Fiul ministrului Justitiei a ajuns profesor la Universitatea Cuza din Iasi profitand de faptul ca Tudorel Toader s-a suspendat din functia de rector si de o modificare a regulamentului de concurs

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 10 august 2017, 14:34 Revista Presei | Subiectele Zilei


Tudorel Toader
Foto: AGERPRES
Ziarul iesean 7est.ro scrie ca Senatul Universitatii Al. I. Cuza a schimbat metodologia de angajare cu o luna inainte sa fie scos la concurs un post pentru care singurul concurent a fost Ionut Alexandru Toader, fiul actualului ministru al Justitie, cel care s-a suspendat din functia de rector cand a intrat in Guvern.

Potrivit sursei citate, Senatul Universitatii a modificat exact paragraful care il impiedica sa participe la examen. Toader jr. este doctor in Drept Penal, dar pentru a ocupa functia trebuia sa detina doctoratul in Drept Civil.

Ionut Alexandru Toader este notar si cadru universitar la Universitatea Petre Andrei din Iasi. Acesta nu avea voie sa se angajeze la Universitatea Cuza deoarece tatal sau era rector iar regulamentul institutiei interzice angajarea rudelor.

Ce prevede Codul de Etica al Universitatii: "In scopul prezervarii morale si a unui climat etic in Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi sunt interzise cu desavarsire urmatoare actiuni: angajarea in posturi didactice, de cercetare, didactice auxiliare si nedidactice a persoanelor cu grade de rudenie apropiata (I-IV) sau aflate in situatia de afini (pana la gradul III) cu membrii comunitatii universitare universitare care exercita functii de conducere".

Cand tatal a ajuns ministru al Justitiei, acesta s-a suspendat din functie.

La sfarsitul lunii aprilie a acestui an, Universitatea Al. I. Cuza a anuntat scoaterea la concurs a postului de asistent universitar de la Facultatea de Drept pentru disciplina "Drept Civil. Partea Generala; Drept Civil. Persoanele". Conform anuntului publicat pe site-ul Universitatii Al.I.Cuza, concursul a fost publicat in Monitorul Oficial.

Metodologia de ocupare a postului de asistent universitar pe perioada determinata era reglemntata printr-o hotarare a Senatului Universitatii din 27.03.2014. Mai precis, la articolul 8 al acestei hotarari se arata:

"Conditiile de inscriere la concurs pentru posturile didactice sunt cele stipulate in alineatele 1 - 2 de mai jos:

(1) pentru functia de asistent universitar:
a) detinerea diplomei de doctor in domeniul postului sau statutul de student doctorand".


Astfel, pentru a putea participa la concurs, fiul lui Tudorel Toader trebuia sa detina titlul de doctor sau student doctorand in Drept Civil. Acesta era insa doctor in Drept Penal, asa cum arata CV-ul depus la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

In 30 martie 2017, Senatul Universitatii Al.I. Cuza a modificat articolul 8 si a eliminat conditia ca persoana care se inscrie la concurs sa detina doctorat in domeniul postului:

"Hotararea 6 din sedinta Senatului 30 martie 2017. Hotarare cu privire la aprobarea modificarii articolelor 8 si 13 din Metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice pe perioada determinata, dupa cum urmeaza: Art. 8 Conditiile de inscriere la concurs pentru posturile didactice sunt cele stipulate in alineatele 1-2 de mai jos:

(1) Pentru functia de asistent universitar:

a) detinerea diplomei de doctor in domeniul specific postului sau in domenii conexe in cazul posturilor interdisciplinare, daca contributiile stiintifice sunt in concordanta cu descrierea postului si domeniul stiintific pentru care candideaza, sau statutul de student-doctorand".


Ionut Alexandru Toader a fost declarat admis cu o medie generala de 9,24. A fost singurul concurent pe post.

Ziarul 7est.ro a incercat sa obtina puncte de vedere atat de la Tudorel Toader cat si de la fiul acestuia. Ministrul Justitiei nu a raspuns la telefon si nici la SMS.

Ce a spus fiul ministrului: "Eu am indeplinit toate conditiile ... Regulamentele pot fi modificate de la o zi la alta. Eu am aflat despre concurs de pe site-ul www.uaic.ro".

