Ziua Romaniei vine cu amenzi pentru romanii din Diaspora. Ziua de 1 Decembrie este data-limita pana la care romanii din diaspora ar trebui sa prezinte documentele necesare pentru schimbarea rezidentei fiscale, conform Ordonantei de Guvern 30/2017. In caz contrar, acestia sunt pasibili de amenda. Potrivit legislatiei in vigoare, toti romanii care au parasit tara dupa 30 ianuarie 2012, sunt obligati sa isi schimbe rezidenta fiscala in tara unde lucreaza. De asemenea trebuie sa isi schimbe rezidenta fiscala si romanii care au plecat inainte de 2012 dar au mai avut venituri si in Romania. Si romanii care vor pleca de la 1 ianuarie 2018, pentru mai mult de 180 de zile, trebuie sa anunte ANAF, inainte cu 30 de zile de plecare, noteazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Am vizitat standurile pe care mereu le ignori la Gaudeamus. E perioada aia din an cand e frumos sa te prezinti la targul de carte. Aglomeratie, coate si picioare pentru cativa lei in minus la maculatura. Cam asa arata in mintea mea fiecare editie a targului de carte Gaudeamus. Desigur, toate se fac in numele culturii si literaturii, iar eu una nu am nimic cu niciuna. Totusi, am o groaza teribila de multimi, asa ca ma apuca panica cand trec pe la standurile unor edituri cu ceva mai multa priza la inima de roman, iar aici zic de Polirom, Humanitas sau Curtea Veche. Daca ai trecut anu' asta prin nava spatiala de la marginea orasului, atunci poate ca ai dat de standurile alea chipese amenajate de editurile mari de prin toata tara. E si asta un semn bun, ca aparent, cineva face destui bani din carti pentru a-i arunca pe corturi, bannere si rafturi adevarate. Bine, toata fandoseala asta e de spectacol, relateazaVice.

Comisarul european Johannes Hahn: "Poarta Uniunii Europene ramane deschisa". La summit-ul cu statele partenere din Europa de Est nu este vorba de aderare, ci de pasi concreti spre reforma, a declarat Johannes Hahn, Comisarul UE pentru Politica de Vecinatate, intr-un interviu oferit DW. Deutsche Welle: Sase state partenere estice sunt reprezentate la summit. Trei dintre acestea - Ucraina, Georgia si Republica Moldova - cer mai mult sau mai putin insistent pasi mai concreti in vederea aderarii la Uniunea Europeana. Care este raspunsul dvs.? Johannes Hahn: Aceste trei state au incheiat deja un acord de asociere cu UE. Acesta include un acord de comert liber foarte cuprinzator. Acum, accentul trebuie sa se puna pe implementarea si aplicarea efectiva a lucrurilor care au fost convenite. Este, deci, vorba despre a face. Daca reusim acest lucru impreuna cu partenerii nostri din est, impactul asupra nivelului de trai al oamenilor din aceasta regiune va fi imediat. Perspectiva stabilitatii, prosperitatii si pacii s-ar imbunatati. Cred ca asta conteaza cu adevarat pentru cetatenii acestor tari, arataDeutsche Welle.

"Stela!", un strigat dureros care a zguduit clopotele Manastirii Cernica. Actrita Stela Popescu a fost condusa, ieri, pe ultimul drum, de familie, prieteni, colegi si de oameni simpli care au iubit-o, la Cimitirul Cernica, unde a fost inmormantata langa sotul ei, Puiu Maximilian. Sute de persoane au trecut prin foaierul Salii Savoy a Teatrului "Constantin Tanase", incepand de vineri dupa-amiaza si pana duminica dimineata, pentru a-i aduce un ultim omagiu indragitei Stela Popescu, care s-a stins din viata la 81 de ani. Sicriul cu trupul neinsufletit al artistei a iesit, in jurul orei 10.00, pe usile teatrului pe care actrita l-a slujit vreme de 30 de ani, in lumina flacarilor palpaitoare a lumanarilor de pe trotuar si in aplauzele oamenilor care au iubit-o. Alexandru Arsinel a ajuns printre primii la teatru. "Eu te plang... poporul te plange, Stela mea", sta scris pe coroana cu flori multicolore, trandafiri albi, cale, orhidee albe si mov, trimisa de actor, informeazaAdevarul.

PSD viseaza la voturile diasporei. Atentiune! PSD ar vrea sa-i aduca inapoi pe romanii care muncesc in lume. Ca gluma e buna! Iata anuntul ministrului Muncii: "Romanii care au plecat in afara granitelor lucreaza in IT, sunt si multi medici plecati, multi care lucreaza in constructii, multi, in agricultura. Anul acesta ne-am dat seama, dar vom vedea si in anii urmatori, ca va trebui sa gasim solutii pentru atragerea inapoi a romanilor. (...) In ultimii ani vorbim despre un deficit foarte mare pe piata muncii din Romania in ceea ce priveste IT-ul, constructiile si agricultura. Daca maine sunt 12.000 de absolventi de IT ei vor fi imediat absorbiti de piata in urmatoarea saptamana; medicii - scoatem posturi de medici la concurs si nu se prezinta nimeni, sau oricum pe 10 locuri se prezinta un singur candidat". Stim ca Olguta Vasilescu, emitatoarea anuntului disperat, poseda simtul umorului"Dar nu si pe cel al realitatii. Ii aducem la cunostinta pe aceasta cale ca: potrivit sociologilor ramasi acasa, dupa 1989, jumatate din populatia activa a Romaniei a plecat sa munceasca afara, conformGandul.

Dupa demonstratiile de azi: nimic nu e pierdut, totul se joaca! Daca ai sansa sa ajungi la 4 ani pe stadion, inveti cateva lucruri. Intai, ca daca ploua, indiferent ce ai face, ajungi sa te uzi la fund. Vrei fara riscuri, stai acasa! In ciuda inghesuielii, "s-a umplut, dom'le!", mereu mai e loc pentru un suflet de spectator, care sa se inghesuie intre voi, pe gradenele de lemn. Observatia e foarte utila si dupa 45 de ani, in metrou, dimineata. Nu esti, niciodata, niciodata, cel mai destept om care vede meciul. Pe o raza nu mai mare de 10 metri, vei depista imediat pe cineva mai informat si mai haios decat tine. Si mai e ceva. Multimea are propria logica. Cand zici ca doarme, se infurie. Iar cand rupe gardurile si te temi de ea, ia forma unei respiratii calde, peste o suta de mii de oameni pe marginea terenului, cum s-a intamplat in anii '80 la un celebru "cuplaj" al echipelor bucurestene, scrietolo.ro.