Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii in Guvernul tehnocrat, a criticat dur, intr-un interviu la RFI, trecerea Institutului Cantacuzino de la Ministerul Sanatatii la cel al Apararii, afirmand ca locul institutului "este si a fost intotdeauna la Ministerul Sanatatii".

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

"Cred ca transferul Institutului Cantacuzino are, mai degraba, de-a face cu dezamagirea premierului fata de echipa de la Sanatate si atunci vrea sa se ocupe altcineva... Pur si simplu, examenul acesta a fost picat de echipa de la Sanatate", a afirmat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a amintit si ca Executivul nu a motivat in niciun fel aceasta decizie.

"Locul Institutului Cantacuzino este si a fost intotdeauna la Ministerul Sanatatii. Nu am auzit pana acum nici macar un singur argument in favoarea transferului acestuia la Ministerul Apararii. Iar ceea ce am vazut ieri, declaratia domnului Tutuianu, domnului ministru al Apararii, dumnealui ne spune, practic: nu stim ce vrem sa facem cu Institutul, dar o sa ne trebuiasca vreo 25 de milioane de euro pe an, pentru urmatorii 3 ani. Eu cred ca transferul Institutului are, mai degraba, de-a face cu dezamagirea premierului fata de echipa de la Sanatate, cred ca asta sta in spate si atunci vrea altcineva sa se ocupe. Pur si simplu, examenul acesta a fost picat de echipa de la Sanatate", a afirmat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru a mai spus ca ministerul Apararii a avut in subordine institute de cercetare, iar soarta lor este necunoscuta acum: "Fiecare minister are foarte multe institute de cercetare, MApN a avut institute de cercetare. Haideti sa ne uitam unde sunt acele institute astazi. Problema de strategie, de management nu este rezolvata nici pompand bani, nici militarizand un institut. (...) Exista probleme cu numarul de specialisti care au ramas acolo, probleme de echipament, cu cladirile de acolo, cu toate autorizatiile de care au nevoie pentru productia de vaccinuri."