Drumul parcurs de Nadia: campioana olimpica, dezertoare, mama, veterana la "Ucenicul", scrie Denver Post, citat de Rador. Comaneci si-a petrecut luna octombrie inregistrand cea mai recenta versiune a "Ucenicului" cu Donald Trump. Emisiunea, transmisa de NBC, are ca invitati 14 celebritati, printre care se numara actori, muzicieni, un fotomodel si o fosta vedeta Playboy.

Nadiei Comaneci si sotului sau Bart Conner le place sa spuna ca fiul lor de 19 luni isi va pierde dintii de lapte in aceeasi perioada in care ei vor avea nevoie de placi dentare. "Mai glumim si ca atunci cand el va iesi din scutece, vom avea noi nevoie de ele", a spus Conner. "Vroia sa spuna ca Bart va avea nevoie de ele", l-a corectat Comaneci delicat.

Comaneci, romanca ce a reusit sa obtina la 14 ani primul 10 perfect la jocurile olimpice de la Montreal din 1976, a devenit mama la 44 de ani. Conner, care a obtinut si el un 10 in drumul spre cele doua medalii de aur de la jocurile olimpice de la Los Angeles din 1984, avea 48 de ani cand s-a nascut Dylan Paul Conner in iunie 2006."Am asteptat mult timp", a spus Conner, care va participa sambata alaturi de Comaneci la deschiderea sezonului de gimnastica de la Universitatea din Denver. "Suntem in acel moment din viata cand este chiar o binecuvantare. Putem sa fim mai legati de casa si mai selectivi in privinta lucrurilor pe care le facem". Conner si Comaneci detin o academie de gimnastica in Norman, Oklahoma, dar nu predau prea mult pentru ca sunt mereu pe drumuri cu discursuri motivationale, promotii si actiuni de caritate. Comaneci se intoarce in Romania de cateva ori pe an pentru a se ocupa de afacerile de aici si de actiunile caritabile.

Comaneci si-a petrecut luna octombrie inregistrand cea mai recenta versiune a "Ucenicului" cu Donald Trump. Emisiunea, transmisa de NBC, are ca invitati 14 celebritati, printre care se numara actori, muzicieni, un fotomodel si o fosta vedeta Playboy."Nu putem sa vorbim despre sarcinile trasate sau despre cum sau cand am fost eliminati", a spus Comaneci. "M-am distrat foarte bine. Am facut asta doar in scopuri caritabile. Daca ar fi trebuit sa fac acelasi lucru pentru a obtine un post la Donald Trump, nu as fi facut-o".

Filmarea unei emisiuni de divertisment alaturi de un simbol al capitalismului este o experienta complet diferita fata de copilaria Nadiei din Romania. Nadia a crescut sub dictatura comunista a lui Nicolae Ceausescu, care a fost eliminat de la putere printr-o revolutie in 1989, in perioada caderii Cortinei de Fier. Ceausescu a fost condamnat la moarte in ziua de Craciun a anului 1989 si executat. Comaneci, careia i se interzisese sa paraseasca Romania de la primirea Ordinului Olimpic la jocurile de la Los Angeles din 1984, a fugit cu mai putin de o luna inainte de caderea lui Ceausescu. Dupa ce a lucrat la Federatia Romana de Gimnastica de la ultima sa competitie din 1981, Comaneci a traversat granita in Ungaria "cu teama", apoi a reusit sa ajunga in Austria si a luat un zbor spre Statele Unite. A fugit de acasa fara nimic. "Fara pasaport, doar eu si hainele de pe mine", a spus ea. A stat cateva saptamani in Statele Unite, apoi s-a mutat la Montreal pentru un an si jumatate. in 1991 s-a restabilit in Oklahoma si a inceput sa se intalneasca cu Conner. Cei doi s-au casatorit in 1996 la Bucuresti, intr-o ceremonie transmisa in direct in toata tara.

La aproape 32 de ani de la Montreal, oamenii isi mai aduc inca aminte de intruchiparea perfectiunii. Primul 10 a fost luat la paralele in timpul exercitiilor obligatorii din prima zi a competitiei. "Am simtit ca am avut si prestatii mai bune, dar banuiesc ca juriul a considerat ca a fost mult mai buna decat cele dinaintea mea", isi aminteste Nadia. "Asta isi aduc aminte toti. Nimeni nu stie cate medalii am luat in cariera. Toti isi amintesc de notele de 10". Comaneci obtinuse un 10 la Cupa Americana de la Madison Square Garden in acelasi an - acolo l-a intalnit pentru prima oara pe Conner, care avea atunci 18 ani - dar tabela nu a putut sa afiseze nota 10 deoarece federatia de gimnastica nu credea ca un scor perfect putea fi atins. "Cand a aparut nota, era un 1,00", povesteste Nadia. "M-am uitat la colegele mele si am intrebat'Unu? Ce inseamna unu?'". Din cauza modificarii sistemului de notare in gimnastica, este putin probabil sa mai ia cineva vreodata 10. Daca se va intampla totusi acest lucru, el sau ea nu vor fi cu siguranta cei mai tineri. Comaneci avea 14 ani si jumatate la jocurile de la Montreal. Varsta minima este acum de 16 ani.

Este de asemenea putin probabil ca Dylan Conner sa aiba un frate. "Am terminat", spune Nadia despre copii. "si sunt foarte serioasa". Si Conner intelege. "Acest mesaj", spune el, "este cat se poate de clar".