Subiectele zilei: Radiografia razboiului Coldea - Dragomir; Cine este tipul care a agresat o femeie la protestul antivaccin din Bucuresti; Lunga istorie a agresiunilor provocate de pesedisti: De la amenintarea cu AKM-ul, la lovituri, imbranceli si injuraturi
Cine este tipul care a agresat o femeie la protestul antivaccin din Bucuresti. Omul care a devenit simbolul luptei impotriva vaccinurilor si a tinerilor frumosi din Romania, iubit de siteurile ortodoxe si proruse, s-a lansat fix cu acei tineri. Paul Hitter mai nou si-a mutat delirul extremist in strada, unde agreseaza si insulta jurnalisti de la VICE sau Casa Jurnalistului. Rafala asta de insulte la adresa presei "noncoformiste" e cu atat mai ciudata daca te gandesti ca, in urma cu vreo cinci ani, VICE era cam singura publicatie care-i promova arta si care scria despre angoasele sale de emigrant roman indragostit de cultura romilor, potrivit Vice.
Lunga istorie a agresiunilor provocate de pesedisti: De la amenintarea cu AKM-ul, la lovituri, imbranceli si injuraturi. Scandalurile din ultima vreme in care sunt implicati reprezentanti PSD par sa nu fie rezultatul intamplarii. In ultimii ani, nervozitatea social-democratilor a crescut si unii dintre ei au trecut de la injurii la agresiuni fizice. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca in urma scandalurilor de pe scena politica a fost de acord sa se adopte o declaratie care sa interzica violenta fizica si verbala in politica. In curand va expira si suspendarea de sase luni de zile pe care conducerea PSD i-a aplicat-o deputatului Catalin Radulescu in luna aprilie. Acesta afirmase, intr-un interviu, ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou, noteaza Romania Libera.
Romania la ONU. Romania vizeaza sa obtina un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate in perioada 2020-2021. Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite este un bun prilej pentru diplomatia romaneasca de a-si lansa campania privind obtinerea unui loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate in mandatul 2020-2021. In comunicatul remis acum doua zile de biroul de presa de la Palatul Cotroceni se mentioneaza de altfel ca presedintele Klaus Iohannis va pleda pentru acest obiectiv in toate reuniunile sale bilaterale sau multilaterale. Romania a mai detinut aceasta calitate de cateva ori in trecut, ultima data fiind in mandatul 2004-2005, conform Deutsche Welle.
Loc de joaca din Constanta, inchis dupa ce un copil a cazut printre scandurile unui tobogan. Un loc de joaca din municipiul Constanta a fost inchis temporar de Protectia Consumatorilor, dupa ce un copil in varsta de patru ani a cazut la sfarsitul saptamanii trecute, printre scandurile structurii unui tobogan, relateaza News.ro. In data de 18 septembrie, la sediul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, a fost primita o sesizare legata de faptul ca pe data de 16 septembrie, un copil in varsta de 4 ani a cazut printre scandurile structurii unui tobogan, scrie Digi24.
Oana Moraru: Orice material didactic folosit de profesor se numeste auxiliar. Consultanta pe probleme de educatie Oana Moraru a declarat, pentru RFI, ca material auxiliar este orice instrument folosit in intelegerea lectiei dincolo de manualul oficial de pe banca. "Poate fi orice culegere, poate fi orice caiet de lucru, pot fi jetoane, planse, softuri educationale. Orice material didactic pe care profesorul il foloseste se numeste auxiliar, adica ajutator in procesul de instruire. O foaie de lucru. Absolut toate ii sunt auxiliare, adica ajutatoare in procesul didactic", a declarat Oana Moraru, informeaza Euractiv.ro.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri