Cristian Tudor Popescu si-a anuntat ieri demisia din functia de director editorial al cotidianului "Gandul" ca urmare a unei discutii cu Adrian Sarbu, actionar majoritar al ziarului. Acesta din urma s-a aratat nemultumit de politica editoriala a ziarului , care nu se ridica la nivelul investitiilor de relansare, dupa cum a declarat Cristian Tudor Popescu ieri intr-un comunicat de presa publicat in Gandul. C.T. Popescu va ramane senior editor la "Gandul" si va continua sa colaboreze cu articole.

C. T. Popescu a mentionat pentru EVZ ca Sarbu le va comunica celor care raman in conducerea ziarului viziunea sa in ce priveste noua politica editoriala si obiectivele de performanta. Demisia lui C.T. Popescu este ultima dintr-o serie de miscari in urma carora si Bogdan Chirieac, si Adrian Ursu si-au parasit functiile de redactori-sefi in cadrul cotidianului „Gandul”, relateaza EvZ.

In plus, EvZ prezinta un scurt interviu cu C.T. Popescu, in care acesta declara ca cele 14% din actiuni pe care le detine la "Gandul" vor fi vandute trustului Publimedia, adica domnului Adrian Sarbu.

Cotidianul sustine ca tensiunile au inceput sa apara acum doua saptamini pe motiv ca „Gandul“ ar fi avut pe 2007 pierderi de 3 milioane de euro, iar planurile pe 2008 nu sint mai roz. Daca ziarul ar continua cu 32 de pagini, pierderile s-ar ridica la 5 milioane de euro, daca l-ar reduce la 24, paguba ar fi in jur de 4 milioane, iar un format cu 16 pagini ar diminua minusul cu un alt milion de euro. Sarbu s-ar gindi insa si la variante mai drastice pentru „Gandul“, in afara de micsorarea numarului de pagini: sa il transforme in tabloid sau sa il mentina doar pe Internet. Voci din MediaPro neaga insa categoric: „Gandul“ va ramine o publicatie quality, iar pierderile sint mult mai mici.

De asemenea, Tudor Popescu a mai declarat pentru Cotidianul ca nu aceasta a fost problema. „Au fost investitii, investitiile nu sint pierderi. Ca sa ai un ziar de 32 de pagini, color, quality, ai nevoie de investitii, care nu pot fi recuperate imediat“, sustine energic CTP, repetind insa ca acestea nu au fost aduse in discutie.