Pacienti, despre profesorul Mihai Lucan, chirurgul care a dus la sapa de lemn Institutul de Transplant Renal Cluj: "A fost o capusa, a praduit tot ce s-a putut".Mihai Lucan a condus Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj intr-un mod haotic tocmai pentru a putea folosi bunurile unitatii sanitare in scop personal, sustine Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor (ANPP). "A beneficiat, bineinteles, de sprijinul Ministerului Sanatatii. Pana sa vina la Ministerul Sanatatii fostul ministru Vlad Voiculescu, care a cerut un control, nimeni nu a indraznit sa se apropie de Institutul de Urologie. Practic, numai controlul dispus de fostul ministru a reusit sa faca ceva lumina. Activitatea lui Mihai Lucan este una foarte complexa. A folosit institutul pentru dezvoltarea propriei sale afaceri. A fost o capusa a institutului pana cand a reusit sa transfere la propria clinica de la tehnologie medicala, aparatura, materiale sanitare, medici specialisti. A praduit tot ce s-a putut", a declarat Barbu pentru "Adevarul". Loturi intregi de materiale sanitare paraseau institutul. In ceea ce-i priveste pe medicii din institutul clujean care au ales sa pastreze tacerea in loc sa sesizeze autoritatile cu privire la neregulile din spital, reprezentantii pacientilor explica faptul ca acestia au fost indusi continuu in eroare de profesor, scrieAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

La catafalcul dreptatii.Ce-i face pe romani sa emigreze in masa? Doar neajunsurile economice? Si care e distanta dintre ei si o patrie complet distrusa? Dar pana la una paradisiaca? Oare ce-ar trebui sa faca spre a o construi? Pe romanii ramasi orfani de regele lor mare ii desparte o distanta aproximativ egala de un pamant natal pe cale de a deveni infernal, de care sa-si ia, in continuare, adio, mai bucurosi poate, chiar, decat pana acum, si de un stat care sa reprezinte visul oricarui cetatean demn, neatarnat si prosper. E ca distanta dintre aratatorul Creatorului si degetul primului om, asa cum ii zugraveste fresca lui Michelangelo din Capela Sixtina. Pare, sa admitem, infima. Ce masoara ea? Diferenta dintre dreptate si nedreptate. Ca si pe cea dintre o patrie iubita si alta, fata de ai carei oameni si justitie suntem indiferenti. Din pricina ei am ajuns ca, la 28 de ani de la revolutie, sa asistam aparent neputinciosi la contrarevolutia PSD, data sub forma unui puci parlamentar prin care noua elita boiereasca isi bate joc nu doar de justitia romaneasca, facand-o zob, ci de intreaga suflare a tarii si de aliatii ei occidentali, relateazaDeutsche Welle.

Spitalele de stat, "capusate" cu inca 101 de milioane de lei.Inspectorii au descoperit un prejudiciu de peste 101 milioane lei in domeniul medical. Mai precis, 25 de firme au diminuat artificial baza de impozitare si nu au platit impozit pe profit si TVA aferente activitatii de comercializare de bunuri si servicii catre diverse spitale. Inspectorii antifrauda fiscala au identificat o retea de 25 de firme care a cauzat bugetului statului un prejudiciu total de peste 101 milioane lei, prin diminuarea artificiala a bazei impozabile si sustragerea de la plata impozitului pe profit si a TVA aferente activitatii de comercializare de bunuri si servicii medicale catre diferite spitale de stat, se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). ''Controalele au scos la iveala faptul ca firmele din retea au inregistrat operatiuni/tranzactii care nu ar fi putut fi realizate in mod normal in cadrul unor practici economice obisnuite, deoarece bunurile si serviciile care faceau obiectul tranzactiilor au urmat un circuit pe care au fost interpuse societati romanesti si straine cu un comportament fiscal neconform, fiecare avand un rol bine determinat'', informeaza ANAF, potrivitRomania Libera.

Chinezii invadeaza Europa. Cum sta Romania pe harta expansiunii economice a Beijingului si care sunt mizele.Industrie, tehnologie si, mai ales, energie. Companiile chineze sunt din ce in ce mai prezente in Romania, iar expansiunea este abia la inceput. Ultimele miscari notabile sunt cele ale gigantului CEFC, care este la un pas sa controleze a doua companie petroliera a tarii, Rompetrol, si prima institutie media, Pro TV. Investitiile straine chineze in Europa au crescut puternic in anii de dupa criza financiara mondiala si au devenit un capitol cheie al relatiilor dintre UE si China. Investitiile straine directe (ISD) din UE avand ca origine China continentala (adica, exceptand Hong Kong si Taiwan) au atins anul trecut nivelul record de 35 de miliarde de euro, fata de doar 1,6 miliarde euro in 2010. Trenduri istorice s-au schimbat: investitiile chineze in Europa au ajuns din urma si apoi au depasit investitiile europene in China, pe fondul recesiunii si stagnarii economice care au afectat marile economii din UE, precizeazaEconomica.

Am vorbit cu sefii de la Clever Taxi si Star Taxi despre cum vrea Firea sa-i inchida.Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat, ieri, un proiect controversat initiat de viceprimarul Aurelian Badulescu, prin care li se impune aplicatiilor soft Uber, Taxify, Clever Taxi si Star Taxi sa fie arondate unor dispecerate traditionale de taximetrie pentru a mai putea functiona in legalitate. Sedinta de marti a fost una cu cantec. Viceprimarul, recunoscut pentru iesirile deplasate din trecut la adresa unor consilieri generali, a comparat serviciile oferite de aceste companii cu drogurile. Adica, le folosesti, dar pe barba ta, pentru ca sunt ilegale si iti fac si rau. Am citit documentul votat de consilierii PSD, ALDE si PMP si am incercat sa descifrez cum vor fi afectate aceste servicii de decizia luata de Gabriela Firea. Aplicatiile de taxi trebuie sa fie in proprietatea unui dispecerat. Piata de taximetrie din Bucuresti este impartita in trei felii. Companiile de taxi traditionale care detin si serviciul de dispecerizare sunt reunite sub COTAR. Acest serviciu este platit de soferii de taxi care, pentru a beneficia de mai multi clienti, achita un pret si pentru serviciile oferite de Star Taxi si Clever, conformVice.

Ce scrie pe hartia gasita pe biroul lui Condrea dupa moarte? "Nu platim impozitele!" si indicatii despre "teste ineficiente". De ce i-au scapat procurorii de sefii laboratorului UNILAB, desi acestia i-au mintit?!Pe biroul lui Condrea stau cele doua retete Suprasept si Thor, oferite patronului Hexi Pharma de Gazeta, care atestau falsificarea. Reteta de la Thor era rupta de nervi. Politistii o lipesc la loc. Pe aceeasi masa ei mai descopera o foaie cu notite recente. E scrisul lui Dan Codrea. "NU PLATIM IMPOZITELE LA HEXI PHARMA CO!" Biletul nu e unul de adio, cum ar crede orice anchetator. Condrea a notat cateva lucruri mult mai practice. "Nu platim impozitele la HPCo!", scrie el. HPCo inseamna Hexi Pharma Co, una dintre numeroasele firme ale medicului care livreaza dezinfectanti in 340 de spitale din Romania. "Nu platim impozitele la Hexi Pharma Co!". Un indemn neasteptat pentru un om care isi recunoscuse vina in fata avocatului si se gandea la sinucidere, noteazatolo.ro.