RISE Project: Furnizorul de internet RCS-RDS, actionat in instanta in Statele Unite
Grupul de afaceristi americani este condus de William Hawkins un investitor american care a intrat acum mai bine de zece ani pe piata serviciilor de telecomunicatii din Ungaria. Acesta sustine, conform plangerii din proces, ca a investit bani si a adus tehnologie inovatoare intr-un grup de firme de telecomunicatii din tara vecina, dar ca a ramas fara bani si fara firme dupa ce a fost pacalit de patronul acestora, cetateanul maghiar Laszlo Borsy. Grupul de firme in care a bagat bani americanul include compania de televiziune prin cablu i-TV care a fost cumparata de grupul din care fac parte RCS-RDS si DIGI in cadrul unor tranzactii din 2008, fara ca Hawkins si ceilalti, in calitate de actionari majoritari, sa-si dea consimtamantul.
Aceste tranzactii au avut insa loc la un an dupa ce Hawkins a castigat un proces impotriva lui Borsy si i-TV. Verdictul dat de justitia din Virginia si confirmat dupa recurs de Curtea de Apel a Statelor Unite, a impus lui Borsy si firmelor sale sa-i plateasca lui Hawkins si celorlalti daune in valoare de 1,8 milioane de dolari. Acestia nu au vazut insa niciun ban fiindca Borsy a facut o serie de manevre care au dus la inghitirea i-TV de catre furnizorul de internet si televiziune prin cablu, RCS-RDS/DIGI. Hawkins sustine in plangere ca avocatii RCS-RDS/DIGI cunosteau verdictul dat de justitia americana insa au ales sa-l ignore.
Din nou in instanta
Hawkins mai spune ca a incercat de-a lungul ultimilor ani sa-si recupereze banii insa structura de proprietate neclara din spatele DIGI Kft, firma maghiara din grupul RCS-RDS, a fost o piedica de netrecut. "Apoi insa, in 2016, OCCRP, RISE Project si EurActiv Romania au publicat Internet Ownership Project (...) Proiectul, finantat de Knight Foundation si de German Marshall Fund Black Sea Trust, a dezvaluit si clarificat structura opaca de proprietate a DIGI", specifica americanii in plangere.
Contactat de RISE Project, Ioan Bendei administrator al RCS-RDS a declarat ca nu poate da detalii despre acest subiect: "N-as putea sa va spun pentru ca nu m-am ocupat eu de problema. Trebuie contactat departamentul juridic. Eu sunt plecat din tara."
Cazul Mitica Dragomir - Ioan Bendei: RCS&RDS isi avertiza partenerii in raportul anual ca exista o investigatie DNA
Dumitru Dragomir, Ioan Bendei si Alexandru Oprea (RCS-RDS), urmariti penal si acuzati de dare si luare de mita in dosarul drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Orașele mari din RO acum concurează cu Tokyo sau Seoul la capitolul viteză de internet, practic internetul e printre singurele lucruri care chiar merg bine în țara aceasta.
2. A fost nevoie de o investigatie complexa, cu grafice frumoase si cuvinte bombastice, ca sa ne "dezvaluie" o adevarata "increngatura opaca" intre RCS si firmele locale pe care toata lumea stia ca le-a cumparat? Groaznic, suspect, auzi, RCS detine firmele de cablu pe care le-au cumparat de-a lungul timpului, cine si-ar fi imaginat!!
3. Ce nostim ca parca ar fi o grupare foarte suparata de listarea la bursa si tot pompeaza stiri negative la momente cheie. Mai ingrijorator e ca DNA a facut o actiune tot intr-un moment cheie, ceea ce ne lasa cu totul dezorientati. Ca si cum ar fi doua grupari din servicii care nu au cazut la pace.
Macar alte ONG-uri isi justifica banii prin mobilizarea la mitinguri si marsuri anti-psd si anti-OUG13, mai mobilizeaza social media, mobilizeaza influenceri, fac ceva sa justifice finantarile mari, dar "Rise Project" nu face NIMIC!
Mie nici nu-mi vine sa-mi cred ochilor: deci aia au investit 1,8 milioane de dolari, adica o margica raportat la piata enorma din Europa de Est, si se asteptau sa scoata miliardele, nu le-a iesit, si n-au fost in stare sa-si recupereze nici suma aia mica.; Dar acum se pare ca or sa reuseasca, Romania e fata buna. E dreptul lor, fireste, dar or fi incercat o mediere mai intai?
Ce s-a intamplat dintr-o data? In ce sa mai avem incredere? La ce post de televiziune de stiri sa ne mai uitam?
In plus, ce vor face acum cei mai mari deontologi din Romania care se adunasera la Digi24? (Moise "cutremur de 10 grade" Guran, Cristian Tudor "baiat de mingi" Popescu, Dragos "hai sa injuram" Patraru, Cosmin "ma duc peste tot" Prelipceanu, etc)
Moise "cutremur de 10 grade" Guran se lauda ca pleaca de peste tot de unde vede ca nu este in regula si d-asta a plecat de la antena, acum ce va face? Pleaca de la Digi?
Americanul s-a convins ca nu mai pupa nimic de la ungurii din Ungaria, ca aia sunt o nuca tare si nu-si pleaca grumazul. Acum, ca se anunta bani multi la Digi Romania, le-au crescut aripi, ca Romania raspunde intotdeauna la comenzile primite de la aparatorul in care ne punem sperante, SUA. De aici si actiunea DNA, este o forma de presiune.
Iar aseara, Banciu ii facea cu ou si cu otet, era ceva de speriat la gura lui, din incompetenti de mana a doua nu i-a scos, ca au o oferta de doi lei, ca nu se pricep, ca au servicii doar pt. sarantoci, de parca nu sarantocii formeaza majoritatea in Romania! In cazul lui si al B1TV, aflati in cadere libera, e vorba despre invidie, dau maruntel din buze si fluiera a paguba, pt. ca singurul post de informare echilibrat si pe care vezi si alte lucruri interesante, aduse din toata lumea, este Digi24. Cine se mai uita la B1TV? Nu mai vorbesc despre canalele documentare si de sport proprii ale RCS-RDS. Nu au tehnologie avansata, ca Telekom, de exemplu, dar pentru pensionarii sarantoci, dar multi, care nu le mai au cu tehnica, serviciile oferite sunt tocmai bune. Iar viteza de Internet e buna.
Pai, in Romania, doar spaga pentru un singur contract cu o primarie de orasel este de la 2 milioane de euro in sus! Iar minimul necesar pentru acceptarea candidatului intr-un partid politic este de 1.000.000 euro furati, deturnati, spaguiti. Si este si baremul pentru care in Romania iei un an cu suspendare si esti redat societatii, pentru recuperare!