulen (incepute in 2013). Gulen a fost acuzat de autoritatile turce ca ar fi sprijinit lovitura de stat. Desi Ankara a facut apel pentru extradarea acestuia si a simpatizantilor sai, niciun stat occidental nu a dat curs solicitarilor, relateazaRomania Libera.

Koray Kilic - turcul care si-a cautat stramosii in Romania pentru a fugi de Erdogan.Multi turci nu se mai simt acasa din cauza presedintelui Recep Tayyip Erdogan si cauta modalitati de a-si parasi tara. Printre ei si Koray Kilic. Genealogia este in prezent o activitate populara in Turcia. Nu din curiozitate sau ca urmare a vreunui interes stiintific, ci dintr-un motiv cat se poate de practic: multi oameni isi cauta stramosi prin statele membre UE, pentru a putea emigra, scrie Berliner Morgenpost. Koray Kilic este unul dintre cei care a cautat arborele genealogic al familiei sale. "Strabunicul meu a trait la sfarsitul secolului al 19-lea in Romania de astazi", spune tanarul in varsta de 32 de ani. "In conformitate cu legea romana, eu, ca stranepot, pot cere cetatenia romana, astfel ca pot deveni cetatean al Uniunii Europene", a povestit Kilic pentru cotidianul german Berliner Morgenpost. In acest mod, i se deschid mult mai usor portile pentru a putea trai in Germania, arataEurActiv.

Minunile Ploiestiului: hipodromul fara cai si parcul fara plante in care intri prin gard.Ploiestiul poate intra in cartea recordurilor cu un parc urias uscat si gol si un hipodrom pe care nu se pot organiza curse pentru ca... nu avem o autoritate care sa omologheze pistele. Ploiestiul detine recordul la capitolul investtitii pe bani foarte multi. La marginea orasului s-a construit un parc pe 54 de hectare. A costat 80 de milioane de lei. Deocamdata e pustiu. Plin de balarii si de copaci uscati. Uniunea Europeana cere ca fiecare cetatean sa beneficieze de 26 de metri de spatiu verde. Un ploiestean beneficiaza de doar 3,8 metri patrati. Cristian Ganea este viceprimarul orasului, PSD. Spune ca de un an n-a mai calcat pe aici, pentru ca parcul e in administrarea primarului, care e de la PNL. La inaugurarea din 2016 el a taiat panglica. Avea functia de primar interimar. Primarul orasului fusese arestat pentru luare de mita. Mai mult, Ganea folosit imagini cu acest loc in campania electorala de anul trecut cand parcul era prezentat ca o mare realizare, informeazaStirile ProTv.