Suma pusa la bataie de Loteria Romana, in aceasta duminica (9,5 milioane de euro brut), se apropie de castigul-record pe plan national, adjudecat in vara anului trecut de un tanar de 24 de ani din Calarasi. Castigatorul celui mai mare premiu din istoria Loteriei Romane povesteste, pentru prima data, cum a suportat „socul“ castigului si ce a facut cu banii.

Castigatorul premiului-record dat vreodata de Loteria Nationala a ramas angajat al Politiei comunitare Calarasi, institutie pentru care a donat si o masina Dacia Logan.

Castigatorul celui mai mare pot al Loteriei Romane de pana acum, calaraseanul Cristian Constantin, vorbeste pentru prima data despre felul in care „se ocupa” de cele 7,8 milioane de euro care i-au intrat in cont la sfarsitul lunii august a anului trecut: si-a cumparat cateva masini, printre care un Audi Q7, si-a deschis 3-4 firme, a facut si donatii, iar cea mai mare parte din suma a investit-o in imobiliare.

Desi a ajuns, peste noapte, foarte bogat, banii nu au facut din Cristian un tip arogant. Are aceiasi prieteni, aceleasi obiceiuri si a spart tiparul de gandire si visul multor jucatori impatimiti: nu si-a dat demisia. A ramas, ca si inainte, angajat la stat, la Politia Comunitara Calarasi.

„Nu mai stiu ce-am jucat asta-vara”

„Sa dea Dumnezeu sa castig si saptamana asta!”, rade Cristian Gabriel Constantin, tanarul de 24 de ani caruia al de Sus i-a intins o mana de ajutor plina de bani anul trecut, pe 26 august, prin biletele de Loterie. Ne-am intalnit cu el seara, la sediul Politiei Comunitare. E plin de energie, ne priveste fericit de sub cozorocul sepcii - nici acum nu i s-a sters de pe fata bucuria castigului de asta-vara.

Nu mai stie ce numere a jucat atunci, dar a presimtit ca va castiga: „Am luat patru bilete si apoi am plecat, cu sotia, la Bucuresti, ca sa cumpar niste rame de tablouri, faceam eu niste chestii in afara serviciului, ca sa fac bani mai multi. Si vorbeam cu sotia in masina ce-o sa fac daca o sa castig la Loto - case, masini, piscina, ce nu ziceam! Dar, dupa ce castigi, te gandesti mai bine si nu doar cum sa cheltuiesti banii, ci si cum sa-i inmultesti si sa ramai cu capul pe umeri. Te uiti langa tine si vezi in cine poti sa ai incredere...”.

Duminica vietii lui

In duminica extragerii 6/49, Cristian - contabil la Politia Comunitara - a deschis televizorul, a vazut ca se potriveau pe biletele lui numerele extrase, dar nu si-a dat seama imediat ca a castigat. Abia mai tarziu si-a dat seama, dupa ce toata tara aflase ca marele norocos e cineva din Calarasi. „Treceam pe langa agentia unde pusese tatal meu biletele, era acolo carul de la Realitatea TV, masini cu ziaristi... si eu zambeam la ei”, se amuza tanarul. A ales sa-si ridice banii cateva zile mai tarziu, cand a avut un drum la Bucuresti.

Inca nu stia ce va face cu atata banet, dar stia ca trebuie sa fie chibzuit, asa cum fusese si pana atunci. Tanarul calarasean isi descoperise abilitati de intreprinzator inca dinainte sa castige marele pot la care visasera cu ochii deschisi mii si mii de jucatori, plus Stelian Ogica. „Am lucrat ca bijutier un an, apoi am dat la facultate, la ASE, iar cand am terminat studiile, in 2006, m-am casatorit”, isi rezuma Cristian ultimii ani. Intre timp, s-a angajat la Politia Comunitara, iar seful institutiei, colonelul Ion Stan, ii completeaza CV-ul: „Dupa serviciu, monta antene TV, facea si rame de tablouri la o firma...”.

Cinci masini, trei ATV-uri si un avion

Joaca la Loto de cand avea 18 ani, iar acum, ca orice om care s-a vazut cu cateva milioane de euro pe mana, Cristian si-a facut damblaua: „Boala mea sunt masinile!”. Are acum un Opel Astra, un Audi Q7, doua Loganuri, un ATV, asteapta sa-i fie trimis un jeep Mitsubishi. Nu si-a luat Hummer, ca nu-i place sotiei, care e tot contabila si, spune Cristian, e mai chibzuita ca el. „Mai am doua ATV-uri si la munte, la inchiriat, si vreau sa-mi iau un avion mic, de doua locuri, cu care sa alerg intre orase, pe unde am de ajuns”, zambeste el si spune ca va vinde, totusi, doua dintre masini.

Ce masini avea inainte? Il apuca rasul: prima data, „o cazatura de Dacia alba”, apoi una galbena din ‘74, apoi un Oltcit „luat cu sase milioane, ca vai de el”, cu care a facut si nunta in 2006, pe care l-a dat la fiare vechi si si-a luat o Dacia galbena din ‘79...

Vrea sa ridice un cartier ANL

Daca masinile lui Cristian sunt „la vedere”, investitiile sale imobiliare au starnit multe barfe, mai ales ca junele milionar in euro continua sa locuiasca la socri, lucru de neinteles pentru curiosi.

Integral in Evenimentul Zilei