Citeste restul articolului pe 7est.ro

UPDATE Universitatea Al. I. Cuza a transmis HotNews.ro un punct de vedere, pe care il prezentam mai jos:

"Cu privire la cazul semnalat pe larg in presa legat de concursul pentru posturi didactice, conducerea Universitatii 'Alexandru Ioan Cuza' face urmatoarele precizari:

Ionut-Alexandru Toader a candidat pentru postul de Asistent universitar, pozitia 71, disciplina Drept civil. Partea generala; Drept civil. Persoanele, perioada determinata, scos la concurs de Facultatea de Drept in semestrul al II-lea, anul universitar 2016-2017. Comisia de concurs a fost formata din cinci profesori si conferentiari de la  universitati din Romania si o persoana de la Facultatea de Drept din Iasi.  Media de concurs a fost 9,24, candidatul fiind admis.

Conform reglementarilor interne ale Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", nu pot participa la concursuri de angajare persoane ale caror rude exercita functii de conducere.

Pe perioada concursului, prof.univ.dr. Tudorel Toader nu a exercitat functia de rector al Universitatii, fiind suspendat din functie, iar articolul nefiind aplicabil in acest caz. La nivel national, Legea Educatiei nu are prevederi care sa restrictioneze accesul la posturi didactice membrilor familiei.

Intregul parcurs al concursului pentru posturi didactice a fost transparent, toate documentele fiind publicate pe site-ul universitatii in fiecare etapa.
Lista posturilor didactice pe perioada determinata scoase la concurs este aici:

http://www.uaic.ro/wp-content/uploads/2017/05/D-LISTA-POSTURI-DIDACTICE-PER-DET-ASISTENT-LECTOR-SEM-II-2016-2017-1.pdf

Documentele candidatului sunt disponibile aici: http://www.uaic.ro/wp-content/uploads/2017/05/2-

Documente-candidati-posturi-didactice-per.determinata-asistent-lector.zip

Componenta comisiilor este disponibila aici: http://www.uaic.ro/wp-content/uploads/2017/05/3-DECIZIE-

COMISII-DE-CONCURS-CONCURS-ASISTENT-LECTOR-PER.DET_..pdf

Rezultatele concursului sunt disponibile aici: http://www.uaic.ro/wp-content/uploads/2017/05/B-REZULTAT-ASISTENT-PER.DET_.-FINAL.pdf

Senatul Universității a modificat în luna martie articolul 8 din metodologia de concurs pentru posturile didactice, însă nu a produs nici un efect în cazul postului mai sus-menționat, deoarece modificarea viza strict posturile interdisciplinare. În cazul acesta, a fost vorba despre un post în domeniul Drept, cerința pentru candidați fiind diplomă de doctor în Drept. [Scan al domeniului postului aici ]

Mai mult de atât, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Senatul a modificat metodologia de concurs în sensul introducerii unei trepte suplimentare de validare și filtrare a candidaților pentru posturi didactice, instituind o comisie la nivelul fiecărei facultăți care să verifice îndeplinirea criteriilor de eligibilitate.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6487 vizualizari

 • +24 (30 voturi)    
  asa tata, asa fiu (Joi, 10 august 2017, 14:56)

  beeeeeenar [utilizator]

  eh. ce sa-i faci. asa s-a ridicat „tedy” de mititel. cand era la negruzzi s-a remarcat doar prin statul pe teren la fumat.
  prin facultate profii schimbau regulile de notare ca sa ia el 10.
  genul asta de oameni nu sunt sanatosi la cap. cum sa fii tu ditai ministrul/judecator/profesor etc. si sa nu ai un minim de bun simt?? sa-ti favorizezi odrasla in cele mai barbare moduri calcand in picioare orice.
  • +19 (21 voturi)    
   intr-adevar, nu sunt sanatosi la cap, (Joi, 10 august 2017, 15:41)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui beeeeeenar

   dar nu-i doare !

   Parca il aud pe dom' ministru al Justitiei : "Eu m-am suspendat din postul de rector, asa ca si daca as fi vrut (dar nu am vrut), nu as fi putut face nimic in favoarea fiului meu. S-au respectat toare regulamentele si legile. Este nedemn pt dvs jurnalistii ca insinuati interventia mea... doar ma cunoasteti" !

   Cam tot asa se indigna si Androneasca, alt reper de curatie morala, cand a fost inculpata in dosarul Microsoft !

