Cum a ajuns o fata de 12 ani sa vrea sa isi ucida parintii, convinsa de un strain. Totul a pornit de la un joc online. Procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Timisoara l-au retinut joi pe un tanar acuzat ca a racolat de pe internet o fata de 12 ani pe care a incercat ulterior sa o determine sa isi omoare parintii si sa se sinucida. Ancheta scoate la iveala planul diabolic pus la cale de tanarul din Bucuresti. Procurorul " sef al DIICOT Timisoara Alexandru Florenta a oferit detalii din ancheta in care un tanar de 27 de ani din Bucuresti a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie propus vineri instantei cu propunerea de arestare preventiva. Potrivit sefului DIICOT Timisoara, ancheta procurorilor a scos la iveala ca tanarul din Bucuresti a racolat o minora de 12 ani din Timisoara de pe platforma unui joc online pe care il jucau amandoi, dupa care discutiile au continuat si pe Facebook. Discutand tot mai mult cu fetita, barbatul a reusit sa ii creeze minorei o dependenta emotionala", convingand-o pe fata sa realizeze diferite acte sexuale, sa le filmeze si sa i le trimita, anunta Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

DW: Social democratia impudica de la Primaria Capitalei. Operatiunea vouchere pentru biciclete continua. Discretia cat priveste identitatea beneficiarilor ne dezvaluie insa ca lumea intelege despre ce este vorba si ca nimeni nu ignora caracterul impudic al operatiunii. Primaria Capitalei practica de la o vreme o forma de social democratie cu totul stranie. Nu de mult a oferit 5000 de vouchere in valoare de 500 de lei pentru cei care ar dori sa-si cumpere o bicicleta, o trotineta electrica sau un vehicul de tip Segway. Procedurile se apropie de final, beneficiarii urmand sa-si primeasca bonurile prin posta. Suma e foarte mare raportata la castigul mediu lunar din Romania ceea ce nu poate decat sa sporeasca umirea. In plus primaria ofera comunicate lipsite de orice pudoare, in care anunta ca proiectul "s-a bucurat de un real succes in randul cetatenilor". Desigur ca "s-a bucurat de succes", caci este ca si cum primarul general ar iesi in balcon in zilele de sarbatoare, aruncand cu doua maini teancuri intregi de bancnote de 500 de lei pentru trecatorii care s-ar nimeni prin preajma. Dar este evident ca nu "succes" este cuvantul potrivit, ci mai curand "impudoare" sau "lipsa de retinere". Si ca si cum nu ar fi fost destul, Primaria condusa de Gabriela Firea a anuntat astazi ca intentioneaza sa mai ofere inca 25 000 de mii de vouchere de aceeasi valoare si in acelasi scop, adica pentru biciclete, trotinete si Segway PT, scrie Deutsche Welle.

Cum au interactionat Brigitte Macron si Carmen Iohannis. Cuplul Macron a atras si azi toate privirile in timpul vizitei in Bucuresti. Sunt insa si lucruri pe care nu le-ati vazut azi in transmisiunile in direct. Cum au interactionat Carmen Iohannis si Brigitte Macron, dar si ce masuri exceptionale de securitate au luat autoritatile romane, vedeti in materialul urmator.Pana sa ajunga in fata sotilor Iohannis, Emanuel Macron si-a tinut in permanenta sotia de mana. Dupa salutul protocolar, cei doi presedinti s-au intreptat catre tribuna oficiala. Carmen Iohannis i-a facut semn cu mana primei doamne din Franta sa ii urmeze. Discret, Brigitte Macron a atentionat-o ca trebuie sa mai astepte putin. Abia dupa ce sefii de stat s-au instalat in tribuna, au putut merge si doamnele. Ajunsi cu doar cateva minute inaintea presedintelui, membrii delegatiei franceze nu au avut unde sa isi lase gentile asa ca le-au pus direct pe jos. Gestul nu a parut sa deranjeze pe nimeni. Mai mult, in momentul prezentarii oficiale ale celor doua delegatii unul dintre cameramanii oficiali a filmat totul cu un... telefon mobil. La intrarea in Palatul Cotroceni apare un moment delicat. In incercarea de a obtine cele mai bune imagini jurnalistii s-au interpus intre cei doi presedinti si primele doamne, relateaza Digi 24.

