Cum arata cele mai sarace locuri din lume, fata de alea din Romania. Romania e pe primul loc in Uniunea Europeana la rata saraciei, conform datelor Eurostat, iar greul cel mai mare il duc copiii Romaniei. Aproape o treime - 32% din ei traiesc in conditii cu lipsuri materiale grave. Insa Romania nu este singura dominata de saracie, iar Vice relateaza despre cum se vede saracia si in alte tari. In Tanzania, vacile nu pasteau, ci ciuguleau mancare din muntele de gunoi de langa oras. Tarabele din piata erau slinoase, pe ele zaceau animale moarte, cu carnea atacata de muste. Putea grozav a putreziciune. In Peru, nu exista canalizare, apa Nanayului, unul din afluentii Amazonului, este cea in care ajunge totul: rahat, resturi de mancare, benzina, gunoi. Tot aici copiii se scalda si mamele spala rufe.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Ce s-a ales de promisiuni dupa numai 10 luni. PSD si-a prezentat la finalul saptamanii trecute bilantul masurilor din programul de guvernare realizate in primele 10 luni din 2017. Adevarul demonstreaza, punct cu punct, cate dintre acestea sunt adevarate si ce uita partidul sa spuna atunci cand se lauda. 100 de masuri din programul de guvernare sustine PSD ca a realizat in primele 10 luni ale acestui an. De la crestere economica mai mare decat a Chinei, la salarii majorate in diverse domenii, partidul arata numai partea roz a povestii. Haosul pe care l-a creat, insa, este complet ignorat. Ceea ce face mai absurde realizarile trecute in bilantul la 10 luni este ca, acum o luna, presa primea un raport de evaluare al masurilor din programul de guvernare indeplinite de Guvernul Tudose in care erau bifate numai 7 masuri, iar alte 45 erau neindeplinite.

Iordache cere sa treaca pe la el toate legile care au legatura cu Justitia. Parlamentul aproba. Mai precis, Iordache vrea ca el si ceilalti colegi majoritari sa primeasca dreptul de a examina, modifica si completa, "dupa caz", toate actele normative care au legatura cu Justitia. De ce? "In vederea reformarii sistemului judiciar" si pentru ca la sedintele comisiei pe care el o conduce participa "parlamentari cu studii juridice aprofundate si reprezentanti ai asociatiilor profesionale, judecatori, procurori si avocati, precum si reprezentanti ai mediului academic". Solicitarea formulata de Florin Iordache a fost aprobata de Camerele reunite cu 198 voturi "pentru" si 119 voturi "impotriva". Impotriva cererii s-au pronuntat, prin interventii la prezidiu, alesii PNL, USR si PMP, potrivit Digi24.

Comentariu: Germania in stare de soc. Dupa Brexit si Donald Trump, s-a ajuns si la asta: Angela Merkel nu a reusit - cel putin pentru moment - sa formeze un guvern. La opt saptamani dupa alegerile parlamentare din Germania cea stabila si atat de puternica la nivel economic, tara din inima Europei, motorul Uniunii Europene, nu-i deloc clar ce se va intampla mai departe. La scurt timp inainte de miezul noptii, liderul partidului liberal FDP a anuntat esuarea negocierilor, declarand ca e "mai bine sa nu guvernam, decat sa guvernam prost", scrie Deutsche Welle.

O femeie a murit dupa ce ambulanta care trebuia sa-i salveze viata a fost atacata de rude. Soferul: "Parca erau salbatici, drogati. Au sarit gardul ca leoparzii". O ambulanta din judetul Botosani a fost vandalizata de rudele unei paciente de 83 de ani. Autospeciala de la ambulanta a fost lovita cu bolovani de un grup de sateni, iar medicii nu au putut interveni. Femeia de 83 de ani a murit in urma unui stop cardio-respirator, ca urmare a faptului ca medicii nu au putut sa-si faca treaba. Totul s-a intamplat luni dimineata. Parbrizul a fost facut tandari, iar caroseria - indoita. "Parca erau salbatici, drogati, nu stiu ce se intamplase. Unul a dat cu pumnul in parbriz. Altul a sarit gardul o data si apoi inca o data inapoi. Ca leoparzii", marturiseste soferul de pe ambulanta, potrivit Adevarul.

Romania s-ar putea apara cu rachete din Franta. Rachete cu raza scurta, cumparate din Franta, ar putea apara spatiul aerian al Romaniei, aflat deasupra bazelor militare sau obiectivelor strategice. Rachetele sunt construite de una dintre cele mai mari firme de profil din Europa. Iar o parte dintre piese ar putea fi fabricate in Romania. Sunt doar cateva dintre ofertele de pe masa soldatilor romani. Cele trei tipuri de proiectile de aparare antiaerina sunt produse in Franta de una dintre cele mai mari fabrici de profil din Europa, potrivit Digi24.

Bucurestiul a fost exclus ca varianta de relocare a Agentiei Europene a Medicamentului. Sediul EMA va fi la Amsterdam. 19 orase europene, inclusiv Bucurestiul, au candidat pentru a gazdui sediul Agentiei Europene a Medicamentului (AEM), institutie care trebuie mutata din Marea Britanie in contextul iesirii acestei tari din UE. Dupa ce in runda a treia de vot, in care au intrat orasele Milano si Amsterdam, cele doua candidate au obtinut un numar egal de voturi, presedintia estoniana a Consiliului Uniunii Europene a trecut la urmatorul pas procedural - tragerea la sorti, iar Amsterdam a fost ales pentru a gazdui sediul EMA, scrie Romania Libera.

Romania, somata de Comisia Europeana sa reduca spagile din sistemul medical. Reprezentantul Directoratului General de Sanatate din Comisia Europeana, Angela Blanco, sustine ca Romania trebuie sa reduca numarul platilor informale, adica mita data in sistemul de sanatate, pentru a evolua. Reprezentantii pacientilor precizeaza ca sistemul este prea birocratizat. "Tara noastra trebuie sa urmeze trendul european in materie de politici de sanatate centrate pe pacient si care sa asigure sustenabilitatea sistemului de sanatate", a mentionat consilierul de stat, pe probleme de sanatate, Loreta Paun, citata de Gandul.