   In justitie, faptele notorii nu se probeaza (de ex. faptul ca Basescu a fost Presedintelr Romaniei, sau ca ziua este lumina iar noaptea este intuneric).

   PS. Tot asa, ne zice Androneasca si ne va zice in curand si ministrul toader, este de notorietate faptul ca persoanele in cauza sunt cinstite.

   PPS. Evident, DNA e rau ! ( e de notorietate asta) !! ;;)))
  • -22 (22 voturi)    
   Du-te mai, Patlagel ! (Joi, 10 august 2017, 16:00)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui beeeeeenar

   Din continutul articolului nu reiese ca a fost favorizat ala micu.

   Schimbarea cerintei de participare e de bun simt, a largit aria de participare, nu a ingustat-o, ca sa-i faca loc doar beizadelei. Cu toate acestea, beizadeaua a fost singurul concurent pe post; asta inseamna ca nu a luat locul niciunui #rezist sau alt nemultumit permanent. Dupa cum a aratat de curand militianul sorosist, Godina, odata scosi de pe feisbuci si trimisi in lumea reala, la concurenta cu oamenii normali, #rezistii sunt prosti ca noaptea pe care o invoca mereu.

   Sau nu stii ca eroul natiunii #rezist, Godina a cazut cu succes pentru a cincea oara la examenul de militieni unde nemernicii de pesedoi corupti i-au cerut sa marcheze antonimul cuvantului ZBIR din patru posibilitati ?
   • +5 (5 voturi)    
    Atunci chiar ca nu-l mai inteleg pe Tudorel ! (Joi, 10 august 2017, 16:48)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Sa nu raspunzi la telefon si nici la sms, cand de fapt prin modificarea regulamentului fiul ministrului nu-i favorizat, ba din contra, este largita aria de participare si deci teoretic este ingreunata misia juniorului !?

    Sa ai asemenea argumente beton si tu sa taci, e de neinteles !

    Ori poate dl ministru nu a crezut in ele si s-a gandit ca intr-o tara ca Romania, cand se largeste aria de participare ca sa poata participa si fi-sau la un concurs la o facultate unde este profesor tati, care mai este si rector al Universitatii(ma rog, suspendat actualmente) si ministru de justitie, eventualii competitori nu se mai inscriu intr-o cursa cu finalul asteptat.

    PS. Daca a gandit asa, rau a gandit moldavul !

    PPS. Cred totusi ca pana la urma va raspunde la telefon Tudorel (Trebuie doar sa isi scrie si sa isi invete raspunsul. Asta il mai intarzie nitel !) ;)))
   • +6 (8 voturi)    
    Nu i-a ajuns ca l-a facut notar.... (Joi, 10 august 2017, 18:18)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Acolo tot cu pile se intra, sa ne fie clar. Cine stie ce tartacuta goala are copilu lui taticu si acum va nenoroci generatii de studenti 30 de ani. Si n-ar fi exclus ca, educatia lui fiind de a promova cu pile, sa-si faca si copilul profesor(cu aceleasi metode ca taticu) sa duca mai departe stafeta ticalosiei. Nu cred ca au existat in peisajul politic romanesc nesimtiti mai mari decat P$D-istii.
    • +2 (2 voturi)    
     La o facultate din Bucuresti (Joi, 10 august 2017, 21:01)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

     un tip care nu avea dexteritatea necesara (conform studentilor) a declarat "bunica profesoara, maica-mea si acum si eu". Ce sa ne miram de fiul lui Tudorel cand copiii secretarelor, ingineri, predau la facultati artistice?
   • +3 (3 voturi)    
    pff (Joi, 10 august 2017, 18:23)

    CRMS [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Cat de prost sa fii, ca si pupator de moaste, sa nu-ti dai seama ca o astfel de 'largire' a 'bazei' e leit cu bancurile de la Radio Erevan: E adevarat ca s-a modificat dar nu s-a largit s-a ingustat si nu a fost pentru toata lumea ci pentru cine a stiut.
    • -5 (5 voturi)    
     Asa-i, la voi, la #rezist e invers. Uitasem ! (Joi, 10 august 2017, 20:17)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

     Asa-i, la voi, la #rezist e invers. Uitasem !