De ce tot mai multi oameni se ineaca in Marea Neagra, in ultimii ani. Verile din ce in ce mai calde si iernile reci creeaza curenti puternici la tarm, de care nu pot scapa nici macar cei mai buni inotatori. In ultimii ani, pe litoralul romanesc se inregistreaza zeci de cazuri de inec. Daca veti intreba orice constantean, va va spune ca acum 20 sau 30 de ani nu numai ca nu erau atat de multe cazuri, dar si ca marea nu era atat de periculoasa. "Inotam in Mamaia sau pe plaja Modern (n.r. - din municipiul Constanta) pana dincolo de geamandura. Nu erau curenti cum sunt acum", ne-a povestit un localnic. Prima cauza a inecului este, asa cum declara secretarul de stat Raed Arafat, lipsa bunului simt: in ciuda faptului ca scaldatul este interzis, lumea se avanta in apa. Dar, multi dintre cei care se ineaca sunt inotatori buni, care spun ca pot face fata unei mari agitate. Din pacate, nu este asa, pentru ca Marea Neagra de azi nu mai este Marea Neagra de acum 30 de ani si nici macar de acum cinci ani. Incalzirea globala a dus la modificarea radicala a comportamentului marii, sustin specialistii. "Asa cum modificarile climaterice pe care le vedem pe uscat sunt din ce in ce mai severe si mai bruste, mai violente, la fel se intampla si cu marea. Ar trebui sa intelegem schimbarile marii, vizavi de schimbarile de curenti, de temperatura. Sunt straturi de apa cu diferente de temperaturi enorme. Sunt diferente de curenti de viteze foarte mari de circulatie a curentilor. Toate acestea au determinat o transformare violenta a marii. Asa cum ne-am obisnuit cu ea nu mai e.", a precizat dr. Adrian Bilba, directorul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, citat de Romania Libera.

Chisinaul cere cu jumatate de gura ONU sa preseze Rusia sa-si retraga trupele din Moldova. Chisinaul cere ONU sa se implice in retragerea armatei ruse din regiunea transnistreana, in timp ce Tiraspolul ameninta ca Rusia ar putea cere ONU recunoasterea Transnistriei. Autoritatile moldovene au solicitat oficial ONU includerea chestiunii privind retragerea trupelor rusesti din stanga Nistrului pe agenda sesiunii de toamna a Adunarii Generale a forului (12 septembrie). Asta dupa ce, la inceputul lunii mai curent, Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a stabilit ca "dislocarea pe teritoriul tarii a oricaror trupe sau baze militare, conduse si controlate de catre state straine, este neconstitutionala". In aceeasi hotarare a Curtii, militarii rusi, dislocati in stanga Nistrului, sunt etichetati ca "trupe de ocupatie" care controleaza 11% din teritoriul Republicii Moldova. La mijlocul lunii iulie 2017, Parlamentul Republicii Moldova a votat o Declaratie prin care a cerut Rusiei sa reia si sa finalizeze procesul de retragere a trupelor sale, precum si sa-si retraga munitiile, armele si echipamentul militar de pe teritoriul Republicii Moldova. In acea declaratie, Parlamentul cerea Guvernului si Administratiei Prezidentiale a Republicii Moldova sa initieze demersurile necesare pentru adoptarea unei Rezolutii de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite privind retragerea trupelor militare ruse din Moldova, noteaza Deutsche Welle.

Sotii de lautari din Romania mi-au povestit cum au ajuns sa fie sefele supreme. Stii vorba aia: in spatele oricarui lautar smecher, e o femeie contabil care are grija sa supravietuiasca toata familia.Sigur ai dansat la nunti, botezuri sau la festivaluri balcanice pe muzica lor. Cred ca ai vazut cel putin un strain fascinat de cum manuiesc ei vioara, tambalul sau acordeonul. Probabil i-ai auzit cantand pe strazi sau in metrouri in Occident. Romii lautari au rupt mai intai strainatatea si abia dup-aia i-am bagat si noi in seama ca lumea. Taraf de Haidouks, o trupa din satul Clejani, a facut furori in Europa si America inca de la inceputul anilor '90. In Romania s-a auzit de ei prima data in anii 2000 si abia in ultimii cativa ani ii vedem pe la festivalurile de la noi. De doi ani merg prin sate de lautari cu jurnalisti sau muzicieni straini care vor sa-i cunoasca. Intr-o seara, m-am dus cu un jurnalist american si unul lituanian la Nea Vasile de la Marsa (o comuna din Giurgiu ), zis si DJ Vasile, care e celebru pentru piesa Dimineata pe racoare. Ma gandeam ca lautarii o sa-i dea pe spate pe straini, dar cand au inceput sa filmeze, jurnalistii zambeau in spatele camerelor. Tita, sotia lui Nea Vasile, o femeie mica si slaba, de 81 de ani, incepuse sa danseze cu o energie rara. Ne-a cucerit pe loc, scrie Vice.