Laboratorul detinut de Hexi Pharma a recunoscut in fata procurorilor: Am facut teste experimentale! Pe milioane de romani din spitale. Managerul general si seful de laborator Unilab, Gianina Barbuta si Tatiana Arabagiu, si-au recunoscut complicitatea: ei incercau "la negru" in laborator ceea ce Condrea testa mai departe pe pacienti. Chimistii de la Unilab au povestit in dosarul penal cum primeau de la Dan Condrea recipienti nemarcati si faceau "analize necodate", pe care le-au descris la Parchetul General ca "experimente". O faceau in secret, fara evidente, fara sa treaca rezultatele negative in acte si fara facturi. In emailuri si in convorbiri pe WatsApp interceptate de procurori, Condrea si sefii Unilab vorbesc in clar despre teste pe Suprasept, Kalas si alte produse existente pe piata. Daca testele ieseau prost, nu le inregistrau, potrivit Tolo.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Iohannis, mesaj dur pentru politicieni, la 28 de ani de la Revolutie. "Romanii au cerut in strada "Jos comunismul!". Astazi se aude din nou acest strigat". Intr-o postare pe Facebook, seful statului afirma ca "apararea idealurilor Revolutiei Romane inseamna apararea institutiilor statului de drept, apararea valorilor libertatii si democratiei, precum si respectul pentru cetatean". "La 28 de ani de la Revolutia Romana, gandul meu se indreapta catre romanii care s-au opus in strada dictaturii si au luptat pentru libertate si democratie. Ei sunt eroii care au facut posibil, prin sacrificiul si curajul lor, miracolul eliberator care va ramane pentru totdeauna in cartile de istorie". Klaus Iohannis sustine ca, la 28 de ani de la Revolutie, strigatul "Jos comunismul!" se aude din nou, fiind "semnalul hotarat dat acelor politicieni care dovedesc in aceste zile ca nu vor sa se desprinda de metehnele trecutului", citeaza Gandul.

Antena 3 a prezentat ca pe un protest violent real piesa de teatru in care am jucat. Vicepresedintele Senatului, Mihai Gotiu, a fost prezentat ca si cum ar fi sarit la bataie asupra unor jandarmi cu tarnacopul, desi era clar teatru. In emisiunea lui Razvan Dumitrescu, Antena 3 a luat o piesa de teatru experimental, numita "Romania Amanet" (regia Ioanei Paun) si au transformat-o intr-un protest violent in care un parlamentar USR ataca jandarmi cu tarnacopul. Apropo, piesa a fost facuta de cei de la Indicele de Indignare, cu sponsorizare AFCN, adica e un proiect cultural oficial. Ca sa-si construiasca mai bine narativul de manipulari, jurnalistul Antena 3 sugereaza una dintre imagini a fost trasa la protestele anti-Rosia Montana si a doua la protestele anti-gaze de sist. Evident ca ambele imagini au fost trase in aceeasi zi in septembrie, la piesa de teatru, scrie Vice.

Intunecare. Sfarsitul visului liberal in Europa Centrala. Nu cred ca vom iesi curand din aceasta criza de identitate a Europei Centrale, sfasiata intre optiunea liberala aflata in declin si noua "vedeta" a politicii europene, adica optiunea nationalista, protectionista si suveranista. Dimpotriva, criza se va adanci in anii urmatori si se va extinde si in alte tari decat cele ale Grupului de la Visegard (prima la rand, Romania) iar batalia intre cele doua optiuni fundamental diferite se va intensifica, in parlamente, in mass-media si in strada. Sa nu fim foarte surprinsi, de exemplu, daca in regiune vom vedea, la un moment dat, reaparand atentatele politice, in forma infricosatoare din anii 30, relateaza Contributors.

Calvarul unui pacient umilit de medicul Lucan: "Mi-a spus sa nu stau pe linia de tramvai si sa traversez doar pe zebra". Controversatul urolog clujean Mihai Lucan, anchetat intr-un dosar DIICOT cu un prejudiciu estimat la 1 milion de euro, a fost retinut joi seara impreuna cu fiul sau. Nenumarati pacienti de-ai medicului s-au plans de-a lungul timpului de tratamentul degradant la care au fost supusi sub "bagheta" specialistului. Clujeanul de 55 de ani, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, l-a reclamat pe medicul Lucan pentru tratamentul "degradant". "Fiindca ma durea si eram ingrijorat ca urinam sange l-am intrebat pe domnul profesor doctor Lucan: "Ce mai pot face ca sa evit astfel de situatie?". Dansul mi-a raspuns ironic: "Sa nu stai pe linia de tramvai, sa traversezi doar pe zebra si sa ai grija sa nu te uiti dupa avioane". Dupa inca o saptamana de dureri, piatra care ar fi fost teoretic extrasa de profesorul Lucan a fost eliminata in urina, relateaza Adevarul.

Inapoi spre 2004. In timp ce americanii isi ofera, sub Trump, inlesniri fiscale care le vor relansa economia, Romania isi demonteaza statul de drept, iar Europa ia masuri de accelerare a destramarii sale. UE risca intoarcerea in 2004. La statul de nedrept pastorit, pana atunci, mai intai de Ion Iliescu, apoi de securitatea invingatoare in confruntarea cu Emil Constantinescu si, in fine, de Adrian Nastase, e pe cale sa se intoarca Romania, daca cetatenii ei le permit lui Dragnea, Tariceanu si compania sa-si faca voia. In speta, daca legile justitiei trec in forma lor modificata, astfel incat sa convina grupului infractional organizat care demoleaza statul de drept, distrugand independenta magistratilor si eficienta justitiei romanesti. Pentru motive similare Comisia Europeana a apasat pe butonul activarii, in contra Poloniei, a "bombei atomice" a articolului 7. Pe cat de comprehensibil pare demersul, pe atat de regretabil este, scrie Deutche Welle.

Polonia continua sa sfideze Uniunea Europeana in privinta legilor justitiei. Masurile punitive declansate de Comisia Europeana la adresa Poloniei ca urmare a controversatelor sale reforme in domeniul justitiei nu au determinat Varsovia sa faca un pas inapoi, ci dimpotriva. presedintele Poloniei nu vede nicio amenintare la adresa statului de drept in reforma justitiei initiata de puterea conservatoare de la Varsovia. Si chiar acuza Uniunea Europeana ca minte. "Multi reprezentanti ai institutiilor europene spun neadevaruri despre Polonia. Ei mint cand spun ca schimbarile din Polonia duc la incalcarea principiilor statului de drept, in timp ce noi intarim regulile democratiei", a afirmat Andrzej Duda, citat de Adevarul.