     Totusi, ca sa nu fie discutii, pentru oamenii normali, citez din articol:

     A - INAINTE:

     "(1) pentru functia de asistent universitar:
     a) detinerea diplomei de doctor in domeniul postului sau statutul de student doctorand".
     "

     B - ACUM

     "(1) Pentru functia de asistent universitar:

     a) detinerea diplomei de doctor in domeniul specific postului sau in domenii conexe in cazul posturilor interdisciplinare, daca contributiile stiintifice sunt in concordanta cu descrierea postului si domeniul stiintific pentru care candideaza, sau statutul de student-doctorand"."

     =====================

     Pentru orice om normal, absolvent a minimum 8 clase, care nu a facut CEtirea pe maidanul cartierului, e evident ca ACUM conditiile sunt mai putin restrictive, deci ARIA DE SELECTIE s-a largit.

     Stiu, pentru #rezisti e invers. Comme toujour !
     • +3 (3 voturi)    
      Da si nu (Joi, 10 august 2017, 21:54)

      Rotarica78 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      condițiile pentru posturile care nu sunt "interdisciplinare" au rămas fix aceleași. dreptul civil nu e tocmai interdisciplinar, schimbarea aceea îl afectează fix zero.
      • -3 (3 voturi)    
       Macar nu negi logica elementara, precum ceilalti (Joi, 10 august 2017, 22:40)

       newlook [utilizator] i-a raspuns lui Rotarica78

       Macar nu negi logica elementara, precum ceilalti. Eu nu stabilesc care sunt "interdisciplinare" si care nu. Oricum am lua-o, e absurd sa spui ca s-au modificat conditiile ca sa-l favorizeze pe fiul ministrului in conditiile in care:
       a) - s-au creat conditii pentru concurenta egala sau crescuta fata de perioada anterioara si...totusi
       b) - fiul ministrului a fost singurul candidat.
  • +6 (6 voturi)    
   Cine se astepta ca TT sa nu fie si el o jigodie (Joi, 10 august 2017, 18:14)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui beeeeeenar

   ca toti P$D-istii ??? Ca ministru al justitiei sa fii membru al unui guvern, condus din umbra de un infractorul condamnat definitiv, Dragnea, inseamna sa fii si tu asemenea celor din grupul mafiot P$D-ist. Daca si-a rezolvat problemele, acum ne putem astepta ca sa-i faca si voile infractorului Dragnea, prin schimbarea legislatiei penale.
 • -17 (21 voturi)    
  :) (Joi, 10 august 2017, 15:04)

  ixixix [utilizator]

  Cainii latra, caravana trece.
 • +20 (24 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 august 2017, 15:05)

  [anonim]

 • +18 (26 voturi)    
  Eeeei, dom' Toderica! (Joi, 10 august 2017, 15:07)

  tarantella [utilizator]

  Nu se putea sa-ti ramana analfabetul fara coledzi. Tocmai dumitale, ditamai ministrul de justitie intr-o tara fara justitie...
  • -14 (18 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 august 2017, 15:37)

   [anonim] i-a raspuns lui tarantella

   • +5 (5 voturi)    
    Cum sa nu fie? (Joi, 10 august 2017, 17:08)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui

    Doar tata-su a manarit doctorate la comanda politica asa cum a vrut. Alinuta Gorghiu, mare specialista USL, cu cine a dat doctoratul? Nu cu mafiotul TT, sluga lui Fenechiu, Vlasov, Chioariu si la toti mafiotii din Iasi?
   • +5 (7 voturi)    
    Mdea, si Ponta e doctor in drept (Joi, 10 august 2017, 17:10)

    tarantella [utilizator] i-a raspuns lui

    In fiecare zi dau nas in nas cu doctori in drept. Uneori trebuie sa astept liftul urmator, pentru ca primul e ticsit de doctori. In zilele proaste, trebuie sa-l astept chiar de 2 ori, ca a doua oara vine plin de generali.
    Auzi la el: "doctor in drept, notar si cadru universitar". Pai e vreo nevasta sau beizadea de politruc care nu e cel putin 2 din astea? Hai, scuteste-ma, ba!
   • +2 (4 voturi)    
    "Doctor"? Poate-i luam teza la puricat (Joi, 10 august 2017, 21:04)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui

    poate are nivelul de compunere de clasa a V a, ca nu doar plagiatul este obstacol in calea titlului ci si irelevanta stiintifica. Iar "stintiific" in cazul asta nu inseamna ce-nseamna pt. ai vostri sa scrii la mitica cu mouse-ul sau cu negri.
 • +12 (16 voturi)    
  Va legati de amanunte (Joi, 10 august 2017, 15:21)

