Judecatorul Marian Enache a furat de la jurnalisti, cercetatori si Wikipedia, in trei carti despre Parlament. Detine o functie in care o virgula in plus sau in minus poate decide soarta a sute de mii de oameni, dar in cartile sale da dovada de cinismul si lipsa de bun-simt ale unui "interlop academic". Zeci de pagini din trei volume semnate intre 2012 si 2015 de judecatorul constitutional Marian Enache contin plagiate, autoplagiate si citari incorecte. Antologic este faptul ca, la un moment dat, o nota de subsol a lui Enache face trimitere la o pagina alba, potrivitRomania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Constructia podului controversat ce va lega Crimeea de Rusia avanseaza spectaculos. Inginerii rusi au reusit instalarea unui arc gigantic, parte a podului feroviar ce va lega Peninsula Crimeea de Rusia. Controversatul pod, ce va avea o lungime totala de 19 km, reprezinta o reafirmare a controlului politic exercitat de Moscova asupra regiunii anexate in anul 2014, informeaza BBC News. Acest proiect ingineresc are o importanta conotatie politica, in contextul in care Rusia revendica controlul politic asupra Peninsulei Crimeea, scrieAdevarul.

Presedintele Academiei Romane isi ascunde sub parola 16 proprietati mostenite. Ionel-Valentin Vlad a decis sa restrictioneze accesul la declaratiile de avere ale membrilor conducerii institutiei. La transparentizarea exercitarii demnitatilor publice a contribuit si publicarea declaratiilor de avere si interese si accesul facil a cetatenilor la aceste documente. Exista insa persoane ingenioase, precum Ionel-Valentin Vlad care apeleaza la orice tertip pentru a impiedica accesul direct la declaratii de avere ale persoanelor din conducerea Academiei Romane, noteazaRomania Libera.

Migrantii din Africa sunt descurajati. Mai rar asa pozitie unitara: la summitul de la Paris privind migratia, europenii si africanii au fost total de acord sa opreasca acest fenomen. Contra cost desigur, remarca Bernd Riegert. Proaspatul presedinte francez vrea o noua politica de migratie si refugiati si lucreaza in acest sens rapid, iscusit si orientat spre rezultate. Oaspetii sai de la Paris impartasesc planul sefului de stat francez de a inchide ruta de migratie pe Marea Mediterana iar potentialii migranti sa fie tinuti in Africa natala. Acolo, ei trebuie sa inteleaga clar ca nu au nicio sansa sa obtina azil in Europa, ceea ce face practic imposibila obtinerea dreptului legal de rezidenta in UE, informeazaDeutsche Welle.

Pagini din controversatul manual de educatie fizica.Controversatele manuale de educatie fizica sunt gata de a pleca din tipografii spre scoli. Pagini intregi de teorie, alaturi de fotografii sau scheme sunt elementele care se regasesc in cartea dupa care, din aceasta toamna, profesorii de sport isi vor organiza materia. In doua imprimerii din tara, la Cluj si Oradea, s-au tiparit deja zeci de mii de exemplare.Definitii, fotografii, scheme, dar si teste pentru elevi se regasesc in manual. Iar ghid le sunt doua personaje - Laur si Laura (conform imaginilor - n.red.) -, prin intermediul carora autorii cartii vor sa le dezvolte competentele specifice educatiei fizice si sportului, conformDigi24.

"Capcanele" din asfalt se repara cu sapte milioane de lei.Directia servicii publice din cadrul Primariei Craiova solicita o suplimentare cu sapte milioane de lei a fondurilor alocate in acest an pentru intretinerea si repararea strazilor, aleilor, trotuarelor si parcarilor din oras, motivand tot felul de degradari aparute la structura rutiera. Propunerea apare in proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al municipiului Craiova pe anul 2017, la capitolul ¬Transporturi¬, proiect care va fi supus aprobarii consiliului local in sedinta de joi, potrivitGazeta de Sud.