Publicatia online recorder.ro a descoperit un articol publicat in Evenimentul Zilei in care este descris modul in care actualul deputat PSD Eugen Nicolicea, pe atunci membru al PDSR, a cerut in 1994, de la tribuna Parlamentului, ca Regele Mihai I sa fie declarat persona non grata pe teritoriul Romaniei.

Eugen NicoliceaFoto: Agerpres

Declaratia a fost facuta pe 11 octombrie 1994, la cateva zile dupa ce Regele Mihai fusese oprit pe Aeroportul Otopeni si impiedicat sa intre in tara.

Discursul lui Nicolicea nu mai apare in arhiva de pe site-ul Camerei Deputatilor, insa interventia sa a ramas consemnata in paginile ziarelor din acea perioada, arata recorder.ro.

"'Evenimentul zilei' scria ca Nicolicea se referea la Rege cu apelativul "cetateanul Mihai Hohenzollern" si, pe langa solicitarea de a fi declarat persona non grata, cerea inclusiv pedepsirea parlamentarilor din Opozitie (Dinu Patriciu si Ticu Dumitrescu) care l-au intampinat pe Rege pe pista aeroportului", arata publicatia citata.

Contactat de recorder.ro, Nicolicea, care este acum membru de baza in comisia speciala pentru reformarea justitiei condusa de Florin Iordache, a refuzat sa comenteze subietul si a inchis: "In primul rand, nu stiu despre ce vorbiti si in al doilea rand ma deranjati".