  Ochiana [utilizator]

  asta nu-i nimic...ca avea doctorat in Drept penal si ii trebuia in drept civil. Asta nu e nici o problema...
  cunosc oameni care lucreaza in mediu universitar care au doctorat in electronica si predau la facultatea de calculatoare.
  repet, asta nu e nimic...
  Sunt in tara profesori universitari care isi angajeaza copiii handicapati mintal cu acte in regula drept asistenti universitari si care ajung apoi sefi de lucrari si conferentiare fara sa se deranjeze nimeni.
  • +14 (14 voturi)    
   poentru tine moralitatea o fi un amanunt (Joi, 10 august 2017, 15:36)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   Dar pentru cei care mai au un dram de cinste in ei, faptul ca se modifica regulamentul fix cit sa-i permita fiului rectorului susopendat sa devina profesor e ceva imoral. Iar faptul ca si altii fura sau au furat e un argument care sta in picioare tot pentru cei obisnuiti cu furaciunea. na, fiecare cu cita cinste e obisnuit.
  • +3 (3 voturi)    
   Sa ultumim (Joi, 10 august 2017, 17:09)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   Tovarasei ANDRONESKUVA chimist rosu modial si colaboratoare apropiata a CRIMINALULUI Ilici Iliescu, pentru tot RAUL facut.
 • +11 (15 voturi)    
  pai hai sa bem in cinstea lui si sa ne bucuram (Joi, 10 august 2017, 15:26)

  averageJoe [utilizator]

  si sa vezi a draq, ca el nici n'ar fi vrut sa se bage dar oamenii de rand.. studentii, profesorii. toti s-au rugat de el sa participe al concurs ca e pacat sa piarda Universitatea un om de asemenea valoare. Totul e bine cand se termina cu bine, nu-i asa do'ministru ?
 • +13 (13 voturi)    
  deci (Joi, 10 august 2017, 15:27)

  Hans Metter [utilizator]

  s-a hotarat sa treaca legile anti justitie ... pai nu e bine nea Toadere
 • +24 (24 voturi)    
  Mai e si natarau juniorul ! (Joi, 10 august 2017, 15:27)

  Susufler0 [utilizator]

  Iata apararea lui : "Regulamentele pot fi modificate de la o zi la alta" !

  Pai exact asta e buba !

  PS. Si eu am specializare tot in drept civil, dar pt mine nu s-ar fi schimbat in veci regulamentul pt ca, din fericire, sunt fiul tatalui meu si nu al lui nea Tudorel !
  • -14 (14 voturi)    
   Ce acri sunt strugurii ! (Joi, 10 august 2017, 16:11)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Ce acri sunt strugurii !

   Mai proletarule, inainte sa combati cu manie, citeste, ca nu doare!

   Articolul e clar; conditiile de participare au fost relaxate, nu restranse, ca sa-i faca avantaje doar beizadelei.

   Si tu, daca zici ca ai avea ceva diploma, ai fi putut participa. Dar datul cu presupusul - si asta prost - pr internet NU SE CALIFICA ca si "contributie stiintifica" asa cum cer noile conditii. Este ca si tu esti un soi de Godina, la a n-lea esec in viata reala si iti eSprimi frustrarile pe HN? (n>5)
   • +4 (4 voturi)    
    Mai, mistretule ! (Joi, 10 august 2017, 17:07)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Daca conditiile nu se "relaxau" in asa fel incat sa poata participa si juniorul -civilist cu doctorat in penal - in fond de ce doar tati al lui Kovesi, procuror si profesor in penal sa nu-i faca lucrarea fetitei sale iar Tudorel, fost procuror si profesor de drept penal sa nu-i scrie teza fiului sau notar), juniorul continua si acum sa-si faca de ras ilustrul tata, intocmind procuri si legalizand copii dupa acte de nastere.

    PS. Prostane, pana sa ceri altora sa faca ceea ce tu nu faci, fa tu, adica fa mai putine sofisme si citeste si incearca sa intelegi (daca poti, pt ca voi fesenistii nu prea puteti) : "din fericire sunt fiul tatalui meu si nu al lui nea Tudorel "!

