Ce lider PSD din teritoriu e favorit sa-l inlocuiasca pe Tutuianu. Cum joaca Dragnea. Cel care vine in locul lui Tutuianu va trebui sa gestioneze situatia dificila de la Aparare in contextul in care trebuie sa se asigure ca sunt bani atat pentru plata salariilor militarilor, dar sa se ocupe si de programul de inzestrare a Armatei. Surse politice au declarat pentru Adevarul ca cele mai mari sanse pentru a-l inlocui pe Adrian Tutuianu le are Ion Mocioalca, presedintele PSD Caras-Severin, unul dintre cei mai importanti lideri ai partidului din teritoriu. Mocioalca este la al cincilea mandat de parlamentar, in acest moment fiind secretarul Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor. Insa functia din Parlament conteaza mai putin. Motivul pentru care Dragnea il vrea pe Mocioalca ministru tine de rafuielile interne din PSD, potrivit Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Medici care aveau contracte cu serviciile de informatii au bagat in buzunar banii incasati de la Casa de Sanatate pentru bolnavii fictivi. Banii incasati de la Casa de Asigurari de Sanatate pentru bolnavi fictivi si servicii medicale neprestate s-au dus la firme detinute de catre medici de la spitale prestigioase din Bucuresti. Unii dintre acesti medici aveau contracte inclusiv cu sistemul de ordine publica, siguranta nationala si justitie.Poate chiar mai grav, unul dintre afaceristi avea acces direct la Sistemul Informatic Unic Integrat si detinea ilegal doua token-uri de semnatura electronica apartinand unor medici, in baza carora a intocmit acte medicale false, utilizand fara drept semnaturile electronice a doi medici, scrie Romania Libera.

Cum a fost taiat la montaj filmul incidentului de la Odorheiu Secuiesc. Patru detalii semnificative care instiga la ura si dialogul complet cu vanzatoarea. Verdict CNCD. Filmul publicat pe Internet in care o vanzatoare de la un magazin din Odorheiu Secuiesc ar fi refuzat sa serveasca un roman pe motiv ca nu vorbea maghiara a fost taiat la montaj si alterat de mai multe ori, iar autorul acestuia provoaca, incita prin atitudinea adoptata si interpreteaza cu rea intentie comportamentul vanzatoarei", arata concluziile anchetei Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), care s-a autosesizat in cazul care a revoltat Internetul. Concret, CNCD a constatat ca cel care a facut filmare nu a fost discriminat, acesta utilizand prejudecati din societatea romaneasca, avand ca scop tensionarea relatiilor interetnice. Din vizionarea filmului, sunt cel putin patru momente in care filmul este taiat sau alterat, informeaza Gandul.

Misterele vicepremierului: Cum a facut Marcel Ciolacu un milion de lei peste noapte. Vicepremierul Marcel Ciolacu nu poate justifica aproape un milion de lei. Peste 100.000 de lei i-au aparut abia anul acesta in declaratia de avere, dar intr-un cont deschis in 2003, nementionat anterior. Iar o suma de aproape 800.000 de lei din dividende s-a evaporat si nu a fost niciodata declarata de Ciolacu. Surprinzator, conturile bancare ale vicepremierului Ciolacu s-au umplut de bani exact in anul imediat urmator unui an cu doua campanii electorale: cea pentru locale din primavara lui 2016 si cea pentru parlamentare din toamna anului trecut. Cei mai multi politicieni au iesit pe minus dupa anul electoral, multi investind zeci de mii de lei in efortul de campanie, potrivit Romania Libera.

Se pregateste Kim sa invadeze Coreea de Sud? Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un ar putea sa urmareasca o "reunificare" a peninsulei printr-o invazie a Coreei de Sud, avertizeaza diversi experti din SUA. Un nou izolationism american l-ar ajuta. In ciuda ingrijorarilor cauzate de politica Phenianului, in Occident a dominat multa vreme principiul ca dictatorul Kim Jong Un nu vrea un razboi. Majoritatea politicienilor si a expertilor din domeniul securitatii erau de parere ca armele nucleare ii confera dictatorului nord-coreean o pozitie puternica, garantandu-i astfel supravietuirea politica. Intre timp, multi observatori se intreaba insa ce se intampla daca regimul de la Phenian, chiar daca nu ataca SUA pentru a nu declansa o riposta nucleara, ar reusi sa determine Washingtonul sa stea deoparte in cazul unei invazii nord-coreene in Coreea de Sud? Thomas Wright, expert in domeniul securitatii la Brookings Institution de la Washington, considera ca ambitiile lui Kim sunt mai mari decat simpla supravietuire: "E tanar si se asteapta sa mai fie la putere vreo 40 de ani. Pare sa creada ca rachetele cu raza lunga de actiune vor schimba fundamental echilibrul puterii din regiune, obligandu-i pe americani sa se retraga din Coreea de Sud." Wright avertizeaza ca acest scenariu ar putea sa devina realitate, relateaza Deutsche Welle.

Cristi Tabara - TVR in "biserica" lui Plahotniuc. Apelul Platformei Dreptate si Adevar din Republica Moldova adresat societatii civile din Romania semnaleaza numeroase minciuni difuzate de Tabara in emisiunile sale. O scrisoare neobisnuita a fost primita recent din Republica Moldova de Uniunea Scriitorilor, GDS, Fundatia Academia Civica, Asociatia Ziaristilor Independenti AZIR/AEJ s.a. Andrei Nastase, presedintele Platformei Demnitate si Adevar din Chisinau, semnaleaza cu amaraciune cum un jurnalist TVR a devenit propagandistul oligarhului Plahotniuc, anunta revista22.

Ce inveti, ca romanca, la granita dintre Coreea de Nord si Sud, unde slapii si o gluma te pot ucide. Sudistii coreeni s-au obisnuit cu amenintarile si starea incerta din zona. Politicienii lor, insa, o sa-ti spuna ca viitorul tarii atarna de un fir de ata. Daca nu vrei sa risti sa fii rapit sau ucis, dar totusi vrei sa vezi de aproape Coreea de Nord o poti face - de fapt in 2013 o puteai face, acum lucrurile sunt ceva mai complicate - apeland la o agentie de turism care organizeaza excursii la zona demilitarizata de la granita dintre cele doua Coree. Nu e treaba simpla. E-mailul agentiei te baga-n sperieti vestimentari: nu ai voie sa te prezinti in tur imbracat in maiou, nici in tricou taiat la baza gatului, nu in sandale sau flip-flopsi, nu in trening, nu in mini sau pantaloni scurti. Sa nu care cumva sa alegi din vasta-ti garderoba de vacanta taman pantalonii de piele sau blugii cu gauri in ei sau prespalati, n-ai voie in hainute military style sau de culoare bleumarin, informeaza Vice.