Cum furau vietile pacientilor sefii Casei Nationale de Sanatate. Milioane de euro din fondurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au fost deturnate pe numele unor pacienti fictivi, in timp ce bolnavii care aveau cu adevarat nevoie de ajutor au fost lasati sa astepte. Uneori pana la ultima suflare. Pacienti romani care au platit asigurari de sanatate o viata intreaga au murit cu zile pentru ca nu au primit tratamentul la care aveau dreptul de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Integral in Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Opt luni de guvernare PSD in fieful lui Liviu Dragnea. Ce s-a intamplat cu judetul Teleorman in 2017. Guvernarea Dragnea nu a adus nici o schimbare in fieful presedintelui PSD. Desi judetul este un pol al investitiilor de stat, acestea nu atrag si proiecte private si nu contribuie la dezvoltarea judetului. Inainte ca PSD sa revina la putere, situatia in judet era astfel: totalul investitiilor straine, 62 milioane de euro, locul 36 pe tara; somajul era peste 10%, aproape dublu fata de rata la nivel national; judetul inregistra cea mai mare rata de depopulare la nivel national. O analiza Romania Libera.

Moldova, statul in care presedintele incita la razboi si isi numeste cetatenii "lepadaturi" si "paraziti". O situatie ciudata se atesta in Moldova. De cand functia de sef al statului a fost preluata de un presedinte pro-rus (Igor Dodon), relatiile moldo-ruse s-au inrautatit. Logic, ar fi trebuit sa se intample invers. Igor Dodon si unii oficiali rusi si transnistreni vorbesc tot mai des despre riscul reizbucnirii razboiului la Nistru, desi nimeni, in afara de ei, nu vad premise pentru aceasta. Comportamentul presedintelui Igor Dodon seamana cu cel al unui provocator pus sa genereze cu orice pret un razboi. Acesta inventeaza amenintari virtuale, acuza pe altii ca ar urmari dezghetarea conflictului, dupa care pozeaza in demnitarul salvator. Un comentariu Deutsche Welle.

Ce provocari au partidele in sesiunea de toamna. Cat de fragila e majoritatea PSD-ALDE. Sesiunea parlamentara de toamna va fi marcata de incercarea coalitiei de guvernare de a-si pastra majoritatea in Parlament, in conditiile in care, potrivit unor surse politice, Victor Ponta si Daniel Constantin negociaza cu mai multi parlamentari social-democrati. PNL va trebui sa demonstreze ca face cu adevarat Opozitie la PSD, in timp ce USR va trebuie sa mai existe. UDMR va fi, din nou, si la Putere, si in Opozitie. Continuarea in Adevarul.

Pe ce cheltuie romanii cei mai multi bani. Datele care arata de ce Romania nu poate iesi din cercul vicios al saraciei. Banii romanilor se duc oriunde, numai catre educatie, cultura si asigurari nu. Datele Institutului National de Statistica ne arata pe ce au dat romanii cei mai multi bani in anul 2016, iar la conducere se afla energia electrica, serviciile de telefonie si plata apei, canalului si serviciilor de salubritate. La polul opus, la diferente considerabile, se situeaza cheltuielile pe educatie, servicii culturale si de recreere sau pentru asigurari de diverse tipuri, scrie Gandul.

"Secretul" vasluianului care a castigat la Loto. Ce-a facut o seara inainte de a juca. Un om de afaceri din Barlad este mai bogat cu 2,6 milioane de euro dupa ce a castigat marele premiu la 6 din 49. Norocul l-a cautat dupa ce 26 de ani a jucat constant. Biletul care i-a schimbat viata l-a costat in jur de 150 de lei iar banii obtinuti vot fi reinvestiti. Daniel Andrei are 44 de ani, este casatorit si are 2 copii. Are un restaurant cu terasa si mai multe spatii comerciale in Barlad. In anul 2012, a candidat la primarie si, tot in acelasi an, a fost la un pas sa isi piarda viata dupa ce s-a impuscat accidental cu un pistol cu bile, potrivit Stirile Pro Tv.