    PPS. Sa-mi mai scrii din cand in cand !
    • -5 (5 voturi)    
     Pacaliciule, NU AI PARTICIPAT ! Asta spune totul ! (Joi, 10 august 2017, 18:18)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Pacaliciule, NU AI PARTICIPAT ! Asta spune totul!

     Godina al vostru a fost destept - "a scris (si) doua carti"... hahahaha.....pana cand a participat la un concurs (in cazul de fata - academia de militieni). NU A LUAT pentru ca atat il duce mintea (mai bine zis, NU il duce), nu ca au pesedoii ceva cu el.

     Ghiorlaie pe unde vrei, pe HN chiar o sa iei plusuri, dar realitatea e diferita de lumea ta de pokemoni #rezist. Nu-i indeajuns sa-ti spuna - plusuiasca- un alt pokemon ce frumos si destept esti. Altfel, da, stiu, intre voi toti aveti IQ-ul de 264+, lumea, tara, continentul, Terra, Galaxia e rea si plina de pesedoi !
     • +2 (2 voturi)    
      Tu esti ala cu "mononeuronalul", nu ? (Joi, 10 august 2017, 20:58)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Pai si tu daca ai doi dar se cearta in permanenta, la ce-ti foloseste asta, mai fesenica ?

      Nu poti sa-i pui sa faca pace ?

      PS. A... era sa uit : am niste amici care m-au rugat sa le dai linckul cu "relaxatul conditiilor de concurs"in cazul juniorului lui Tudorel, pt ca vor sa propuna si ei "relaxarea" asta altor Fac de Drept din tara. Li se pare cool ca un doctor in Teoria Obligatiilor (in civil) sa poata participa la un concurs pt obtinerea unui post in cadrul catedrei de Drept Penal.

      PPS. Si, uite, ne-am luat cu ciondaneala si mai uitam ceva :
      Eu am fost in comisia de examinare !! ;))
     • +3 (3 voturi)    
      Realitatea mafiota (Joi, 10 august 2017, 21:14)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      .
 • -9 (11 voturi)    
  Nu am simpatii pro psd (Joi, 10 august 2017, 15:53)

  Bazil [utilizator]

  nu sunt de acord cu suntarea concursurilor de catre "favoriti", dar aici se exagereaza unele aspecte: 1. De la asistent pana la profesor (cum scrie in ititlu) este cale lunga, chiar daca fiul are proptele. 2. Cred ca autorul articolului are studii superioare facute la zi, nu la ff pe la afumatii din deal. Daca este asa, ar trebui sa nu faca confuzie intre "asistent universitar" si "profesor universitar". 3. Fiul este notar. El de aici isi ia grosul banilor. Banii ce ii primeste ca asistent sunt un fel de bacsis lasat la restaurant, dar.. este mai interesant si atragator sa scrie pe usa notariala si "cadru didactic la Univ Iasi" (aia de stat si nu cea privata). Titul de doctor este cazut in derizoriu dupa ultimele aventuri politice doctorale ale alesilor nostri.
  • +2 (2 voturi)    
   Tocmai din aceste motive, cum sa accepti sa (Joi, 10 august 2017, 16:38)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui Bazil

   participi la un simulacru de examen croit la comanda daca esti profesionist, nu ai nici scuza veniturilor minore ?!! Ei , iata ca se poate si se poate prin transformarea legilor in platilina chiar de catre cei care le fac si evident numai in lipsa coloanei vertebrate sau -altfel spus-a unei minime morale la purtator !!
 • +5 (7 voturi)    
  Tudorele te vor ataca din toate pozitiileTo go on. (Joi, 10 august 2017, 15:59)

  Plagarus [utilizator]

  Se pare ca nu ies modificarilii cum vor debedeii " alesi "
 • 0 (2 voturi)    
  brutus (Joi, 10 august 2017, 16:44)

  zot [utilizator]

  si tu, fiul meu ....tudor?
 • 0 (2 voturi)    
  asta e ministrul justitiei! (Joi, 10 august 2017, 16:47)

  liviu_ [utilizator]

  uraaaa....

  adevaru e ca pare potrivit pt Romania!

