Moartea, boala, terorismul si razboiul sunt principalele surse de ingrijorare pe plan mondial, urmate de crizele financiare, problemele familiale sau cele legate de serviciu, potrivit unei cercetari realizate de grupul GfK, la sfarsitul anului 2007.

Conform studiului, spaniolii si francezii se tem cel mai tare de atacuri teroriste si razboi, iar americanii - cel mai putin. Aceeasi cercetare arata ca 23% dintre persoanele intervievate nu au niciun fel de temeri, iar 19% admit ca nu fac nimic pentru a trai intr-o lume mai buna.

Cat priveste Romania, 19% dintre respondenti declara ca nu sunt ingrijorati deloc, la fel ca italienii, austriecii si cehii. Cea mai linistita viata se pare ca o au britanicii si americanii - 43%, respectiv 37%, spun ca nu au nicio grija -, iar cei mai nelinistiti de ziua de maine sunt spaniolii si bulgarii (fiecare cu cate 8 procente).

In topul temerilor mioritice stau moartea si boala (44%), criza financiara cauzata de pierderea serviciului si problemele cu copiii sau cu parintii (5%). Cel mai putin ne ingrijoreaza problemele la locul de munca si fobiile precum paianjeni sau teama de inaltime. Atunci cand dau de necaz, o cincime dintre romani, la fel ca indienii, se roaga pentru a gasi ajutor.

Evenimentului Zilei