Inchisoare cu suspendare si 16.000 de euro platiti statului, aceasta este sentinta definitiva pronuntata de Curtea de apel Cluj in cazul caprei negre impuscate de doi braconieri in iunie anul trecut in Muntii Rodnei, sub ochii ingroziti ai unor turisti, scrieRomaniaCurata.

Capra neagraFoto: Cristian Oproiu

"Tinerii au avut curajul sa le faca fotografii si sa ii denunte la politie. Unul dintre braconieri este un interlop recidivist dintr-o retea infractionala care a furat utilaje in valoare de 2 milioane de euro din Occident si le-a adus in Romania, iar celalalt este padurar. (...)

Ioan Timis zis Ogaru, judecat pentru braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, precum si uz de arma letala, a primit 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare. Desi e un interlop recidivist dintr-o retea infractionala care a furat utilaje in valoare de 2 milioane de euro din Occident si le-a adus in Romania.

Iosif Danci, acuzat de braconaj cinegetic, complicitate la braconaj cinegetic si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, a fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare. Culmea, desi este padurar!", noteaza sursa citata.