  avem conducatorii pe care-i meritam!
 • +2 (6 voturi)    
  Golaneli de ministru (Joi, 10 august 2017, 17:06)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cine accepta sa fie sluga in cabinetul PSD nu poate fi decit un mafiot, iar TT e complice la multe golanii, amic cu Fenchiu, Vlasov si gasca de hoti din Iasi pe care i-a slugarit ca sa primeasca apoi ciolan de la ei. Acum s-a dat cu ciumatii - si face manereli du fii-su. Halal caracter. Demn de Justitia romana care exista doar ca sa ii apere pe hoti (puscarie de ochii lumii si toti raman cu averile intregi) STAT MAFIOT
  • +2 (2 voturi)    
   Ho ho, au venit "slugili" sa minuseze (Joi, 10 august 2017, 21:07)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   mai ce neam avem! de slugi si argati, de hoti, au ajuns sa citeasca si forumul asta...
 • 0 (2 voturi)    
  Odata cu reluarea functiei tatalui, fiu'sau pleaca (Joi, 10 august 2017, 19:08)

  Maniu [utilizator]

  asa trebuie, dupa suspendare, intra in vigoare interdictia. NU a avut macar decenta sa candideze la alta facultate, ca pilele oricum functionau.
 • +1 (3 voturi)    
  domeniu conex? (Joi, 10 august 2017, 20:02)

  Mariah33 [utilizator]

  Si eu consider ca se intampla lucruri strigatoare la cer in tara asta, dar totusi sa fim corecti si obiectivi.
  Titlul articolului ar trebui corectat, este vorba despre un post de asistent universitar, si nu de profesor. Concursul s-a organizat in mod transparent si nu a aplicat nicun alt doctor in drept la acest post.
  Singura intrebare care se pune este – chiar daca respectivul a fost unic candidat – daca doctoratul in drept penal se considera a fi domeniu conex dreptului civil (conditia fiind detinerea diplomei de doctor in domeniul specific postului sau in domenii conexe) :)
  • +2 (2 voturi)    
   erata (Joi, 10 august 2017, 21:06)

   Mariah33 [utilizator] i-a raspuns lui Mariah33

   Erata: de fapt domeniul conex se refera doar la posturile interdisciplinare (nu se aplica in cazul de fata), deci intrebarea este daca diploma de doctor in drept penal se considera a fi “diploma in domeniul specific postului de drept civil”
   • +1 (1 vot)    
    "doctor în drept civil" nu există (Joi, 10 august 2017, 21:49)

    Rotarica78 [utilizator] i-a raspuns lui Mariah33

    Nu există diploma de "doctor în drept civil" sau "doctor în drept penal". Este o invenție sau o greșeală sau o minciună a ziarului. Există doar diploma de doctor în drept, așa le emite cnactdu.

    Universitatea explică acolo că postul ăla nu-i "interdisciplinar" si n-are nici o treaba cu domeniile conexe. E un post în drept unde trebuie diplomă de doctor în drept.
    • 0 (0 voturi)    
     domeniu specific (Vineri, 11 august 2017, 7:31)

     Mariah33 [utilizator] i-a raspuns lui Rotarica78

     Intr-adevar pe diplome apare numai specializarea Drept, dar care credeti ca este domeniul specific al postului pentru disciplina "Drept Civil. Partea Generala; Drept Civil. Persoanele"? In ce domeniu specific trebuie sa se incadreze publicatiile si conferintele punctate? De altel, chiar ministrul Justitiei sustine intr-o postare pe pagina personala de Facebook urmatoarele: "Ionut Alexandru Toader este ... doctor in drept penal, din 2016."
    • +1 (1 vot)    
     E penibil insa ca un specialist in drept civil (Vineri, 11 august 2017, 16:26)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Rotarica78

     cu doctorat dat tot in domeniul dreptului civil sa ocupe un post la catedra de drept penal (pe care nu l-a mai servit din studentie) !
 • +2 (2 voturi)    
  Meteahna veche la noi, toti profesorii (Joi, 10 august 2017, 23:27)

  clint [utilizator]

  universitari si-au bagat copiii in universitati in detrimentul unora mult mai buni, cu chemare pentru domeniu.

  La noi se stie, copiii de profesori luau cele mai mari note ( probabil o intelegere intre parinti ), primeau burse, plecari in strainatate si in final ce credeti ? Chiar si catedra lu' ma-sa/ta-su.

  Sau credeti ca putregaiul acestei natii vine de la aia care voteaza pe galeti si ulei ? Nici vorba, de aici, de la astia care ar trebui sa ne serveasca noua, astora cu facultate drept model de verticalitate, etica, morala.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by