Expert CIA: Kim Jong-Un este 'o persoana rationala'. Liderul nord-coreean Kim Jong-Un este un om politic rational, un fapt de care SUA trebuie sa tina cont in relatiile sale cu Phenianul, a declarat miercuri un responsabil al CIA, expert pe probleme coreene, relateaza AFP. 'Dincolo de fanfaronade, Kim Jong-Un este o persoana rationala', a subliniat Yong Suk Lee, asistent al directorului adjunct pentru Coreea de Nord in cadrul CIA. 'In aceasta tara exista tendinta de a subestima conservatorismul sau', a adaugat expertul CIA. 'El doreste sa guverneze mult timp si sa moara in patul sau', a precizat Yong Suk Lee, care s-a adresat in cadrul unei conferinte privind CIA la o universitate din Washington, informeazaCapital.

ActualitateFoto: Colaj foto

Secureanu a inceput sa toarne unde au ajuns banii, dar s-a speriat si s-a rasucit! In dosar apar masoni si directori ai lui Oprescu! Strania aparitie a unei fundatii unde Patriarhul Daniel sta de-a dreapta si generalul Talpes de-a stanga. La ultima intalnire cu procurorii, Secureanu a spus ca o parte din sumele delapidate de la Spitalul "Malaxa" au ajuns la fundatia Omenia, cu iz masonic. Dar apoi el a revenit si a luat totul asupra sa. Proprietara unei firme care facea contracte cu spitalul povesteste insa cum a fost silita sa dea o parte din "paraindarat" sub forma de donatii la fundatia Omenia. Unde unul dintre cei care o primeau era chiar Bogdan Popa, directorul cimitirelor de sub Sorin Oprescu, principalul sustinator al lui Secureanu, potrivitTolo.ro.

Bunica Anei Maria Patru a suferit un atac de panica, la DNA, unde a fost audiata in calitate de martor in dosarul nepoatei.Surse medicale au confirmat , miercuri, pentru Mediafax, ca au intervenit pentru Nicolita Simionescu, bunica de 90 de ani a fostei sefe AEP, Ana Maria Patru. Aceasta a fost evaluata medical, avea tensiune foarte mare si i s-a administrat tratament. Avocatul Anei Maria Patru a declarat ca Nicolita Simionescu nu a facut declaratii, prelevandu-se de acest drept, pentru ca este ruda apropiata cu Patru. "Nu auzea, nici nu stiu cat a inteles dumneaei din ce i s-a explicat acolo. S-a prelevat sa nu dea declaratii si avea dreptul prevazut de Codul de Procedura Penala pentru ca este ruda apropiata cu persoana cercetata, respectiv Ana Maria Patru", conformRomania Libera.

Militarii romani morti la Stalingrad, reinhumati de Armata in cutii de carton. La Cimitirul Militar romanesc de la Rossoska, in apropiere de Volgograd - fostul Stalingrad - a avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, ceremonia de reinhumare a ramasitelor a 345 de militari romani decedati in luptele din 1942-1943. Revoltator este ca osemintele celor 345 de militari romani cazuti in luptele de la Stalingrad au fost ingropate in simple cutii de carton. Demersurile pe langa autoritatile ruse au fost facute de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Apararii Nationale. La activitate au participat, din partea Parlamentului Romaniei, senatorul Titus Corlatean si deputatul Bogdan-Ionel Rodeanu, precum si reprezentanti ai Secretariatului General al Guvernului si ai Ministerului Afacerilor Externem informeazaAdevarul.

Demnitatea copiilor in mediul online. Cum putem proteja copiii si adolescentii de abuzuri sexuale in spatiul virtual? Hans Zollner, membru al Comisiei Papale pentru protectia minorilor, explica ce asteptari are de la congresul international pe aceasta tema. "Cifrele sunt mult mai mari decat ne imaginam. Pe moment, exista doar estimari. Uniunea Europeana a lansat o campanie pe aceasta tema, cu titlul "One in Five": Un copil sau adolescent sub 18 ani este sau a fost abuzat sexual. Sunt tot mai multe cazuri in care adolescentii sunt abuzati online, prin publicarea unor fotografii sau filme in internet sau prin transmiterea in direct a unor acte sexuale desfasurate in fata camerei. Fenomenul numit "sexting" e tot mai raspandit: Copii sau adolescenti isi trimit reciproc mesaje cu continut sexual, inclusiv in retelele de socializare - fara a fi constienti de riscuri", spuneDeutsche Welle.

Sustinere financiara pentru irigatii. Ministerul Agriculturii a luat masuri pentru ca Organizatiile Utilizatorilor de Apa sa primeasca apa gratuit, dar decizia nu a avut efectul scontat, pentru ca beneficiarii nu au echipamente de irigatii. Floricel Dima, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii, a precizat ca masura va fi mentinuta si in cursul anului viitor, fiind completata de o alta facilitate, aceea ca, prin PNDR, Organizatiile Utilizatorilor de Apa sa beneficieze de un ajutor financiar pentru achizitionarea echipamentelor, a "aripilor de ploaie". "Am incercat ca prin aceasta lege sa introducem si o prevedere prin care sa scurtam achizitiile in domeniul irigatiilor, insa am primit un avertisment de la Comisia Europeana, sa nu ne atingem de legea achizitiilor", potrivitRomania Libera.

Tudose continua sa sustina ca uraganul din Golful Mexic a scumpit combustibilii in Romania. "Pretul carburnatului nu a crescut din cauza accizei. Daca faceti o analiza pe cresterea pretului barilului de petrol influentat de fenomenele meteo din Golful Mexic, o sa vedeti ca nu a crescut absolut deloc din cauza accizei", a spus Tudose. Explicatia sa vine la cateva zile dupa ce a sustinut ca pretul bariului pe plan mondial a crescut din cauza uraganelor recente. "Cred ca ati aflat ca au fost niste uragane si ca a crescut pretul barilului pe plan mondial, a crescut pretul la energie in toata lumea, ba chiar in Romania, mai putin", a spus recent seful Guvernului, informeazaRevista22.

Cand vor avea elevii de clasa a 5-a manuale pe banci? Raspunsul ministrului Educatiei. Liviu Pop a anuntat, miercuri, in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu membrii Comisiei pentru Invatamant din Camera Deputatilor, cand vor ajunge manualele de clasa a 5-a la elevi. Manualele scolare vor ajunge pe bancile elevilor de clasa a 5-a in cinci saptamani. Una dintre intrebarile venite din partea deputatilor din Comisia pentru Invatamant a Camerei pentru ministrul Educatiei, Liviu Pop, a fost cea legata de situatia manualelor pentru clasa a 5-a. Deputatul PNL, Raluca Turcan l-a acuzat pe Pop ca situatia manualelor ii era cunoscuta inca de la preluarea mandatului si, cu toate acestea, nu a facut nimic sa o rezolve, conformGandul.