Liviu Pop face primul pas concret pentru editura unica. Ministrul Liviu Pop a facut primul pas concret pentru constituirea editurii care va detine monopolul in domeniul manualelor. Saptamana aceasta a fost publicat pe site-ul Ministerului Educatiei un Proiect de Ordonanta de Urgenta privind infiintarea Societatii Editura Didactica si Pedagogica S.A., ca urmare a reorganizarii Regiei Autonome "Editura Didactica si Pedagogica". Prin aceasta decizie, Pop va controla politic o piata a manualelor de zeci de milioane de euro, scrie Romania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Furtuna devastatoare din Timisoara, fitilul psihozei din Capitala. Furtuna de miercuri seara din Bucuresti s-a soldat cu un deces, cativa copaci doborati si mai multe masini avariate. Nervii bucurestenilor au fost insa intinsi la maximum in trafic si in mijloacele de transport in comun. Specialistii spun ca masurile au fost excesive, Firea afirma ca a respectat legea. Oficialii au luat masuri de siguranta excesive, in opinia specialistilor, care considera s-a actionat pompieristic, ceea ce a generat panica in randul locuitorilor din Capitala, noteaza Adevarul.

Cine este Claudiu Manda, noul sef al Comisiei pentru controlul SRI. Noul sef al Comisiei SRI, Claudiu Manda (41 de ani), este partenerul de viata al ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Manda este finul lui Valeriu Zgonea, exclus din PSD dupa un conflict cu Liviu Dragnea. Intr-o sedinta a Camerei Deputatilor din 26 iunie 2013, dupa ce Valeriu Zgonea, presedintele forului legislativ, i-a acordat cuvantul, Claudiu Manda a spus la inceputul interventiei in plen: "Multumesc, nasule!". Ulterior, acesta a mentionat, pe hol, potrivit presei: "Pai nu-i normal sa-i spun asa daca el m-a cununat?", facand referire la legatura cu fosta sa sotie, Adina Andreea, potrivit Romania Libera.

Care-s sansele sa ti se scada salariul, daca esti corporatist roman. L-am intrebat chesti" asta pe consultantul fiscal Gabriel Biris, care a lucrat la un proiect similar pe vremea guvernului tehnocrat: "Mutarea e o chestiune doar de forma. Contributiile la buget raman la fel. Majorarea brutului si aplicarea unor contributii individuale nu creeaza niciun cost suplimentar si nicio scadere a netului", mi-a spus Gabriel Biris. "Marea dificultate la acest proiect de lege este sa faci un inventar al impactului in mai multe zone", mi-a spus Gabriel Biris. De exemplu, punctul de pensie depinde de salariul mediul pe economie care, dupa spusele pesedistilor, va creste cu 22.7%, conform Vice.

Angela Merkel conduce in sondaje. Sunt previziunile corecte? Demoscopii din SUA si Marea Britanie au facut estimari gresite in privinta lui Trump si a Brexit. Or fi corecte studiile sociologilor germani inaintea alegerilor generale din 24 septembrie? Alegerile parlamentare din Germania au doua fatete. Cei mai multi observatori considera ca lupta pentru locul intai s-a si incheiat, de vreme ce Angela Merkel (CDU) se afla cu aproximativ 15 procente in fata contracandidatului sau laburist Martin Schulz. Dar scepticismul este larg raspandit in societate. Nu se stie cat de corecte sunt cu adevarat aceste sondaje cu cateva zile inaintea alegerilor. "Ar fi pentru prima data in istoria omenirii ca toti alegatorii indecisi sa voteze un partid anume", a declarat pentru DW seful institutului dimap, Nico Siegel, informeaza Deutsche Welle.

CETA intra in vigoare. Ce castiga Romania de pe urma acordului cu Canada. Acordul economic si comercial cuprinzator (CETA) dintre Uniunea Europeana si Canada intra joi in vigoare, cu titlu provizoriu. Aplicarea provizorie a CETA incepand cu data de 21 septembrie este urmatoarea etapa dupa aprobarea acordului de catre statele membre ale UE in cadrul Consiliului si de catre Parlamentul European. Pe langa avantajul evident al eliminarii vizelor, negociat inainte ca Romania sa-si dea acordul asupra semnarii CETA, tratatul cu Canada are si importante beneficii economice: de la eliminarea taxelor vamale la aproape toate bunurile pe care le exportam catre statul nord-american pana la incurajarea investitiilor intre cele doua tari, scrie Euractiv.ro.