Teapa romaneasca: Firmele lui Ghita iau banii si contractele de la stat, dar pacalesc alte firme sa le faca munca, fara plata. Firme controlate de fostul deputat PSD Sebastian Ghita au tepuit subcontractorii pe care i-au antamat pentru realizarea unor softuri pentru Ministerul Afacerilor Externe si Inspectia Muncii. Miza - peste 13 milioane de euro: sapte de la Externe si peste sase de la Inspectia Muncii. Contractul de la Externe, finantat cu aproximativ 7.000.000 euro din fonduri europene, a fost pasat printr-un sistem de tip suveica intre firmele lui Ghita. Pentru ca nu au fost in stare sa realizeze softul, oamenii lui Ghita au angajat o firma din Bucuresti, dezvaluie Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

Victoriile Angelei Merkel se perpetueaza. Nu e greu de ghicit cine va castiga urmatoarele alegeri legislative germane. Angela Merkel si le va adjudeca relativ lesne, daca nu se petrece vreo schimbare dramatica. Pentru ca nu pare sa existe alternativa.Merkel a profitat de prilejul oferit duminica seara de o televiziune privata spre a se confrunta cu necazurile multora dintre alegatori si a-si demonstra, o data in plus, superioritatea fata de rivali in materie de competenta tactica si abilitate retorica. De parca n-ar fi fost ea, cea care a comis greseli grave, in 2015, cand a aruncat in aer varii acorduri europene, printre care cel de la Dublin, printr-o invitatie adresata migrantilor de a se indrepta spre frontierele germane si europene, potrivit Deutsche Welle.

Telenovela USR continua. Referendumul intern va fi discutat in Consiliul Politic. Cum poate fi intors rezultatul in favoarea lui Nicusor Dan. Elek Levente, presedintele interimar al USR, a declarat pentru "Adevarul" ca organizatia Caras-Severin solicita convocarea Consiliului Politic al partidului pentru a analiza referendumul intern, care a decis ca USR trebuie sa se pozitioneze pe tema familiei traditionale. Consiliul Politic a mai intors un vot pe aceasta tema in favoarea lui Nicusor Dan. Ce ascunde acest plan. Alti lideri USR vad insa si altceva, in conditiile in care demersul organizatiei Caras-Severin ridica unele semne de intrebare, scrie Adevarul.

Cu Fiscul trimis in control, Tudose ameninta direct bancile: "O sa ajungem pana la a iesi public si a spune: daca n-au profit, nu stiu daca este foarte "safe" sa va tineti economiile acolo". Dupa ordonanta care taie deducerile pentru creante, bancile din Romania intra in vizorul Fiscului. Mai exact, premierul Mihai Tudose a anuntat ca ANAF a inceput o serie de verificari la institutiile inanciare care activeaza in Romania sa vada "ce si cum se intampla". Premierul a reluat atacurile la banci, sustinand ca "au venit aici crezand ca toti suntem cu tricouri cu fraierii nostri" si a amenintat ca, daca profiturile nu vor fi la vedere va iesi chiar public sa le spuna romanilor ca nu e sigur sa-si tina economiile acolo. Pentru inceput, a precizat Tudose, ANAF a inceput verificarile la doua banci, insa nu le-a numit, potrivit gandul.info.

Scandalul avansarilor ilegale: 50 de livrete militare inseriate, trimise pachet lui Oprea. Apropiatii lui Gabriel Oprea, ramasi si in prezent pe functii-cheie in MApN, continua sa musamalizeze ilegalitatile savarsite din ordinul acestuia cand era ministru. Unul dintre cele mai bine pazite secrete, pe care "Romania libera" vi-l devoaleaza se refera la disparitia a aproximativ 50 de livrete militare, documente cu caracter special, din evidenta Centrului Militar al sectorului 5. Un episod din celebrul scandal al avansarilor ilegale. Sursele spun ca despre aceasta operatiune a stiut si generalul Marian Hapau, controversatul sef al Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), mana dreapta a lui Gabriel Oprea.

Unde s-a retras fostul episcop de Husi, implicat intr-un scandal sexual. Decizia secreta a Sinodului: Corneliu Barladeanu, platit in continuare de BOR. Potrivit reprezentantilor Episcopiei Devei si Hunedoarei, Corneliu Barladeanu va locui intr-o casa din localitatea Hategel, comuna Denus, pusa la dispozitie de de Preasfintitul Daniil, episcop loctiitor al Episcopiei Daciei Felix pentru romanii din Serbia. Casa se afla in apropierea unui schit, unde fostul episcop de Husi poate participa la slujbe ca orice alt enorias, potrivit Adevarul.