Compania de constructii Tel Drum, judecata intr-un dosar penal si care si-a cerut recent insolventa, a dat in judecata primaria comunei Saelele din judetul Teleorman pentru datorii restante, solicitand instantei emiterea unei ordonante care sa oblige primaria la plata acestora, scrie profit.ro.

Potrivit informatiilor publice disponibile, primaria Saelele a incheiat in 2012 un contract cu Tel Drum de aproape 4 milioane lei pentru lucrari de construire a unei retele de canalizare si a unei statii de epurare a apelor uzate in localitate. Liderul PSD, Liviu Dragnea, al carui nume a fost asociat frecvent cu Tel Drum, inclusiv de catre DNA, el negand de fiecare data orice legatura cu compania, s-a nascut in comuna Gratia din Teleorman si a copilarit in comuna Saelele din acelasi judet.

In august 2016, el a participat la inaugurarea unui camin pentru persoane in varsta in comuna, realizat cu fonduri UE, si a asistat la meciul de fotbal din finala Cupei Teleormanului intre Vointa Saelele si Rapid Buzescu, primind si o diploma de excelenta pentru "implicarea in dezvoltarea comunei Saelele si contributia adusa la cresterea nivelului calitativ al fotbalului din judetul Teleorman", arata profit.ro.

GSP.ro arata ca proprietarul in acte al clubului de fotbal Vointa Saelele era, cel putin la acea data, soferul lui Dragnea, Madalin Ionita, iar finantator - fiul presedintelui Camerei Deputatilor, Valentin Dragnea.

DNA a cerut joi Tribunalului Bucuresti sa interzica, pentru 60 de zile, initierea procedurii de dizolvare sau lichidare in cazul Tel Drum S.A. sau, dupa caz, suspendarea acestor proceduri in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea au fost deja initiate.

Directia Nationala Anticoruptie precizeaza ca "S.C. Tel Drum S.A. a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017".

De asemenea, intr-un dosar separat aflat in faza de urmarire penala, fata de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmarirea penala, avand calitatea de suspecta pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

In 17 ianuarie 2017 s-a adus la cunostinta S.C. Tel Drum S.A. calitatea de suspecta si dispunerea masurilor asiguratorii in cauza.

In aceeasi zi, arata DNA, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a inregistrat solicitarea debitorului Tel Drum SA Alexandria de deschidere a procedurii insolventei, cererea avand termen la data de 29 ianuarie 2018.

"SC Tel Drum SA a solicitat deja deschiderea procedurii de insolventa, ceea ce creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica, astfel incat aceasta sa nu mai poata fi trasa la raspundere penala. Prin urmare, se considera ca masura solicitata este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal", argumenteaza procurorii DNA, intr-un comunicat.