Noua criza a turistilor romani abandonati de TAP. Premierul Tudose inca n-a reusit sa aduca acasa consulul la Lisabona.Desi acum circa zece zile, primul-ministru anunta ferm ca a rechemat-o la Bucuresti pe Alina Dociu, consulul Romaniei la Lisabona, pana acum acest lucru nu s-a petrecut. Ieri, un alt grup de romani fusese abandonat, de catre linia aeriana TAP, pe aeroportul din capitala Portugaliei. MAE a precizat ca Alina Dociu isi va incheia misiunea "cel tarziu la 15 septembrie", scrieRomania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Alegerea primarilor in doua tururi: PNL si-a sabotat propria lege. USR ii acuza pe liberali de blat cu PSD. Senatorii liberali nu au mai sustinut proiectul legislativ care prevede alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, initiat in primavara chiar de PNL. Conducerea PNL spune ca a fost "o greseala de organizare", in timp ce USR ii acuza pe liberai ca fac blat cu PSD. Comisia de Administratie din Senat a dezbatut marti un proiect de lege care prevede modificarea legislatiei electorale, mai exact alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, noteazaAdevarul

Medici care aveau contracte cu serviciile de informatii au bagat in buzunar banii incasati de la Casa de Sanatate pentru bolnavii fictivi.Banii incasati de la Casa de Asigurari de Sanatate pentru bolnavi fictivi si servicii medicale neprestate s-au dus la firme detinute de catre medici de la spitale prestigioase din Bucuresti. Unii dintre acesti medici aveau contracte inclusiv cu sistemul de ordine publica, siguranta nationala si justitie, potrivitRomania Libera.

Migrantii in campania electorala: tot mai multa influenta? "Ce face turcul acolo sus?", a intrebat un telespectator atunci cand ecologistul Cem Ozdemir intra in 1994 in Bundestag. Azi, 37 de deputati sunt de origine straina, la fel ca fiecare al zecelea alegator. Cine are cetatenia germana si are cel putin 18 ani, poate vota la alegerile generale din 24 septembrie. Indiferent daca familia sa este originara din Koln sau din Kazahstan, din Turcia sau din Polonia. Fiecare al zecelea german cu drept de vot (si cu drept de a candida) este de origine straina. Acesti cetateni cu origini in afara Germaniei au un rol electoral tot mai important, dupa ce populistii de dreapta de la AfD au inceput sa se preocupe intens de etnicii germani care s-au relocat in Republica Federala din strainatate, in special din tari din fosta URSS sau din estul comunist al Europei, informeazaDeutsche Welle.

Fidesz cere Guvernului ungar sa nu puna in aplicare "planul Soros" privind migratia. Fidesz, partidul la putere in Ungaria, cere Guvernului de la Budapesta sa se impotriveasca implementarii planurilor magnatului american George Soros si sa previna instalarea fortata a migrantilor in Ungaria impotriva vointei poporului. Declaratia a fost facuta joi de purtatorul de cuvant al partidului, Imre Puskas, conformEuractiv.ro.

Schimbarea numelui unui minister impiedica aplicarea unor amenzi. De 8 luni, angajatii Directiilor de Cultura din tara nu mai pot da amenzi dintr-un motiv cel putin absurd: nu exista formulare tipizate cu noua denumire a institutiei. Aceasta a fost schimbata in ianuarie din Ministerul Culturii, in Ministerul Culturii si Identitatii Nationale. Insa noile formulare cu regim special nu au fost trimise in teritoriu. Ca urmare, orice sanctiune aplicata poate fi contestata in instanta si devine nula, scrieDigi24.