Peste 100 de salariati ai societatii patronate de Gigi Becali au fost dati afara. Oamenii spun ca latifundiarul din Pipera vrea doar terenul pe care e „Avicola Iasi"

Angajatii de pe "lista neagra" au fost anuntati prin posta de catre conducerea SC Avicola SA Iasi ca vor ramane definitiv fara serviciu sau ca vor intra in somaj tehnic. Pe langa acuzatiile liderilor de sindicat, care spun ca nu s-a respectat Codul Muncii, disponibilizatii sustin ca Becali are doar interese imobiliare vizavi de "Avicola". Directorul general al societatii, Corneliu Rosu, nu neaga aceasta perspectiva: „Orasul vine peste noi si va trebui sa ne mutam".

Deciziile de incetare a contractelor individuale de munca au fost facute fara a fi anuntate atat Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), cat si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, spun reprezentantii salariatilor. Informatiile fur?nizate de catre liderul de sin?dicat de la Avicola SA, Paul Patras, sunt confirmate de purtatorul de cuvant al ITM Iasi, Eugen Fulop: „La ora actuala, nu am fost informati despre posibile concedieri la Avicola".

Patras crede ca desfiintarea unei ferme si planurile de inchidere a altor trei au ca scop "curatarea" terenului. Manevre imobiliare sau reorganizare?

„Mi-e frica de domnul Becali ca vrea sa scape de Avicola si s-o transforme intr-o afacere imobiliara. Societatea are peste 70 de hectare", a explicat Paul Patras. In replica, directorul Rosu a declarat ca "orasul vine peste noi si va trebui sa ne mutam.

Asa cum este firesc, la momentul potrivit, vom lua deciziile cele mai bune pentru societate. Oricum ar fi, oamenii nu vor ramane fara locuri de munca. Becali a investit peste doua milioane de euro in ferme si nimeni nu este nebun sa faca investitii pentru productie stiind ca va inchide societatea".

„Daca o sa fim dati afara, nu cred ca domnul Becali va sti"

Cei peste 300 de angajati care au ramas pe posturi se tem si ei de restructurari masive, insa cred ca totul se face fara stirea lui Becali.

Integral in Adevarul